janusz.walaszewski Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Niestety po raz kolejny; http://www.e-kg.pl/news/4-wydarzenia/11042-pleniawka-znow-zaatakowaa-parst.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Aż mnie swędzi gęba, żeby powiedzieć głośno to czego obiecałem że nie rozpowszechnię i o czym Ty Jasiek na pewno wiesz, a co nam powiedział Wołek w wielkiej tajemnicy w pierwszym roku jak się pojawiła pleśniawka..."Człowiek" już spieprzył co się tylko dało i tym razem rozmiar tego syfu jest tak duży że natura sobie nie poradzi sama...Najchętniej bym potrzymał tych paru usłużnych naukowców w wodzie aż dostaną pleśniawki a potem bym im powiedział, że - no cóż słabe osobniki muszą paść!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Dokładnie Arku, nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Na polsat news oglądałem.90% ryb ponoć zarażonych na Słupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Kiepska sprawa z tymi rybami.Nigdy ich nie łowiłem ale mimo wszystko bardzo szkoda,że człowiek jak zawsze musi wszystko spier...Kłusole też nie odpoczywają i potrafią sprzedawać zarażone ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Masakra... nigdy nie byłem na trociach i nie zanosi się na to by było mi dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Warto pojechać, mimo wszystko warto, może nie dla ryb mutantów spapranych przez poprawiaczy i naprawiaczy a tak naprawdę napełniaczy,- kieszeni.Na pewno warto pojechać na Litwę na trocie, bo tam są ładne dzikie ryby i co rok więcej i zdrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Pozwoliłem sobie odświeżyć nieco powyższy temat, bowiem szperając po necie natknąłem się na prawie zeszłoroczny wywód Prezesa-doktora Janusza Nyka.Obok wielkiej dozy informacji, której dostarczył zastanawia mnie…I tu właśnie nie wiem czy mam prawo tak myśleć.Odebrałem to bardziej jak wyrok na pomorskie salmonidy niż konstruktywną próbę ratowania fatalnej sytuacji.Skoro w warunkach naturalnych leczenie tej choroby jest praktycznie niemożliwe.Dlaczego na bazie zeszłorocznych doświadczeń nie zadziałano prewencyjnie?Winą w znacznym zakresie obarczono działalność stawów hodowlanych.Nic z tego nie rozumiem. Skoro wiemy, kto odpowiedzialny jest za wprowadzenie do wody bakterii, dlaczego nie poprosić właścicieli hodowli o zrewidowanie praktyk.A może problem tkwi jeszcze gdzie indziej? Edytowane 8 Grudnia 2012 przez robert67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Robert,- Janusz sprytnie operuje tymi prawdziwymi informacjami lecz na ich podstawie nieco zaciemnia się ten obraz odpowiedzialności, choć diagnoza ostateczna jest prawdziwa niestety...Przy okazji następnej rozmowy opowiem Ci o tym Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 O.K. Ale ryzykujesz będąc nieustannie nękany telefonami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Znalezione w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Dokładnie, czas się obudzić... Zdjęcie z fejsem J.N. i kosy na sztorc Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Parf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Niestety, jak widać na zdjęciu, w tym roku na Słupi i jej dopływach po raz pierwszy zaobserwowano chore pstrągi oraz narybek troci. Jest też info, iż lipienie również zaczęły chorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi