Rheinangler Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Tytany nie są konieczne, w e-glasach obnizaly tylko wrażenia pod tytułem krowi ogon ale nie mają wpływu na samo łowienie, zacięcie i rzuty...Dolniki w Seekerach są bardzo grube co powoduje że kij pozbawiony "modułów" jest czulszy od wysokomodułowego ( towrzy się takie pudło akustyczne) i czuć wszystko znacznie lepiej niż niż na węglu a ryba nie odczuwa momentu nienaturalności pobranej przynety co wydłuza czas do skutecznego zaciecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Hmmm to skad cena 1200? Blank 50 dolcow... jak nie tytany to przelotki 200 pln alconity.. plus uchwyt i rekojesc....jakies pinset z hakiem wyjdzie , w takim wypadku jestem sklonny zaryzykowac...Oczywiscie pytam bo jestem zainteresowany uzbrojeniem. A nie aby dopiec Edytowane 17 Listopada 2012 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Cenę taką wpisałem, bo ja sam wędek nie składam...Jak sam ściągniesz blank to też zapłacisz za wysyłkę + cło i vat więc nie można liczyć że blank to 50$.Jak juz pisałem blanki Sekera s-glasowe które sa w polsce do kupienia kosztują od 270 do 300zł jak doliczysz 200 za alconity to już masz 500 a gdzie uchwyt?I tu też jest dośc spora rozpietośc cen i rodzajów ....Dolicz do tego wszystkie drobiazgi i robociznę a na końcu wysyłkę to spokojnie wyjdzie w okolicy 1000zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Mysle ze skladajac sam zmieszcze sie w 6 setkach... powiadasz ze warto sprobowac... moze i sie o tym przekonam na wlasnej skórze tylko najpierw musze skonczyc ro co mam zaczete a w pierwszwj kolejnosci z seekerow pojdzie 703-1 Edytowane 17 Listopada 2012 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Już wielokrotnie o tym pisałem ale napisze jeszcze raz:Szklaki się albo kocha albo nienawidzi - co nie zmienia postaci rzeczy że są wyśmienitymi narzędziami do łowienia ryb....Ale jest wielu bardzo dobrych wędkarzy, którym one nie leżą i już. Nie ma w tym nic nie normalnego czy szokującego,- ot po prostu po co się męczyć tym co nie leży...Ja osobiście nie wyobrażam sobie skutecznego łowienia pstrągów i sandaczy bez szkła, bo sa dni w których każdy węgiel można sobie tylko w dupę wsadzić ale są i dni że szkło :lol: Trudno przejść z węgla na e-glass ale na s-glass łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) S-GlassNowe blanki szklane MHX to nie te same blanki szklane znane do tej pory.MHX użył tradycyjnej maty szklanej i nowoczesnej żywicy utwardzalnej o obniżonej zawartości żywicy, dzięki czemu powstały blanki szklane 21- wieku. Jest to pierwsza taka seria blanków szkalnych.Kolor blanków tradycyjny ŻÓŁTY - MIODOWYtrudno coś wybrać do łowienia z brzegu ze średnim CWzostaje tylko ST1084F-MHX Edytowane 17 Listopada 2012 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Może akurat będą dobre?! Kto wie?! Widziałem już odpowiedź Batsona na Seekerowe blanki,- tragedia - notabene też jednoczęściowe....Ale słyszałem o jakiejś Japońskiej firmie która jest na pewno nie gorsza od Seekera i podobno też jest jakiś Niemiec co się dobrał dobrze do tematu.Ale obydwie alternatywy jakościowe mają znacznie wyższe ceny...Ot,- cymbalistów było wielu,- ale żaden ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) u mnie większość ludzi łowi na krótkie wędki z brzegu.Nie rozumiem o co Ci chodzi Treraz mam kija 2,7m i mam spady , kumple którzy łowią na wędki 2-2,3m nie mają spadów więc jak to wyjaśnisz ? Bo do łowienia na gumę idealnie nadają się kije z dość ustępliwą szczytówką, ale odużej mocy w części środkowej, żeby dało się pewnie zaciąć i szybko holować. Te parametry spełniają np. blanki typu Spin Bass. Wędki o długości 240cm i więcej zbrojone są z reguły na blankach typu Salmon/Stealhead, a one tego nie zapewniają. Kup tanią "pałkę" pod tani multiplikator i ciesz się czułym zestawem nie do zajechania Edytowane 17 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Hej!Posiadam P843-2 MHX i mogę go z czystym sumieniem polecić. Czułość odpowiednia,szybkość też. Szczyt odpowiednio ustępliwy,widać opadens. Dla każdego coś dobrego. Sztywny dolnik, góra ładnie pracuje pod rybą. Okonki z przyłowu nie spadają,sandacze zacina pewnie. Może to być odpowiedz na Twoje bolączki.Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erwinnf Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam, poszukuje spiningu pod sandacza do połowu z brzegu, rzadziej z łódki. długość która mnie interesuje to 2,40 - 2,60m. Zakres ciężaru przynęt to 15- 35g (głównie gumy 3/4 cale na główkach do 30g). Akcja oczywiście maksymalnie szybka i szczytowe ugięcie ze sztywnym dolnikiem. Mam do wydania 500 max 600 zł. zastanawiałem się nad: DRAGON Guide Select Gnom 2,60m 7-28g (słyszałem , że GSy mają spory zapas mocy) Dragon Guide Select Executor 2,45m 7-28g Team Dragon 2,45 m / 14 - 35 g DAIWA RYUKON JIGGER SPIN 240 8-35g Co z tego będzie najlepsze, ew. proszę o inne propozycje zaznaczam, że wędka ma mieć siłę podbić 30-35g, ale większego zapasu mocy nie potrzebuje, bardziej zależy mi na delikatności szczytówki i ogólnej czułości wędki. Osobiściecie najbardziej mi pasuje gs executor do 28g ale nie wiem czy da rade główce 30g + guma 3 cale lub 25g i 4 cale- najcięższe moje konfiguracje.Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 w tej kasie moge ci poleci cd drop shot haevy odemnie :-) dlugosc 2,40 do 42 gram :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erwinnf Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 W tej cenie wole jednak cos seryjnego. Jednak będę dysponował ok 500zł. Zainteresował mnie jeszcze Robinson Diaflex Classic 2,45 do 36g i Cortez Zander 2,40 do 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 jest to kijek seryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmki Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Witam.Ja łowię na TM Thril, spady małe, duży zapas wyrzutu, dalekie rzuty oraz spora czułość.Zasada złamana że kij na sandacza powinien być krótki, ale po prostu indywidualnie odpowiada mi ten kij, blank i praca.Tyle.Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Brawo, miałem gdzieś złotą łopatę dla lidera kopaczy. Jedyne trzy lata wstecz. Giełda wzywa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Marcin, dobrze że odkopuje stare wątki, to świadczy o tym że czyta zasoby forum, a nie zakłada kolejny wątek "wędka od okonia do suma" , albo "kołowrotek do.... zł" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Marcin, dobrze że odkopuje stare wątki, to świadczy o tym że czyta zasoby forum, a nie zakłada kolejny wątek "wędka od okonia do suma" , albo "kołowrotek do.... zł" Może miałbyś rację gdyby zadał pytanie w temacie albo odpowiedział na jakieś w miarę świeże Ale wrzucanie takiego info do wątku, w którym ostatnia odpowiedź padła przed prawie 2,5 latami musi budzić podejrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Kolega @Coma mnie uprzedził z odpowiedzią. Idea zgłębiania wiedzy forum jest słuszna i godna poparcia, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Powstały inazumy więc temat można zamknąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmki Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Być może ktoś za kilka dni przeczyta mój post i może mu się przydać. Jeśli szukasz potyczki to raczej nie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi