Skocz do zawartości

Super eko

Rekomendowane odpowiedzi

Rosję od zawsze toczy choroba holenderska, poza przemysłem zbrojeniowym, nie są zdolni do wytwarzania czegokolwiek, zatem eksportują surowce energetyczne i na tym koniec gospodarki. Nie trzeba tęgiej głowy aby rozumieć na czym Rosji zależy i zależeć będzie. Prawdą jest, że znaczący przywódcy europejscy ukończyli ten sam "uniwersytet" , którego dyplom otrzymał również Vladimir Vladimirowicz. Jak to zwykle w miłości bywa są upadki i wzloty a i sama w sobie nie trwa wiecznie, często jest zależna od mniejszych i większych, interesów. 

Nie jestem Rosyjskim agentem ale moze mi powiedz jakie my budujemy samochody ciezarowe ,statki kosmiczne i takie tam inne rzeczy jak tytan .Rosja ma swoj przemysl a my jestesmy montownia.Ja bardziej boje sie naszych politykow jak Rosji .A najwiekszym destabilizatorem Europy jest usa .To im jest na reke blokowanie dostaw ropy i gazu z Rosji bo sami go tam kupuja i sprzedaja drozej Europie .Interes sie kreci , ot i wszystko a ekologia to tylko puste slowa .Gazu i ropy Rosja ma pod dostatkiem to i sprzedaje .

przepraszam za bral znakow .

• Like 2

Nie jestem Rosyjskim agentem ale moze mi powiedz jakie my budujemy samochody ciezarowe ,statki kosmiczne i takie tam inne rzeczy jak tytan .Rosja ma swoj przemysl a my jestesmy montownia.Ja bardziej boje sie naszych politykow jak Rosji .A najwiekszym destabilizatorem Europy jest usa .To im jest na reke blokowanie dostaw ropy i gazu z Rosji bo sami go tam kupuja i sprzedaja drozej Europie .Interes sie kreci , ot i wszystko a ekologia to tylko puste slowa .Gazu i ropy Rosja ma pod dostatkiem to i sprzedaje .

Samochody ciężarowe? - np. Jelcz, poza tym pociągi, autobusy i takie tam inne rzeczy. Statki kosmiczne? A Francja, Niemcy UK i inne kraje zachodnie budują statki kosmiczne? Kto, poza USA, Krajem Środka i kacapami buduje statki kosmiczne? No Indie coś tam zaczynają, ale to wszystko są kraje duże i dużymi pieniędzmi dysponujące.

Największym destabilizatorem Europy jest ona sama, niestety. Oczywiście spory interes w tym maja kacapy i Chiny. USA???? Hmmm...

Jakbym czytał ruskiego trolla ..., ale oczywiście Ty nim nie jesteś  ;)  :)

• Like 5

Niemcom z Rosją jest bardzo po drodze. Nie trzeba szukać agentury (chociaż o przeszłości Frau Merkel można co nieco poczytać).
Pierwsi mają organizację pracy i kapitał, drudzy bazę surowcową. Cywilizacji bizantyjskiej jest bliżej do bizantyjsko-turańskiej niż łacińskiej (naszej).
Idealna, naturalna symbioza, wymarzony sojusz.

Problem jest taki, że w takim układzie mamy prze.. ciężko. W naszym interesie jest wywalenie Rosji z Pomostu bałtycko-czarnomorskiego.
Chcemy w tym miejscu sami się organizować, w sposób suwerenny i mieć jakiś tam wpływ na otoczenie.
Z Rosją się nigdy nie dogadamy, mamy przeciwstawne interesy. Dlatego dogadujemy się z USA i wspieramy niewdzięcznych "braci".

To odnośnie hubu gazowego. Deal był taki: tani gaz (super dla przemysłu) za zwierzchnictwo polityczne w Europie środkowowschodniej.

Niezależnie od tego mamy właścicieli banków i większości aktywów, którym się marzy nowy wspaniały świat.
Docelowo arystokracja i chłopi przypisani do ziemi w samowystarczalnych miastach. Religia klimatyczna, dochód podstawowy, nie będziesz nic miał, robotyzacja, a na końcu ograniczenie liczby ludności do panów i niezbędnych niewolników.

• Like 9

A do tego Niemcy właśnie ciachnęli dofinansowanie zakupu elektryków ...

No nie będzie ekologicznie :P , a jednocześnie Niemcy ... pardon -_- , Unia Europejska B) , zakaże rejestracji nowych spalinówek od 2035.  :blink:

Ciekawe, co dalej ... :rolleyes:

Dla nas raczej nic dobrego :mellow:

• Like 3

Mnie zawsze zastanawia Kolego Korol jak wielu ludzi oczytanych by nie rzec światłych, to co Kolegia tak ładnie streścił uważa  z bzdury, brednie, teorie spiskowe (N.B: historia ludzkości to historia spisków). Dyć to dzieje się na naszych oczach.  Ładnie opisne etapy w "wiekopomnym" manifeście którego autor jest patronem głównego  budynku naszej kochanej...

PS.: jakby kto nie wiedział     ów budynek znajduje się w Brukseli

post-45938-0-27739700-1702906855.jpg

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 4

Mnie zawsze zastanawia Kolego Korol jak wielu ludzi oczytanych by nie rzec światłych, to co Kolegia tak ładnie streścił uważa  z bzdury, brednie, teorie spiskowe (N.B: historia ludzkości to historia spisków). Dyć to dzieje się na naszych oczach.  Ładnie opisne etapy w "wiekopomnym" manifeście którego autor jest patronem głównego  budynku naszej kochanej...

PS.: jakby kto nie wiedział     ów budynek znajduje się w Brukseli

W Brukseli? Spinelli? Przypadek jakiś  :P

• Like 2

Panowie z ambicjami zmiany społeczeństwa od dawna opisują swoje plany w książkach których są autorami.

Trochę jak w filmach z Bondem kiedy główny antagonista wyznaje wszystkie szczegóły swoich planów torturowanemu Jamesowi.

Więc to działa tak:

Oni nam mówią jak będzie w książce.

Parę lat później prawa się zmieniają żeby zmiany zaimplementować.

Ludzie to zauważają.

Po czym media (czytaj Newsguard) ogłasza że to teorie spiskowe.

Tylko Bonda nie ma.

Edytowane przez Rando
  • Like 4

No jak nie ma? Na razie odpalił gaśnicę, ale dopiero się rozkręca.

A do tego Niemcy właśnie ciachnęli dofinansowanie zakupu elektryków ...

No nie będzie ekologicznie :P , a jednocześnie Niemcy ... pardon -_- , Unia Europejska B) , zakaże rejestracji nowych spalinówek od 2035.  :blink:

Ciekawe, co dalej ... :rolleyes:

Dla nas raczej nic dobrego :mellow:

Czyli albo jak ludzie i tak kupią elektryki, bo nie będzie wyboru, to po co dopłacać, albo jednak zauważyli, że sprawa się rypła, bo Chiny zdominowały produkcję elektryków, i kombinują nad innym rozwiązaniem.

Zwrot o 360 stopni wcale nie jest wykluczony - zdejmą klątwę z nieśmiertelnego 1,9 w tedeiku i zarządzą jazdę na rzepakowym. Ze względu na tempo postępu technologicznego na dalekim wschodzie i w EU ucieczka wstecz ma większe szanse powodzenia.

Edytowane przez witeg
  • Like 1

Dziś w radio słyszałem, że Chińczycy zbudowali auto elektryczne, które przejeżdża 1000km na jednym ładowaniu. Gdzie durnym niemiaszkom do nich...

No i druga informacja z protestu kierowców, że Ukraińcy oferują przewozy za taka cenę jaki nasi mają koszty.

W du....ie jesteśmy, w czarnej....,ze wszystkim...

• Like 2

No i druga informacja z protestu kierowców, że Ukraińcy oferują przewozy za taka cenę jaki nasi mają koszty.

My tańsi od zachodnich kierowców to dobrze ale Ukraincy tańsi od naszej to bee :) Może to raczej szansa to wykorzystania taniego transportu biorąc pod uwagę nasze położenie geograficzne? 

Jedne co jest stałe to to, że świat się zmienia - trzeba się przystosowywać a nie narzekać :) 

• Like 2

Jedne co jest stałe to to, że świat się zmienia - trzeba się przystosowywać a nie narzekać :)

Gdzieś, ostatnio, widziałem dinozaura, który się przystosował a nie jak reszta dinozaurów narzekał, tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie....

Chyba gdzieś na terenie cukrowni, która zamiast narzekać na niemiecki dumping i nieuczciwą konkurencję, przystosowała się do nowych warunków...

A nie, czekaj, inaczej to poszło, kurdusia inaczej...

• Like 2

Chyba jednak jesteś skoro piszesz, że bardziej się boisz naszych polityków niż Rosji. Albo bardzo naiwny, albo bardzo wyrachowany. Czy mam przypominać historię stosunków polsko - rosyjskich??? Stany nie destabilizują. To Stany trzymają za mordę Niemcy, aby ci nie wywołali trzeciej wojny. Kupują? może coś tam i kupują od ruskich, ale to całkiem niedawno zezwolili na eksport surowców z własnego terytorium. 

Nie ma niezależnego w stu procentach państwa. Jak nie zależność polityczna, to gospodarcza. To za pożyczki z Chin, Stany budują kolejne lotniskowce. Czy Chiny nadal mogły by się rozwijać bez eksportu do Stanów??? Paradoksy dzisiejszego świata, ale istnieją i dzięki temu masz pełną michę i względny spokój.

• Like 1

Oho, wszedłem tylko na 1szą i ostatnią stronę, i się nie zawiodłem, jutro sobie całe 9 stron na spokojnie przeczytam i coś skrobnę, a odnośnie np pierwszego postu na 9str to my som w unii i obowiązują nas przeróżne regulacje jak np min  stawka zaa 1h pracy która teraz w Niemczech wynosi 12ojro, a takiej Polsce 23,5zł, a na UA to raczej nie obadasz. Ale w chujaa walą prawie wszyscy bo jaazda tirami po ue słabo by się opłaacała, no i jeszcze jest dieta za delegacje, wiem bo transport żeglugi śródlądowej prawie to samo prawo reguluje.

Ale eRKA odleciałeś, też się bardziej boję rodzimych możnowładców niż Rosjan. A w ogóle to nie zdziwiło nikogo/nie zauważył w pewnych nie ostatnich latach nasilenie/budowanie rusofobizmu?

• Like 1

.

Ale eRKA odleciałeś, też się bardziej boję rodzimych możnowładców niż Rosjan. A w ogóle to nie zdziwiło nikogo/nie zauważył w pewnych nie ostatnich latach nasilenie/budowanie rusofobizmu?

To się bój, ale nie pleć bzdur. Zabory, powstania, wojna w 1920, półwieczna okupacja po wojnie. 

Masz dziś to samo, w sklepie co w Berlinie, Paryżu, czy ...

Za ruskich - pomarańcze były w okolicach świat. Tych najbliższych. Jak statek z Kuby się nie spóżnił.

No to się bój dalej.

A politycy - kto ogląda sejm, w cyrku się nie śmieje...

Przypuszczam, że jesteś młody, i tamtych czasów nie widziałeś. Filmy Barei trochę przybliżają...

• Like 6

Gorszy jest bezużyteczny idiota, plujący jadem na wszystkich, którzy ośmielają się myśleć inaczej. O ileż przyjemniej byłoby na naszym forum, gdyby nie tacy właśnie, bezużyteczni idioci. No ale cóż, jak anglojęzyczni mawiają: "it takes all sorts"  :)

• Like 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...