Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Fenwick to dziś jest dalekowschodni chrust na wagę - albo metry , idealny produkt dla usiłujących dokonać piętrowego samoszustwa , niewątpliwie dobra nazwa i zwykłe odcinanie kuponów od bezpowrotnie minionej świetności . Tylko Lamiglas Triflex albo dłuższy G1000 live bait .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Aktualnie w BRC jest wyprzedaż banków bliźniaczej firmy LEXMA i jest chyba jeszcze pare banków w długości 260cm - 30 i 40 funtowych oraz najwazniejsze to aktualna cena. Zapytaj. Edytowane 8 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Fenwick to dziś jest dalekowschodni chrust na wagę - albo metry , idealny produkt dla usiłujących dokonać piętrowego samoszustwa , niewątpliwie dobra nazwa i zwykłe odcinanie kuponów od bezpowrotnie minionej świetności . Tylko Lamiglas Triflex albo dłuższy G1000 live bait .. Nie śledzę historii firmy więc nie spodziewałem się Sławku, ze jest aż tak "ekonomicznie". Napisałem celowo o blanku muskie bo widziałem wędkę zbudowaną na tym blanku od zera i prezentuje się całkiem nieźle, choć nie wiem czy aby nie za lekko jak na 50lb. Sprawdzę sobie tego lamiglasa o którym piszesz. Jest też interesujący Talon 80/FC001 ale nie mam pojęcia co to za ustrojstwo i czy jeszcze "trzyma" jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Tego Fenwicka wydaje mi się, że raz macałem w sklepie, więc jakiś punkt odniesienia chyba będzie...Xzoga Taka-G 75 12kg - super patyk jak dla mnie. Zupełnie nie wygląda na pałę do 50lb, ale moc ma wystarczającą, no i to świetne ugięcie. Bardzo fajny zarówno do rzutu, łowienia z ręki, jak i trolla chociaż nie jest to typowy sprzęt trollingowy (jest o wiele bardziej sprężysty),Lamiglas Tri-Flex (2,6m, do 50lb) - ojojoj... kaaawał badyla. Do łowienia z ręki raczej za ciężki, za mocarny... To sprzęt na duże grubasy. Fenwick przy nim to "cienias".Xzoga Taka-G 90 16kg - to też już kawał narzędzia, aczkolwiek moje osobiste odczucia są takie, że jest przyjemniejszy i bardzo "ludzki" niż w/w Lamiglas. Nim na upartego mógłbym połowić z ręki, ale to już ciężka robota by była...Talon 80/FC001 - w dużym uproszczeniu to te Talony są bardzo podobne do ALPS'ów, a i ile dobrze pamiętam to ALPSa masz/miałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Czy te Xzogi są w dwóch różnych częściach? tfu, miało wyć w równych bo taki badyl mnie interesuje Edytowane 8 Lipca 2014 przez saalar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Talon 80/FC001 - w dużym uproszczeniu to te Talony są bardzo podobne do ALPS'ów, a i ile dobrze pamiętam to ALPSa masz/miałeś... leży w szafie jako "travelowy" zapas. Na razie się nie doczekał debiutu choć kijek mocarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Powyższe Xzogi mają skład niesymetryczny.O ile dobrze pamiętam to Taka-G 75 ma dł. trans. ok 1,7m, a Taka-G 90 ok. 2m.Symetryczne składy są w seryjnych, musisz pytać w BRC. Heh, no nie wstyd żaby ALPS leżał w szafie i się kurzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Nie śledzę historii firmy więc nie spodziewałem się Sławku, ze jest aż tak "ekonomicznie". Napisałem celowo o blanku muskie bo widziałem wędkę zbudowaną na tym blanku od zera i prezentuje się całkiem nieźle, choć nie wiem czy aby nie za lekko jak na 50lb. Sprawdzę sobie tego lamiglasa o którym piszesz. Fenwick dziś to jest poziom ambitniejszych wędek Robinsona albo Mikado . Nie mówię tego z żadnych innych powodów , niż tylko poczucie szczerego koleżeństwa ..TriFlex - miałem na myśli siedmiostopowego do 30 lb i trzech uncji . Lekki - uzbrojony waży około 220gram . Nie do złamania , wiem bo mam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Powyższe Xzogi mają skład niesymetryczny.O ile dobrze pamiętam to Taka-G 75 ma dł. trans. ok 1,7m, a Taka-G 90 ok. 2m.Symetryczne składy są w seryjnych, musisz pytać w BRC. Heh, no nie wstyd żaby ALPS leżał w szafie i się kurzył? Alps niestety ma konkurenta w postaci CTSa 40lb. Nie ma szans na chwile obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Ja chyba się zdecyduje na zapas w postaci Black Cata 210cm w dwóch składach. Mam akurat taka torbe podróżna, że wejdzie tubą na taki zestaw. i jak uzywales go? ja przez chwile chcialem kupic black cat'a, ale po ogledzinach w sklepie nie spodobaly mi sie (mocne, ale nie za szybkie ciezkie). chcialem kupic dama mad cat 1.8m 1+1, ale nie znalazlem torby/plecaka dlugosci 130cm nie kosztujacej wiecej jak oszczednosci w transporcie. wiec wracam chyba do travela. albo kupie rampage (jesli dolnik od mojego polamanego powerstixa spasuje) albo savagegear nordic big game 30-70lbs 3 czesci (wiec max obciazenia bedzie w polowie srodkowego skladu). nic innego nie wpadlo mi w oko (no widzialem beastmastera standup 50lbs, ale wazy +- 600g etc.. ew na miejscu kupie jakas wedke i zostawie (rok temu juz zostawilem xcat'a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Dorwalem nordic big game cw 600g 30 70 lbs. Jutro lub w