Ostry krokodylec1 Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Na stronie facebukowej okręgu PZW Krosno, można zobaczyc zdjęcie pstrąga 82cm złowionego niedawno w Sanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Na stronie facebukowej okręgu PZW Krosno, można zobaczyc zdjęcie pstrąga 82cm złowionego niedawno w Sanie.https://www.facebook.com/photo?fbid=814718720843878&set=a.405397018442719 PS. Komentarze przecudne... Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zakończenie krótkiego sezonu,ale najbardziej udanego w moim życiu. Teraz czas na pracę. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenitch Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 https://zapodaj.net/plik-yqtwSxXz4K https://zapodaj.net/plik-iMdtXSuQ4a Zakończenie sezonu w pełni udane , udało się 5 rybek skusić z czego dwie fajniejsze… 52,49. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Ostatni w tym sezonie. Jak na ilość wyjazdów było przyzwoicie. Jedna ryba z 6 z przodu, 7- 50+, sporo +/- 45 cm. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2024 Sezon za nami. Jakoś specjalnie nie połowiłem w tym roku. Z racji kontuzji ręki zacząłem dopiero w maju. Mało wyjazdów i nie mogłem wstrzelić się w większe ryby. Coś tam jednak zawsze udało się wydłubać. Takimi rybkami zakończyłem sezon w ostatnim jego dniu. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 3 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Dziki róż który mnie polubił. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 3 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Polubił, bo było to nasze drugie spotkanie po roku. Przypakował dobre 5cm???? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 3 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Zdarzało mi się złowić ta sama rybę. Ale nigdy dwie tego samego dnia w tym i w tamtym roku.Potok też mój ziom. Też mu się urosło ale zapomniałem go zmierzyć. Na pewno wyladnial???? 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 Tuż przed końcem sezonu trafiła mi się taka parka.Obie ryby wzięły na suchą muchę. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Jeszcze kilka miśków. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 (edytowane) Wakacyjny, w pierwszej fazie brania i odjazdu na kilka metrów w dość ciekawym tempie. Stwierdziłem, że to będzie potwór na grubo ponad 60cm. Po czym nawrócił, kij do góry i był już w podbieraku. Magiczne 60, jeszcze sporo brakuje. Chociaż ten rok był wyjątkowo udany. Spróbuję za rok zbliżyć się do 60. Kij matagi nimble minnow ułamany 5cm. Obecnie mój hit na pstrągi, który uświadomił mnie że jednak trzeba mieć czym zatrzymać rybkę i podciągnąć do podbieraka. Trzeba będzie dokupić część szczytowa na zapas. Edytowane 13 Września 2024 przez bartosz311287 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Bartosz, zamiast kupować szczytówkę zaopatrz się w nową wędkę, najlepiej mocniejszą. Miałem kilka razy Nimble Minnow w ręku, blank ciekawy ale nie widzę tego na 60-taki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 (edytowane) Cztery ryby 54-56 wyjechały w naprawdę szybkim tempie w kilkumetrowych rzeczkach. Po cichu liczę jednak, że da radę. Jeszcze nie miałem okazji chociażby ujrzeć na żywo 60. Jaki blank proponowałbys, łowię praktycznie samymi jigami. Ta złamana szczytówka naprawdę robi robotę. Uwierz mi że jest różnica. W oryginalnej wersji również był moment że ja odłożyłem bo jakby nie miała siły wcinać tych większych i mi spadały. Teraz sytuacja się zmieniła diametralnie. Nie chcę snuć jakiś teorii, takie moje odczucia w praktyce. Póki co na te moje ryby absolutnie starczy aż nadto. Może za 100 lat zmieni się sytuacja i będę mógł łowić pstrągi 60-70cm regularnie. A nie raz na 10 lat Edytowane 13 Września 2024 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Wiesz co, niczego Ci nie polecę bo mam zbyt małe doświadczenie w blankach pstrągowych. Ja podobnie jak ty łowię tylko na jigi i w moim przypadku zapotrzebowanie na mocną pstrągówkę od kilku lat wypełnia fabryczniak SG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 13 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Cały sezon testowałem taki kijek na blanku od Krzysztofa Zielińskiego, sporo ryb 50+, sześćdziesiąt też udało się wyholować bez zbędnych ceregieli więc polecam ????,choć pewnie od nowego roku będzie łowił na zmianę z seekerem ????, pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2024 @bartosz311287 pamiętaj, że skrócony a przez to sztywniejszy w odczuciu kij nie zyska nagle na mocy (nikt mu maty nie dowinal w dolniku)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi