witeg Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Znaczy jest to też normalna kawiarnia, do której można pójść napić się kawy i pogadać ze znajomymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Tak, ale maleńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 I jest jakiś temat dla mnie Kawa tylko "jasno" palona, jeśli już ciemno to tylko mocne espresso na mieście. Kawy tzw. alternatywne: AeroPress! Syphon! Później drip. Tygielek też się nada. Teraz mamy taki rozwój tego biznesu że w samej Warszawie można znaleźć kilkanaście dobry kawiarni, np. Czytelnia na Kasprowicza, 2 przy Teatrze Komedia, Filtry, Relax. W innych miastach też. Z mojej perspektywy kawa palona na jasno ma smak. Te na ciemno to tylko gorycz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 I pełna zgoda z tym co napisał @Night_Walker, należy zawsze dobrać grubsoc frakcji fo metody parzenia. Przy domowym mieleniu warto przesiać kawr po mieleniu, pył bo psuje smak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Pił ktoś z was GBS? Jak wypadają te kawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Dla niezdecydowanych - naprawdę polecam spróbować innych kaw, niż te które można znaleźć na półce w markecie. Wystarczy poszukać lokalnej palarni i dobrać sobie kawę do swoich upodobań. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 Mieszkam na zadupiu, tutaj raczej nie ma palarni...Może przy "wycieczce" do dużego miasta takową znajdę [emoji4] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 Ja to mam taką fazę, ze praktycznie pijam kawę tylko z kardamonem. Już znajomi się ze mnie smieją, ze jak ide do nich w odwiedziny to musza mieć kardamon.A najbardziej lubie kawe z tygla z kardamonem i cukrem. Wiem, jedni powiedzą ze profanacja, ale na taki "cukrowy" luksus pozwalam sobie tylko np w weekend.W pracy pijam z ekspresu, czesto jest to lavazza, nie, że jakieś tam snobizmy, ale mam stałego dostawce z wloch. A do tygla mam kawy których nazw nie przytocze, jakies arabskie drobniutko mielone.Mam pytanie, czy ktos z Was korzystał z kawiarki bialetti która ma opcje robienia piany? Widziałem takie cudo i myslalem nad zakupem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Mieszkam na zadupiu, tutaj raczej nie ma palarni...Może przy "wycieczce" do dużego miasta takową znajdę [emoji4]Nic nie stoi na przeszkodzie zamówić przez internet.Chyba, że to zadupie kompletne i nie ma paczkomatu w promieniu paru kilometrów...Zamawiam przez internet do paczkomatu już ładnych parę lat, nigdy wtopy nie było, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Nic nie stoi na przeszkodzie zamówić przez internet.Chyba, że to zadupie kompletne i nie ma paczkomatu w promieniu paru kilometrów...Zamawiam przez internet do paczkomatu już ładnych parę lat, nigdy wtopy nie było, polecam! Do paczkomatu dojeżdżam samochodem [emoji4]Najwyżej kurier dowiezie [emoji16] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Dałem się namówić.Na początek poszłedł blend: 80% arabica i 20% robusta. Dobra ale bez szałuDzisiaj zacząłem 100% arabicaTa jest bardzo dobra. Dla mnie sporo lepsza niż Lavazza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Ta 2ga, czysta Arabica, u mnie (ekspres Jura) wychodziła kwaśna (mimo zmian ustawień ekspresu - zarówno jeżeli chodzi o ilość kawy, ilość wody czy temperaturę wody ) i po 1szej próbie podziękowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Jest trochę kwaskowa ale wychodzi na to, że ja takie lubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Jest trochę kwaskowa ale wychodzi na to, że ja takie lubię.Polecam kwasne kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Polecam kwasne kawy Polecasz ponieważ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Polecasz ponieważ?Nie trzeba dodawać cytryny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 (edytowane) Polecasz ponieważ?Bo są lepsze. Poczytaj. Nie są podrabiane I mają smak, a nie jak to kiedyś usłyszałem określenie na kawę na czarno paloną "oddech Jezusa na plecach" Mały edit. Kwaśne alternatywne. Edytowane 16 Marca 2024 przez ASAPfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 (edytowane) Kimbo intenso lub premium. Jakieś inne słabsze też są z tej marki. Jedyna która mi podchodzi. Edytowane 18 Marca 2024 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Lavazza Q.Oro (złota) kiedyś była miazga i nic nie piłem innego, a teraz ma zapach siana i przestałem kupować wolę zapach siana na łące a nie w kubku...Też mnie ją kiedyś polecili i przerzuciłem się na nią. Ale ja mam tak ,ze jak mnie zasmakuje a się nie zepsuje to kupuje w ilościach hurtowych a nie pijam znowu tyle tej kawy i mam jeszcze jej zapas ze starych dostaw Czyli smacznej. Czyli reasumując nie polecasz uzupełniać zapasów nią ? Bardzo wiele z powodu ,ze u nie w pracy ją lubią pije niestety rozpuszczalną Nescafe GOLD Esspesso i ma być dokładnie taka jak w tym linku : https://hurtownia-spozywcza.pl/nescafe-kawa-rozpuszczalna-gold-espresso-org95g.html inne rzekomo są beznadziejne w smaku. Też mam jej zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi