Skocz do zawartości

Sandaczowa wędka dla wymagającego człeka...

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Józek ja to wiem jak mało kto!!!!

Jak zaczynałem to kupowałem Anosa za Anosem a koledzy śmiali się po cichu i mówili : nie,- to ta wędka jest do dupy, po czym bardzo chętnie wybawiali mnie z kłopotu i kupowali ją za utarte pól ceny .... A ja,- jak byłem głupi tak pozostałem, wyniki się nie zmieniały...

Aż do spotkania pewnego jegomościa, który powiedział mi ,- choć - naucz się najpierw łowić a potem eksperymentuj za sprzętem...

Po raz ostatni przy nim zmieniłem wędki, zmieniłem i tzw "kolegów' i zacząłem łowic ryby,- dużo ryb...

Dopiero po kilku latach kupiłem jakaś następną.

Ba, nauka jest kosztowna :) .

Panowie , oczywiście nie kupiłem tej wędki jako nowej za 450 zł...jeszcze nie zgłupiałem całkiem.Trafiła się okazja u znajomego więc się skusiłem :) Jak nie będzie mi pasować to po prostu sprzedam i będę szukał dalej...ale fakt , wędkarstwo jest drogie to bardzo drogie.Czasami się nawet zastanawiam po co ja to robie ...

Hehe , Robert...przykro mi że się zawiodłeś na mnie i nie szukałem wymyśnych kijów sprowadzanych z zakątków afryki lecz postawiłem na typowego kijka od dragona :)

Maniuś niech nie będzie Ci przykro tylko, dlatego... (bo moje jakieś tam)…

Nie zawiodłem się na Tobie tylko z tego powodu, że masz inny wybór :) .

Zawiodłem się na temacie w którym wielu… ;)

Może przyszłym razem lepiej sformułuj tytuł "rzeczy" ;) .

Poza tym nie wierzę, że w "Dragonie leży na słońcu"(opłacana) banda, bez mózgów, która układa tylko teksty ;) .

Łów swoim smokiem do bólu i niech nam wszystkim gały na wierzch wyjdą :D .

Sympatyczny z Ciebie gość Manniek66 niestety musisz wiedzieć jeszcze jedno (jeśli jeszcze tego nie wiesz) wędka nie łowi, tylko operator ;) i obawiam się, że wrócimy do tego tematu po "przetestowaniu" przez Ciebie nowego nabytku,- no ale to normalna droga smuraja :D jak mawia jeden z kolegów na forum...

Wiem, że kupiłeś już kij ale ponieważ na prawdę przeczuwam, że nie spełni pokładanych w nim nadziei to,- wydaje mi się, że jeśli oczekujesz że to szczytówka pokaże Ci branie i chcesz zdążyć z zacięciem, a nie ma to być wklejka to powinieneś się rozglądnąć za kijem szklanym, polecam Seekery z e-glasu i s-glasu , są w Twoim zasięgu cenowym i z nimi na 100% zdążysz zaciąć po wskazaniu szczytówki brania.

Z nowych s-glasowych Seekerów polecam model 754 - blank kosztuje u mudhola poniżej 50$

kto ma to w ofercie w polsce w podobnej cenie?? chodzi o seekera

A pstragowka... kiedys mialem i sie pozbylem przez swoja glopote... teraz bym z mila checia do niego wrocil... jeden mialem wlasnie spod reki kawalca a drugi zlozony przez nieznana Mi osobe... oba byly ciekawe... a teraz przy takich cenach blankow + praca wlasna...hmmm ale na opad nie probowalem szklakow... moze i bym sprobowal... koszty niewielkie.. pstragowka musi byc na 100 procent tylko nie pamietam Jaki to byl Blank chyba 703... musze poszperac na mudhole

Edytowane przez Tomasz eS

Maniek powoli Twój wpis "dla wymagającego człowieka" robi się jak "dla wymagającego niemożliwych rzeczy"

Jakość i niska cena to tylko bełkot reklamowy dla tych co lubią mieć złudzenia B) w praktyce występujący niezmiernie rzadko i najczęściej przez przypadek...,- jeśli w ogóle :rolleyes:

Blank Seekera z e-glasu o symbolu 754 nie jest już do kupienia nigdzie,- niestety ale ten sam z s-glasu tak,- pisałem Ci wyżej o tym. Żeby taki kij miał ręce i nogi musisz się liczyć z łącznym wydatkiem ok 1200zł

No i jeszcze jedno chciałbym jeszcze raz podkreślić,- technika i godziny spędzone nad wodą ale z głową zamiast bezmyślnego pukania po dnie są ważniejsze niż ten kij którego tak szukasz i w którym pokładasz zbyt wielką nadzieję, która ma zastąpić umiejętności!!!!

Edytowane przez Rheinangler