weekend fotki ugiecia. Ps od razu mowie ze pokrowiec jest od kurzu a nie transportowy. Szczytowka m wydaje sie mieksza od penna 20 30 lbs. Mh jest minimalnie sztywniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 no to dawaj. czerwiec coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 czerwiec? ja tam tylko w marcu kwietniu lowie fotki:koncowka MEDIUM 4 kg: Koncowka MEDIUM 6kg: Koncowka MEDIUM HEAVY 6kg: Koncowka MEDIUM HEAVY 8kg: Ps mimo podobnych (na papierze) hamulcow nawet przy kg avet sx spokojnie trzyma (a da sie jeszcze dociagnac mocniej i byl w pozycji "strike" nie "full". Revo toro 61 juz przy okolo 6kg popuszczal. PS 2 te 8 kg to juz mz jest granica zdrowego rozsadku "na stojaka". Do tego ugiecie wyglada calkiem plynne. ide ostrzyc kotwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Potrzebny mocny blank 210cm w dwóch składach do spina który nie przestraszy się trollingu w rzece. Rozważam też jakiegoś gotowca ale poza starszym beastmasterem 210cm nic mi nie przychodzi do głowy choć szczerze przyznam, że ten shimaniak jest trochę za słaby. Poszukiwania ograniczam tylko do 210 z tego względu, że wędka musi wejść do torby i to jest max. długość. Może ktoś ma jakieś pomysły?Sam niedawno szukałem travela. Niestety większość nie nadaje się do niczego. Zadoptowałem muchówkę w klasie chyba 8. Do Twoich celów zbyt słaba, ale jak by się rozejrzeć za blankami morskimi, może coś, co służy do połowu tarponów. Taki luźny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 tu potrzebny jest 40 funtowy patyk z 8ka sie na klenie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) ten moj savage gear nordic big game jest 70 funtowy.... c.w. 600g Edytowane 20 Grudnia 2014 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) ogolnie to chyba jednak lepiej kupic cos rozsądnego na miejscu w jednym kawałku albo niesymetrycznie dzielone i po problemie, bo te travele w takiej mocy to zawsze bedzie kompromis . Ja klasycznie dalej bede mówił ze jak na sumy to Xzoga do trola pod aveta taka-g66 15kg i wystarczy , jak lubisz dłuższe kije to albo g-75 albo phenix M1 . W koncu to temat o blankach a nie o seryjnych travelach Edytowane 20 Grudnia 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 zalezy kiedy lecisz. kiedys nigdzie nie moglem kupic przyponu kevlarowego (a gdzie nie jak tam powienien byc zawsze) "bo nie sezon". To samo z wedkami ostatnio w cenie >200e to moze bylo z 3-4 wedki na lodke do wyboru. jak sie czesto jezdzi to najlepiej raz kupic wypasa i zostawic na miejscu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 tu potrzebny jest 40 funtowy patyk z 8ka sie na klenie chodzi A miałeś kiedyś w ręku #16 morską ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 nie wiem czy # narastaja liniowo czy nie, ale mam #10 morska i bodaj #5 czy #6 slodkowodna (1szej uzylem raz druga moze z 5 razy) i jak #16 jest "tylko 1.6x mocniejsza od #10" to pewno by sie dalo, ale to jaz ze spinningiem cw. 100g na suma niby ludzie na slabsze ciagna, ale warto miec za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Panowie ile oscylacyjnie ważą Wasze xzogi, Chodzi mi dokładnie o taka g 75, I czy idzie tym komfortowo przemachać całą noc.Kolejne pytanie jak zachowuj się przy wobkach 15-30g bo takim głownie łowię. A no i rybka z ostatniej nocy straszna mgła dlatego taka jakość. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Panowie ile oscylacyjnie ważą Wasze xzogi, Chodzi mi dokładnie o taka g 75, I czy idzie tym komfortowo przemachać całą noc.Kolejne pytanie jak zachowuj się przy wobkach 15-30g bo takim głownie łowię. A no i rybka z ostatniej nocy straszna mgła dlatego taka jakość.Moja G 75/12kg ubrana pod spina na 2-stopkowych Fuji SIC, rękojeść pełna z pianki EVA, DPS20 i gałka gumowa waży coś ok. 270gr. (ale musiałbym zważyć...)Natomiast to nie jest kij do przynęt 15-30gr. a od ok. 30gr w górę. Ogólnie to nie znam zestawu na suma, którym można komfortowo przemachać całą noc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Miałem xzogę 15kg. Wędzisko ważyło 230 gram. Z multikiem abu toro winch można było bez zmęczenia łowić wiele godzin . Kij sprzedałem i teraz żałuje. Zimą ukręce nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Chciałbym odświeżyć temat.Interesuje mnie blank i komponenty pod średniego suma, ale pod korbę. Oczywiście z zapasem mocy. Przynęty w zamyśle to woblery i Algi. No i plecionka oczywiście. Łowisko - rzeka. Edytowane 2 Września 2015 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Chciałbym odświeżyć temat.Interesuje mnie blank i komponenty pod średniego suma, ale pod korbę. Oczywiście z zapasem mocy. Przynęty w zamyśle to woblery i Algi. No i plecionka oczywiście. Łowisko - rzeka.A coś więcej odnośnie parametrów, typu długość, jaki zakres przynęt? Woblery i alga to bardzo ogólnieRobiłem w tym roku taki kijek na blanku L905-2, 2.3m i 25lb. pod średniego sumka nada się. Edytowane 3 Września 2015 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi