tpe Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Zobacz tu:http://jerkbait.pl/?p=107i tu: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1048& ;prevloaded=1&&start=0i tu: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=1469i tu:http://salmo.com.pl/page.php?id=310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Odswiezam nieco watek. Ebrzanska przyroda sprawila mi niespodzianke w piatek...i mialem okazje zobaczyc pierwszy w zyciu BLACK BASS Cale 32 cm Ale jeszcze w tym roku beda kolejne Guzu p.s. o sumach w watku o sumach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Śliczna rybka Guzu, na co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Na to : To jest:Berkley® Gulp!™ Minnow Grub Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Dziś też złowiłem bassika, tyle, że na woblerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam, odswiezam nieco zapomniany watek o bassach. Z okazji dlugiego weekendu w Hiszpanii, mialem okazje pouczyc sie od Luksaja jak sie lowi bassy. Ponizej kilka zdjec z wycieczki. Dzieki jeszcze raz Lukasz Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 A ponizej moja nowa skromna zyciowka (42 cm) i mniejszy jej kuzyn z tej samej miejscowki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 U fajne rybki, koledzy jakie techniki preferujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Wszystkie ryby zlapane byly na zestawy texas.Probowalismy okresami carolina i drop shot, ale ten pierwszy okazywal sie najlepszy. Ponizej jeszcze jeden amator gumek: Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 No no fajne rybki widzę,że łowiliście na iście amerykańskie systemiki/przynęty Probowaliście może łowić te rybki na kopytka czy sliderki tak jak okonie.czy te Amerykański-hiszpańskie ryby tylko na systemiki ala USA biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 No no fajne rybki widzę,że łowiliście na iście amerykańskie systemiki/przynęty Probowaliście może łowić te rybki na kopytka czy sliderki tak jak okonie.czy te Amerykański-hiszpańskie ryby tylko na systemiki ala USA biorą Ja próbowałem i brania są. Gorzej z wyholowaniem ryb - dużo się spinało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 @Guzu a wiec jednak! Mam nadzieje ze teraz juz nikt nie bedzie smial sie z black bassa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Pięknie ryby, Guzu . Napisz proszę cos więcej o black bassach w Hiszpanii. Zaczyna we mnie dojrzewać pewien pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Guzu,RESPECT! Zrealizowałeś jedno z moich marzeń. Jak daleko od Barcelony łowiliście (km?)? Obmyślam plan 42cm to już ładna ryba! Gratulacje! Moja życiówka to na razie 0cm PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ogłoszenie: Czy ktoś z Was mógłby napisać artykuł o połowie bassów wielkogębowych? Chętnie bym poczytał! Przynęty, sprzęt, techniki łowienia, opóźnione zacinanie, waleczność ryby (mit czy rzeczywistość) itd. itd. PLEASE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Guzu,RESPECT! Zrealizowałeś jedno z moich marzeń. Jak daleko od Barcelony łowiliście (km?)? Obmyślam plan 42cm to już ładna ryba! Gratulacje! Moja życiówka to na razie 0cm PozdrawiamRemek Chyba Remku myślimy o tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Trzeba obmyślać. W roku 2008 minimalizuję ilość i idę w jakość Stary już jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ogłoszenie: Czy ktoś z Was mógłby napisać artykuł o połowie bassów wielkogębowych? Chętnie bym poczytał! Przynęty, sprzęt, techniki łowienia, opóźnione zacinanie, waleczność ryby (mit czy rzeczywistość) itd. itd. PLEASE! Przyłączam się do prośby!Ryba ta zrobiła na mnie niesamowite wrażenie - waleczność i nieprzewidywalność. Następnym razem w Hiszpanii zamierzam, więcej czasu poświęcić tej rybce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Tak koledzy prosimy o opis podstawowych technik, co prawda mnóstwo tego w necie ale fajnie jakby ktoś wyłożył podstawy wiązania rigów no i w ogóle,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 piękne rybki Guzu!!! GRATULACJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 hej!a propos bassów - dysponuję świetną książką - z 10 lat temu dostałem niesamowitą jak na nasze ówczesne warunki pozycję o połowach różnych ryb za granicą - od szczupaków i muskie, przez wahoo w Belize, po bassy mało i wielkogębowe( o tych ostatnich jest chyba najwięcej). w okolicach Świąt będę w domu, mogę więc wziąć tą pozycję i poskanować to i owo. nie wiem, jakie wrażenie zrobią na doświadczonych wędkarzach artykuły tam zamieszczone (o każdej rybie kilka rozdziałów - każdy z innym 'mistrzem'), natomiast fotki jak dla mnie są niesamowite. jeśli będziecie zainteresowani, dajcie znać, to w ciągu 2 tyg prześlę materiałsy do jerkbaita;)pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Również posiadam tą książkę - Wędkarskie sekrety mistrzów (jedna z czterech w serii). Opisane są w niej doświadczenia wędkarzy amerykańskich, nam chodzi raczej o sposoby i miejsca połowu bassów w Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 miejsca połowu zupełnie inne,ale co do technik, to wiele ciekawostek można wyczytać sądzę.przykładowo - na jednym z zdjęć w tym wątku jest bass złapany na sztuczną dżdżownicę - w naszej książce jest wiele na temat tej odmiany spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 @Guzu jaki ruch wywolales w tym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Bo bassy, czy to hiszpańskie black bassy, czy irlandzkie sea bassy to najwaleczniejsze i najbardziej nieprzewidywalne ryby na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi