Skocz do zawartości

Bassowe raczkowanie

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Zadzwoniłem wczoraj do @lukomat z zapytaniem, jakie plany wędkarskie na sobotę. Były 3 opcje pstrągi, szczupaki lub coś nowego, czyli europejskie morskie bassy. Dzisiaj o świcie, czyli 11 wyrusza nasza dzielna trójka ( @lukomat ze wzmocnionym składem w postaci Maxa)na połowy. Parkujemy samochód przy jednej z firm. Zabieramy zabawki i ruszamy w stronę zrzutu ciepłej wody z elektrowni. Nad wodą składamy kije i zaczynamy łowić po lewej stronie zrzut. Godzinka biczowania i nic się nie melduje na kiju. Postanawiamy przenieść się na prawą stronę. Ja byłem wcześniej o parę minutek niż @lukomat z balastem i cisza. Zjawia się @lukomat ze stingiem 9cm w niebieskich barwach. Pierwszy rzut i po chwili jak jego wędzisko jakoś dziwnie się wygina. Melduje z dziwna miną na twarzy, że siedzi. Chwila zajadlej walki i ląduje na brzegu pierwszy basss tego wzmocnionego teamu. Pstrykam kilka fotek i z pośpiechem zakładam takiego samego woblerka. Druga część zespołu @lukomata coś narobiła ze szczęścia w majty i poszedł do przeglądu. I w tym czasie łapie ja swojego bassa. @lukomat stwierdza, że to poważniejsza sprawa z jego drużyną i idzie na ławkę rezerwowa na 45 minut. Ja w tym czasie zaczynam na łowienie gumami. Zaliczam kilka brań i wyciągam jednego małego bassa. Po ciężkich bojach wraca @lukomat i zaczyna wzmagania. Mówię mu że miałem kilka brań na gumcie i bez namysłu zakłada jedną z nich. W tym czasie zaczął się odpływ. Łowimy jeszcze 2 godzinki i @lukomat wyciąga następnego dobrego bassa i 2 mniejsze. Ja zaliczam obgryzienie ogonka w gumci.Przyłowem były bardzo pokaźne wodorosty. :lol:

Godzina 16 stwierdzamy, że koniec na dzisiaj i wracamy do domu. Po drodze wymieniamy się wnioskami z Dnia Bassa i postanawiamy, że jeszcze nas tam zobaczą. :mellow:

post-141-1348913467,3496_thumb.jpg

post-141-1348913467,4279_thumb.jpg

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Yeah, nie najlepsza pogoda to malo powiedziane... Maly jest straszny kozak i zadziora. Jeszcze musimy popracowac nad fajtaniem w pieluchy i bedzie gitos.

Generalnie super zabawa. Najwieksza rybka miala 44cm, ale nawet na kiju trociowym ladnie grala. Mialem jeszcze branie na Stinga 12 (pozostale rybki na 9 i gumki), ale na tyle konkretne ze mi kija z reki wyrwalo. To musial byc juz konkretny basiorrrr B)

Pozdrawiam

@rocky, juz mi kij wyrywal, wiec kupilem nowe nosidelko i mam go teraz z tylu, zdecydowanie poreczniej, mam nadzieje, ze jak juz zacznie chodzic, to dostanie kij do reki i sie odczepi :lol:

Dzisiaj zrobilem drugie podejscie, ale bassow nie bylo, za to udalo sie zrobic wynik pollockami, tylko ze same maluchy. Moze innym razem sie uda.