Skocz do zawartości

Strażnicy Rzek WWF

jakub75

Rekomendowane odpowiedzi

Tu jest Polska, Paweł, i nie widzę najmniejszej potrzeby aby ktokolwiek z zewnątrz nami dyrygował albo przejmował nasze kompetencje. Cały czas wierzę że wędkarski świat powróci do rozumu i aktywności. My..  :)

• Like 5

Sześciu komentujących i tylko jeden komentarz na bazie jakichkolwiek doświadczeń z WWF, chociaż nie w temacie postu :unsure:

Bardzo dobrze wiem jak działają takie fundacje. Osobiście jestem strażnikiem, ale SSR i to mi w zupełności wystarcza.

Według mnie temat jest do zamknięcia.

• Like 2

Sześciu komentujących i tylko jeden komentarz na bazie jakichkolwiek doświadczeń z WWF, chociaż nie w temacie postu  :unsure:

Mam kolegę, który tam działa. M.in. współfinansowali prace projektowe pewnego lokalnego programu renaturyzacyjnego. Także nie słuchaj pierd.. dziadków z Muppet Show. Angażują się w realnie w prace związane z ochroną środowiska (finansowo i organizacyjnie). Wspomagają np. różne projekty lokalnych społeczników, którzy nie znając zawiłości prawa i kompetencji nie mają odpowiedniego "przebicia". Póki co, wędkarzy traktują jako sojuszników (przynajmniej ja mam takie doświadczenia).

• Like 3

Tu jest Polska, Paweł, i nie widzę najmniejszej potrzeby aby ktokolwiek z zewnątrz nami dyrygował albo przejmował nasze kompetencje. Cały czas wierzę że wędkarski świat powróci do rozumu i aktywności. My..  :)

Buahahaha, tu jest Polska, dlatego na ryby jeździmy do Skandynawii  :lol:

• Like 3

To ja po dwakroć

hahahaha  :)

jakubie - chyba nie bardzo potrafię wycedzić sens z twoich słów.

Chodzi ci o to, żebyśmy swoje prawa i obowiązki scedowali na kogoś z zewnątrz- tak jak to ma miejsce w polityce, gospodarce, wyborach itd? Np. jak chcesz ułożyć kostkę przed swoim garażem to nadzorować to musi Strabag? My - nie?

Z #15 też nie kumam - o to chodzi,że WWF urządził Norwegom wody i rybostan?

zeraldzie!  :) Jest całe mnóstwo aktywistów-ekologistów próbujących bliźnich olśnić rewolucyjnymi farmazonami made in Heinrich Boll, typu mniej wody to znaczy więcej wody, żegluga nie dla was, itp. ..z niedopowiedzianą ofertą - przyjedźta do nas na szparagi, to se chociaż popatrzyta. I w zniszczonym Renie połowita.

Nie idź tą drogą  :)  

. Nie idź

• Like 2

Nie znalazłem na forum żadnych informacji na temat tego projektu, a wydaje się ciekawy: Strażnicy rzek WWF

Czy mamy tutaj jakiegoś Strażnika Rzeki?

Co do samych strażników rzek to nie mam informacji. Jeśli chodzi o WWF, to w okręgu kieleckim współfinansowali razem z okręgiem budowę tarlisk na pstrągowych rzeczkach, tak więc u nas podziałali na plus.

• Like 2

To ja po dwakroć

hahahaha  :)

.... typu mniej wody to znaczy więcej wody, żegluga nie dla was, itp. ..z niedopowiedzianą ofertą -

Nie idź tą drogą  :)  

. Nie idź

Sławku, więcej nie znaczy lepiej, nie idź drogą naszych budowniczych socjalizmu i filozofii hydrotechnicznej rodem z lat 1960-70, pomyśl raczej o jakości...

Mały prezent przed świętami: https://www.teraz-srodowisko.pl/aktualnosci/elektrownia-kozienice-otwarte-systemy-chlodzenia-ichtioplankton-14390.html

Co do samych strażników rzek to nie mam informacji. Jeśli chodzi o WWF, to w okręgu kieleckim współfinansowali razem z okręgiem budowę tarlisk na pstrągowych rzeczkach, tak więc u nas podziałali na plus.

A jeszcze nie tak dawno temu nie byli zainteresowani dzialalnoscia w swietokrzyskim... 

• Like 1

Za darmo albo z dobroci zielonego serduszka tego nie robili  :D No chyba ze jeszcze wierzycie w swiete mikolaje, plaska ziemie itd... 

Nie neguje dobrych intencji, ale w wiekszosci przypadkow 'fundacja' to swietny model biznesowy  :)

I super - jeżeli są w stanie robić pozytywne rzeczy, a przy okazji czerpać z tego przychody, to szacun dla nich. W ten sposób funkcjonuje bardzo duzo NGOsów.

Edytowane przez jakub75
  • Like 3

Nie wiem jakie mieli profity, ja tylko sypałem żwir w dnie z wieloma innymi osobami :) Ale na tą chwilę negatywnych wydźwięków tych działań nie zanotowałem. A że robią sobie dzięki temu reklamę, czy też uzyskają jakieś zyski, ja osobiście nie mam nic przeciwko. 

• Like 1