Art-Rod Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 chyba wiem o jakie miejsce Wam chodzi:) Tez miałem tam porażkę ...Wszystko by wytrzymało, a kolega chciał potrzymać hahaJak będziesz u nas pokaże Ci jakich kijków używam i pod korbę i pod multi.PS. WIDZIAŁEŚ CO PŁYNIE WARTĄ?? .....ROPA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Fakt , w niedzielę byłem nad warta i właśnie to coś na powierzchni mnie zaniepokoiło ale myśl że to ropa jakoś nie docierała do mojej głowy ! Wracając do kija i warty to myślę że już pora spotkać się kiedyś nad wodą panowie z art rod to bardzo dobrze że ktoś kto zajmuje się budowa wędzisk zna warunki w jakich kij ten będzie używany ! Myślę że jestem już całkiem blisko wyboru blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja też dopiero w niedzielę to zauważyłem.A wyciek był z czwartku na piątek. Zjechałem na Cybinę plamy płynęły całą szerokością Panowie strażacy postawili zaporę ze słomy, która nie wiele dała, bo później widziałem snopki, które płynęły rzeką. Z tego co się dowiedziałem to Cegielski coś puścił... a co będzie dalej?Zobaczymy.Tylko po co zarybiać jesiotrem jak dzieją się takie rzeczy?Co do rybek bardzo chętnie.Nocne łowienie na opasce <_< mi się podoba!!Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 A co do blanku, jeżeli niezbyt długi, to Lamiglas G-1000 GLB 902ML (2,3m 8-25lb, 14-56gr) - podasz każdą sumową warcianą przynętę, dół jest piekielnie mocny, bardzo przyjemna, dynamiczna.. ewentualnie numer mocniejszy GLB 902M (30lb), ale w tym już ciężko podaje się lekkie wobki. Niestety w niektórych miejscach, np.na wspomnianej opasce, używając wędek tej długości traci się więcej wobków haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No fakt opaska pochłania przynety ale ostatnim czasem ciężko o lepsza miejscowkę. jeszcze pytanie o przelotki : które będą lepsze sic vs. alconite ? A może są jakieś lepsze do tego typu kija ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 zdecydowanie Sic NSG maja mocniejsze,grubsze ramki dwa, że przy dłuższym holu sumka,a pewnie będzie ich kila w sezonie warto zainwestować w przelotkę, która wytrzyma duży nacisk i spore opory linki. Dokładasz kilkadzieśiąt złotych więcej ,a masz optymalne techniczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Szukam blanku o dużej mocy, ale niedużym ciężarze wyrzutu.Do łowienia z ręki, pod spinna. Takie coś: Blank 40-50 lb, 2.2 - 2.4 m, cw okolice 100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 pod jakie wabiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Pod suma do rzutu w tej mocy moze byc ciezko znalezc. Ja wzialbym Talona 2,4 30LB albo Lamiglasa G1000 2,3 30LB. Oba powinny z 50 dych dygnac bez problemu.Powyzej tak czy inaczej beda problemy a ciezar wedki mniejszy o polowe.Jak chcesz sie wzmacniac fizycznie to moze Lamiglasa 2,3m 100LB. Z tym ze to bardziej na pilkery albo troling czyms kolo 20-30cm... <_< Z tym ze mozna sie zdziwic, sum, zwlaszzca w naszych wodach potrafi byc bardzo delikatny..odbic sie od wedki mocniejszej i usiasc na czyms duzo subtelniejszym. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 @Gumo, nieduży CW w stosunku do mocy, zapewniłby to żeby ryby się nie odbijały. Poza tym wabiki do łowienia z ręki raczej nie powinny być cięższe niż 100-120g, ponieważ moża się zamordować. @Pitt, woblery baryłki (mocna praca) - do łowienia w nocy i gumy sumowe (coś na kształt wielkich jigów) do łowienia w dzień z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Mnie sie wydawalo, ze mam zapewniona nieodbijalnosc przy mocy 30LB. Obawiam sie, ze przy 50 to juz jest zupelna abstrakcja.Tutaj trzeba by poszukac jakiegos hot shota z 25-30LB ale z tych 2,6m.w kazdym razie szzcytowka rzedu 6. Chyba ze tluka, wtedy nie ma problemu i po holu od razu widac, ze sum ma mniej do powiedzenia (przyklady z poprz. postu) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 hmmm ... gumy i woby w jednym kiju tej mocy ... ??? ... zaznaczam, ze na sumach sie nie znam, wiec podejde do sprawy pragmatycznie, czyli kij pod wabik ... ja bym sie rozejzal w regale st.croix saltwater, sa takie sprytne avidy i tidemastery inshore, 2.4 m, 30 lb i do 2 oz (z definicji, bo realnie to lekko do 80 gram) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Jak dla mnie spokojnie może to być jeden kij, szczególnie że łowiąc zmieniam przynęty dość często i gęsto, a dwóch kiji nie zamierzam nosić Myślę o czymś takim St.Croix SC II 2C80HF2 (WC80HF2) (2.43, 40lb, cw 84g - trochę mało wygląda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja taki kij zrobiłem ze szczytówki Angielskiej karpiówki 2.75LB kij ma 2,3m łączony jest spigotem w tubie foregripu blank mięsisty o fantastycznym ugięciu i niesamowitej mocy wabki ,gumy od 10do ponad 100g latają fantastycznie a linka 50lb nie jest w stanie mu cokolwiek zrobić. mam go z multikiem ABU5601 i linką 50lb hamulec na beton a i tak nie jest w stanie utrzymać linki przy siłowym uciągu.Może to pisanie jest trochę chaotyczne ale jestem z tego kija bardzo zadowolony.tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Myślę o czymś takim St.Croix SC II 2C80HF2 (WC80HF2) (2.43, 40lb, cw 84g - trochę mało wygląda). jezeli go do tej pory nie miales w rekach ... to mozesz sie strasznie zdziwic, jak bardzo opis odbiega od rzeczywistosci premier musky 6'10 jest oipsany do 2 oz przy 30 lb ... w realu rzuca bulldawga regular Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 to mozesz sie strasznie zdziwic e tam pitt, spójrz na wachlarz zastosowan takiego patyka - można wygarbować skóre kłusolowi nad wodą a np. wbity w ziemię spoko posłuży do obrony przed szarżą kawalerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 A jeśli przytwierdzić zgrabne ostrze , będzie najlepszą UL rohatyną na dzika lubo też oszczepem na bawoła .Nowy Avid 3SW80MHF ma top 6.0 , siłę Pudziana , chęć do pracy i gołym okiem widoczne ugięcie . Nowe blanki , nowe ciągle mozliwości .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Najchętniej to bym je wszystkie pomacał, wtedy miałbym pogląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Sławek a mój właśnie taki jest i za to go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Z tego co czytałem to może ta Xzoga może być odpowiednia ale tutaj musiałby się Daniel wypowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Wypowiem się dopiero jak dostanę pierwsze egzemplarze 2 częściowe w dł 7'6 , póki co jeszcze nigdy ich nie miałem w reku Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Wypowiem się dopiero jak dostanę pierwsze egzemplarze 2 częściowe w dł 7'6 , póki co jeszcze nigdy ich nie miałem w reku Pozdr A kiedy je będziesz miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Tak jak napsiłem w wątku o Xzoga, zamówienie jest w trakcie realizacji, myslę że u mnie blanki beda po 15 marca. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Tak jak napsiłem w wątku o Xzoga, zamówienie jest w trakcie realizacji, myslę że u mnie blanki beda po 15 marca. Pozdr Spoko, Jak w kwietniu będe na kropkach to może pomacam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Najlepiej jakąś samiczkę z gatunku Salmo trutta morpha fario Tylko ostrożnie z tym macaniem bo Strażnicy C&R czuwają ! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi