Skocz do zawartości

Kawa dla wędkarza

S. Cios

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

I jest jakiś temat dla mnie :D

Kawa tylko "jasno" palona, jeśli już ciemno to tylko mocne espresso na mieście.

Kawy tzw. alternatywne: AeroPress! Syphon! Później drip. Tygielek też się nada.

Teraz mamy taki rozwój tego biznesu że w samej Warszawie można znaleźć kilkanaście dobry kawiarni, np. Czytelnia na Kasprowicza, 2 przy Teatrze Komedia, Filtry, Relax. W innych miastach też.

Z mojej perspektywy kawa palona na jasno ma smak. Te na ciemno to tylko gorycz.

post-63249-0-13363400-1704615500_thumb.jpg

post-63249-0-92620000-1704615507_thumb.jpg

• Like 1

Ja to mam taką fazę, ze praktycznie pijam kawę tylko z kardamonem. Już znajomi się ze mnie smieją, ze jak ide do nich w odwiedziny to musza mieć kardamon.
A najbardziej lubie kawe z tygla z kardamonem i cukrem. Wiem, jedni powiedzą ze profanacja, ale na taki "cukrowy" luksus pozwalam sobie tylko np w weekend.
W pracy pijam z ekspresu, czesto jest to lavazza, nie, że jakieś tam snobizmy, ale mam stałego dostawce z wloch. A do tygla mam kawy których nazw nie przytocze, jakies arabskie drobniutko mielone.
Mam pytanie, czy ktos z Was korzystał z kawiarki bialetti która ma opcje robienia piany? Widziałem takie cudo i myslalem nad zakupem.

• Like 1

Mieszkam na zadupiu, tutaj raczej nie ma palarni...

Może przy "wycieczce" do dużego miasta takową znajdę [emoji4]

Nic nie stoi na przeszkodzie zamówić przez internet.

Chyba, że to zadupie kompletne i nie ma paczkomatu w promieniu paru kilometrów...

Zamawiam przez internet do paczkomatu już ładnych parę lat, nigdy wtopy nie było, polecam!  :good:

Nic nie stoi na przeszkodzie zamówić przez internet.

Chyba, że to zadupie kompletne i nie ma paczkomatu w promieniu paru kilometrów...

Zamawiam przez internet do paczkomatu już ładnych parę lat, nigdy wtopy nie było, polecam! :good:

Do paczkomatu dojeżdżam samochodem [emoji4]

Najwyżej kurier dowiezie [emoji16]

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Polecasz ponieważ?

Bo są lepsze. Poczytaj. Nie są podrabiane ;) I mają smak, a nie jak to kiedyś usłyszałem określenie na kawę na czarno paloną "oddech Jezusa na plecach"

Mały edit. Kwaśne alternatywne.

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 1

Lavazza Q.Oro (złota) kiedyś była miazga i nic nie piłem innego, a teraz ma zapach siana i przestałem kupować :) wolę zapach siana na łące a nie w kubku...

Też mnie ją kiedyś polecili i przerzuciłem się na nią. Ale ja mam tak ,ze jak mnie zasmakuje a się nie zepsuje to kupuje w ilościach hurtowych a nie pijam znowu tyle tej kawy i mam jeszcze jej zapas ze starych dostaw :D Czyli smacznej. :D Czyli reasumując nie polecasz uzupełniać zapasów nią ? Bardzo wiele z powodu ,ze u nie w pracy ją lubią pije niestety rozpuszczalną Nescafe GOLD Esspesso i ma być dokładnie taka jak w tym linku : https://hurtownia-spozywcza.pl/nescafe-kawa-rozpuszczalna-gold-espresso-org95g.html inne rzekomo są beznadziejne w smaku. Też mam jej zapas :D