hlehle Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Najlepiej jakąś samiczkę z gatunku Salmo trutta morpha fario Tylko ostrożnie z tym macaniem bo Strażnicy C&R czuwają ! pozdr Jak się uda to samiczkę, a jak nie to i samiec w ostateczności może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 szukam, na prosbe kolegi, blanku pod spiningowa wedke sumowa ... zeby nie bylo latwo, to podaje charakterystyke:1 czesc2.55 do 2.75 (ale ze wskazaniem na 2.55)wedka powinna miec potezna mocblank musi byc bardzo szybki na calej dlugosci, czyli mniej wiecej jak sztywna palka jerkowa przy zachowaniu wyzej podanych cech kij powinien byc tak lekki, jak sie tylko da ciekawy jestem jakie blanki moglyby sie nadawac? co do uzywywanych przynet i ich ciezaru to podam nastepnym razem, bo w 'panice' zapomnial mi ich przeslac ... cala historia zrodzila sie w zeszlym tygodniu, w momencie polamania 10 letniej wedki, na hiszpanskim sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Myślę że tutaj wybór będzie lekko ograniczony ale od razu przyszły mi na myśl blanki PHENIX saltwater i raczej to będzie strzał w przysłowiową 10. http://www.phenixrods.com/index.php?main_page=page&id=22Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Talon VI+ 9' 20-110gr 30 funtowy.Kawał kija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 St Croix 4M86XHF chociaz moim zdaniem starczyłby do sumów chociażby 4M80MHF lub 4M73MHF (nawet lekko przedłuzone od dołu) bo blanki są i tak niesamowicie mocarne a przynajmniej szczytówkę maja w miarę czułą. Kije z tej serii sa chyba najlżejszymi jakie robiłem w tych mocach, porównując ze wszystkimi podobnymi które miałem w ręku. 8'6 w 1 kwałku bedzie bardzo trudno sprowadzić ze Stanów , ale może się uda , mi udawało się z max 8'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam,szukam blanku do budowy kija sumowego.Spining,głównie z brzegu,dł.ok 2,60,2,70m,w zasadzie ma obsłużyć gumy 5,6'na główkach 30 do 50 gram,wobki baryłki 7do 10 cm.Pletka 0,28mm,młynek Slammmerek 460.Jak uzbroić,jakie przelotki,jakie wykończenie[bez ekstrawagancji].pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Witam lowie sumy kijkiem na blanku batsona 260cm 21-60g i radzi sobie bez problemu, w wątku pracownia matusiak jest filmik z holu sumka na ten kij,uzbrojony w dwu stopy rękojeść w piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Witam,co to za model Batsona,czy w ofercie tej firmy nie ma czegoś o większym c.rzutowym,jaki koszt takiego blanku+uzbrojenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Chciałbym usłyszeć opinie forumowiczów na temat blanków pod spining sumowyCos co przy 20g sie ładuje ale ma 35-40lbZamysł kij do łowienia z reki(łajba rzeka ) 240m-260mProszę o wypowiedzi jakimi modelami łowicie i jak się sprawdzająBędę wdzięczny za cenne info z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Z pewnoscia sprawdzonym w boju kandydatem jest St Croix SC II.240 cm i 40 lb.2 kawalki.Widzialem ten kij w akcji podczas holi kilku ryb normalnych rozmiarow.Sprawdza sie bardzo dobrze.Wiecej moze napisze @hlehle, bo to jego wedka... Mi sie wygodniej lowi krotszymi wedkami (lowie tylko z lodzi).W dlugosciach o ktore pytasz dodam ze:Swego czasu mialem St Croix SC II 260 i 25 lb. 2 kawalki.Wedka bardzo praktyczna, podczas holu suma zwijala sie w kolo i ladnie amortyzowala odjazdy ryb.Najwiekszego co wyjalem na ten kij to taki 170 cm. 20 minut holu na lince 30 lb (PP). Warunki dosc sprzyjajace - bez nurtu i specjalnych zaczepow. Plytka woda.Tu jego brzuch i pupa : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dokładnie. Symbol blanku to 2C80HF, 40lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dzieki bardzo za info parametry ma zajefajne zobaczymy jak sie sprawdzi w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Może nieco przyziemnie i bez finezji, ale ja ukręciłem sobie niedawno do tego celu badylka na bazie szklanego Lamiglasa ICG1052MH. Wyników póki co nie było jeszcze, ale 20gr już dobrze ładuje blank a i w dolniku te 30lb nie są wcale przesadą... Blank z racji materiału i ugięcia raczej do samo-pracujących przynęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witz polega na tym, że jak na deklarowane 40lb, to 2C80HF to całkiem finezyjny blank. Krótki, więc nieźle się wyważa. Ja nim łowiłem np. szczupaki z ręki – cały dzień rzucania sporymi przynętami bez utraty czucia w dłoni na następny dzień – jest całkiem wykonalne. W tej chwili używam już tylko do trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Tego lamiego znam ale za słaby jak dla mnie ,rozmawiałem z @hlehle i mysle ze spinka zapadła zapowiada sie ze to to czego szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Proponuję oglądnąć sobie te 3 filmiki. Może znajdziesz tu coś o co Ci właśnie chodzi. Blanki Xzogi są piekielnie mocne ale nie sztywne jak kołek, mają delikatną ale szybką akcje szczytówki. Ja używałem takiego kija przy połowach w Norwegii i jestem w 100% zadowolony z tego kija i nie zamieniłbym go na żaden inny Widać jak ładuje się ten kij przy rzucie. film podczas walki z sumem zapiętym za ogon test mocy Polecałbym taka g 66 15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Proponuję oglądnąć sobie te 3 filmiki. Może znajdziesz tu coś o co Ci właśnie chodzi. Blanki Xzogi są piekielnie mocne ale nie sztywne jak kołek, mają delikatną ale szybką akcje szczytówki. Ja używałem takiego kija przy połowach w Norwegii i jestem w 100% zadowolony z tego kija i nie zamieniłbym go na żaden inny Widać jak ładuje się ten kij przy rzucie. film podczas walki z sumem zapiętym za ogon test mocy Polecałbym taka g 66 15kg pierwszy filmik branie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zestresował sie i spalił akcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Mało brakowało i zabrał by go z łajby no blanki robią wrażenie i pewnie spróbuje co na tym wyjdzie dzieki @Paweł84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Polecam także jeden z blanków Lamiglasa (2,4m) GLB 902M,- 2m suma nim nie zlowiłem nim, ale z mniejszymi radził sobie dobrze a szczupaki w szwecji łowiłem takie ok 80cm i wyskakiwały z wody jak z procy od czasu jak nie mogę łowić z łódki leży za szafą i szczeka na lepsze czasy. W ubiegłym roku na jego dłuższego brata z brzegu miałem sumka ok 180cm i jechał aż miło. Widac było ze ma jeszcze zapas na dodatkowe 30cm ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zestresował sie i spalił akcje nie wiem czy się zestresował czy nie, ale czasami poprostu tak bywa,na innych jego filmikach widać że sumy to on potrafi łapać odnośnie blanków xzoga, czy jest w PL pracownia mająca te blanki w ofercie? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Z tego co mi wiadomo to nie ma chyba. Ale sprowadzenie ich do polski nie zajmuje wiele czasu Wszystko trwa około tygodna jeśli komuś zależy na terminie. Blanki cenowo wychodzą ok 500-550zł z przesyłką i cłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Mało brakowało i zabrał by go z łajby no blanki robią wrażenie i pewnie spróbuje co na tym wyjdzie dzieki @Paweł84 Tylko chyba nie bardzo się mieszczą w podanym przez Ciebie przedziale długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endryou Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 A, czy jest coś w długości 2,70 - 3,00 m. łowię wyłącznie z brzegu. Ale taka moc naprawdę zajebjaszcza ,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 A do czego mialaby taka Xzoga sluzyc w kraju gdzie to produkuja ? Te blanki (Xzoga) to adaptacja wedzisk uzywanych do kompletnie innych metod polowu i innych ryb do naszych warunkow. Warto o tym pamietac.Maja w ofercie wiecej modeli ponizej 180 cm dlugosci niz powyzej 210... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi