jakub75 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Nie znalazłem na forum żadnych informacji na temat tego projektu, a wydaje się ciekawy: Strażnicy rzek WWF Czy mamy tutaj jakiegoś Strażnika Rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) Strażnik czuwa, Strażnik radzi, Strażnik nigdy Cię nie zdradzi ... Edytowane 15 Grudnia 2023 przez strary 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Czyżby już wszystko - nawet lokalne przywiązanie, miłość i troska - musi być zdalnie kierowane? Tak, Jakubie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Strażnicy WWF piszą m.in. o nadmiernym połowie ryb więc może będą strzec rzek przed wędkarzami ? Powinieneś być "za" Sławku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Mi wystarczy informacja kto dotuje i zarządza tym tworem... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Mi wystarczy informacja kto dotuje i zarządza tym tworem...Ci, którzy chcą, żebyś nie miał niczego i był szczęśliwy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Na myśl przychodzi mi abruz... Z zewnątrz zielony, ale w sry czerwony ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Tu jest Polska, Paweł, i nie widzę najmniejszej potrzeby aby ktokolwiek z zewnątrz nami dyrygował albo przejmował nasze kompetencje. Cały czas wierzę że wędkarski świat powróci do rozumu i aktywności. My.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Kiedys mialem przyjemnosc kontaktu z ta fundacja. Nie polecam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 (edytowane) Strażnicy ... to brzmi jak jakaś fucha dla bliskowschodnich fanatyków, albo Chucka Norrisa. Edytowane 16 Grudnia 2023 przez Pluszszcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Sześciu komentujących i tylko jeden komentarz na bazie jakichkolwiek doświadczeń z WWF, chociaż nie w temacie postu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Szerokim łukiem omijałbym to towarzystwo. Szybciej zrobią ze mnie kołtuna niszczącego przyrodę, niż sojusznika. Z chęcią za to przyjmą dotację, po której ślad potem zaginie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Sześciu komentujących i tylko jeden komentarz na bazie jakichkolwiek doświadczeń z WWF, chociaż nie w temacie postu Bardzo dobrze wiem jak działają takie fundacje. Osobiście jestem strażnikiem, ale SSR i to mi w zupełności wystarcza. Według mnie temat jest do zamknięcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Sześciu komentujących i tylko jeden komentarz na bazie jakichkolwiek doświadczeń z WWF, chociaż nie w temacie postu Mam kolegę, który tam działa. M.in. współfinansowali prace projektowe pewnego lokalnego programu renaturyzacyjnego. Także nie słuchaj pierd.. dziadków z Muppet Show. Angażują się w realnie w prace związane z ochroną środowiska (finansowo i organizacyjnie). Wspomagają np. różne projekty lokalnych społeczników, którzy nie znając zawiłości prawa i kompetencji nie mają odpowiedniego "przebicia". Póki co, wędkarzy traktują jako sojuszników (przynajmniej ja mam takie doświadczenia). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Tu jest Polska, Paweł, i nie widzę najmniejszej potrzeby aby ktokolwiek z zewnątrz nami dyrygował albo przejmował nasze kompetencje. Cały czas wierzę że wędkarski świat powróci do rozumu i aktywności. My.. Buahahaha, tu jest Polska, dlatego na ryby jeździmy do Skandynawii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Nie mamy ryb bo za mało jest zbiorników zaporowych i dróg wodnych. No i nie zapominajmy o niemieckich fundacjach pakujących nam badyle w szprychy... ;-) Edytowane 19 Grudnia 2023 przez zeralda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 To ja po dwakroćhahahaha jakubie - chyba nie bardzo potrafię wycedzić sens z twoich słów.Chodzi ci o to, żebyśmy swoje prawa i obowiązki scedowali na kogoś z zewnątrz- tak jak to ma miejsce w polityce, gospodarce, wyborach itd? Np. jak chcesz ułożyć kostkę przed swoim garażem to nadzorować to musi Strabag? My - nie?Z #15 też nie kumam - o to chodzi,że WWF urządził Norwegom wody i rybostan? zeraldzie! Jest całe mnóstwo aktywistów-ekologistów próbujących bliźnich olśnić rewolucyjnymi farmazonami made in Heinrich Boll, typu mniej wody to znaczy więcej wody, żegluga nie dla was, itp. ..z niedopowiedzianą ofertą - przyjedźta do nas na szparagi, to se chociaż popatrzyta. I w zniszczonym Renie połowita.Nie idź tą drogą . Nie idź 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Nie znalazłem na forum żadnych informacji na temat tego projektu, a wydaje się ciekawy: Strażnicy rzek WWF Czy mamy tutaj jakiegoś Strażnika Rzeki? Co do samych strażników rzek to nie mam informacji. Jeśli chodzi o WWF, to w okręgu kieleckim współfinansowali razem z okręgiem budowę tarlisk na pstrągowych rzeczkach, tak więc u nas podziałali na plus. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 To ja po dwakroćhahahaha .... typu mniej wody to znaczy więcej wody, żegluga nie dla was, itp. ..z niedopowiedzianą ofertą -Nie idź tą drogą . Nie idź Sławku, więcej nie znaczy lepiej, nie idź drogą naszych budowniczych socjalizmu i filozofii hydrotechnicznej rodem z lat 1960-70, pomyśl raczej o jakości... Mały prezent przed świętami: https://www.teraz-srodowisko.pl/aktualnosci/elektrownia-kozienice-otwarte-systemy-chlodzenia-ichtioplankton-14390.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Po prostu pamiętamy jak WWF ratowało rysie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Co do samych strażników rzek to nie mam informacji. Jeśli chodzi o WWF, to w okręgu kieleckim współfinansowali razem z okręgiem budowę tarlisk na pstrągowych rzeczkach, tak więc u nas podziałali na plus. A jeszcze nie tak dawno temu nie byli zainteresowani dzialalnoscia w swietokrzyskim... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Współfinansowali renaturyzację / odtwarzanie substratu żwirowego na Mierzawie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Za darmo albo z dobroci zielonego serduszka tego nie robili No chyba ze jeszcze wierzycie w swiete mikolaje, plaska ziemie itd... Nie neguje dobrych intencji, ale w wiekszosci przypadkow 'fundacja' to swietny model biznesowy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Za darmo albo z dobroci zielonego serduszka tego nie robili No chyba ze jeszcze wierzycie w swiete mikolaje, plaska ziemie itd... Nie neguje dobrych intencji, ale w wiekszosci przypadkow 'fundacja' to swietny model biznesowy I super - jeżeli są w stanie robić pozytywne rzeczy, a przy okazji czerpać z tego przychody, to szacun dla nich. W ten sposób funkcjonuje bardzo duzo NGOsów. Edytowane 20 Grudnia 2023 przez jakub75 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Nie wiem jakie mieli profity, ja tylko sypałem żwir w dnie z wieloma innymi osobami Ale na tą chwilę negatywnych wydźwięków tych działań nie zanotowałem. A że robią sobie dzięki temu reklamę, czy też uzyskają jakieś zyski, ja osobiście nie mam nic przeciwko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi