hlehle Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam, Pod koniec września wybieramy się nad Ebro (ekipa z dwóch portali wędkarskich). Czas pobytu na miejscu to 22.09 - 06.10.Nadal wolne są dwa miejsca.Orientacyjny koszt to prawdopodobnie okolice 2k od osoby.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę bez krępacji pytać o szczegóły Pozdrawiam,Daniel Celeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cardinal C4 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Rozważam ten wypad, trochę zależy od terminów w pracy. Proszę o garść informacji jak jedziecie, jaką trasą, gdzie noclegi, no i ogólne koszty oczywiście. W jakim wieku jest ekipa?PozdrawiamJurek Miłkowskiyamamoto@toya.net.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Rozważam ten wypad, trochę zależy od terminów w pracy. Proszę o garść informacji jak jedziecie, jaką trasą, gdzie noclegi, no i ogólne koszty oczywiście. W jakim wieku jest ekipa?PozdrawiamJurek Miłkowskiyamamoto@toya.net.pl Już rok minął od tego postu Jednak jeśli jesteś zainteresowany wyjazdem na sumy to w tym roku jedziemy nad Pad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagas Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witaj Przeczytalem twoje posty na Jerkbaicie i wiedze , ze masz doswiadczenie w lapaniu na Ebro.Ja wybieram sie z kolegami po kiju tam po raz pierwszy w kwietniu i wolelibysmy czas spedzic jaknaintensyniej zamiast strzelac kolejne babole. Gdybys mogl mi odpowiedzic na kilka pytan: 1 Czy Polacy moga dostac Hiszpanska licencje na lapanie 2 Jakie dokuimenty trzeba ze soba zabrac zeby ja wydali i gdzie ja sie zalatwia. 3Czy trzeba zalatwiac sprawe wczesniej czy mozna zalatwic licencje od reki i ile to kosztuje 4 Czy sa jakies okresy ochronne na sumy i inne ryby w Hiszpani i czy zlapana rybke mozna sobie usmazyc 5 My chcemy jechac , abo w okolice Maquienenzy,Caspe, albo Ribo Roja , ale jesli masz inne sugestie to pomoz 6 Szukamy jak najnizszych kosztow pobytu.Czy masz jakies adresy ,ceny namiary. 7 cZY oplaca sie wziasc(jesli sa takie) w charter lodz motorowa kabinowa tak ze bedziemy mogli spac i lapac z i na lodzi. 8 Czy groza jakies kary za rozbicia namiotu nad woda na dziko Nic wiecej do glowy mi nie przychodzi , ale gdybys mial jeszcze jakies inne rady co do wyjazdu to juz jestem wdzieczny.Prosze pisz na pagas@op.pl Slawek Pagas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 1 Czy Polacy moga dostac Hiszpanska licencje na lapanie 2 Jakie dokuimenty trzeba ze soba zabrac zeby ja wydali i gdzie ja sie zalatwia. 3Czy trzeba zalatwiac sprawe wczesniej czy mozna zalatwic licencje od reki i ile to kosztuje 4 Czy sa jakies okresy ochronne na sumy i inne ryby w Hiszpani i czy zlapana rybke mozna sobie usmazyc 5 My chcemy jechac , abo w okolice Maquienenzy,Caspe, albo Ribo Roja , ale jesli masz inne sugestie to pomoz 6 Szukamy jak najnizszych kosztow pobytu.Czy masz jakies adresy ,ceny namiary. 7 cZY oplaca sie wziasc(jesli sa takie) w charter lodz motorowa kabinowa tak ze bedziemy mogli spac i lapac z i na lodzi. 8 Czy groza jakies kary za rozbicia namiotu nad woda na dziko Nie mam wielkich doświadczeń z Ebro, raczej powinieneś do Guzu i innych kierować swoje pytania, ale tyle co wiem postaram się napisać 1. Jak najbardziej mogą. Płacisz masz.2. Dowód lub paszport; w większości sklepów wędkarskich.3. Można od ręki - wydają zaświadczenie, że licencja została opłacona i można już łowić. Na docelowy papierek trzeba poczekać kilka dni. Cena może się różnić od regionu. W Katalonii było to coś około 20 Euro.4. Tym się nie interesowałem bo ryby wypuszczam, ale z tego co wiem nie ma problemu z jedzeniem karpi i karasi. Kilka zjedliśmy i były bardzo smaczne (dzikusy).5. Jeśli chodzi o sumy to chyba najlepsze miejsca. Niestety duża presja i mnóstwo grunciarzy - ryby przyzwyczajone do pelletu. Ja byłem w delcie Ebro. Mniej sumów, ale tereny bardziej dzikie i mniejsza presja.6. Niestety, wszystko załatwiali znajomi. Sam jeszcze nie organizowałem takiej wyprawy. Wiem jedynie, że ceny są niższe poza sezonem w przyujściowym odcinku (od września).7. Karpiarz z Pogawędek Wędkarskich kiedyś tak zrobił, z tego co wiem koszty wynajęcia dużej łodzi są dość wysokie i nie wiem czy wyjdzie taniej...8. Nie mam pojęcia, ale interesujące pytanie. Swoją drogą trzeba uważać, ponieważ podobno w Hiszpanii łatwo zostac okradzionym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagas Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Dzikie Nie moge sie doczekac odpowiedzi od GUZU.Juz do niego napisalem.Jakos ludzi nie chca sie specjlnie dzilic swoimi spostrzezeniami.Mowie tu o radach , cenach, kosztach adresach i inneych.Jedynym kto opisal to szczegolowo by zeczywiscie Karpiaz , ale to bylo jak jeszcze byla Marka DM. Dzieki jeszcze raz ogromne Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Poszukaj na WCWI artykułu Riumar 2007. Tam opisałem ile nas wyjazd kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagas Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 DanielJuz znalazlem , ale jeszcze nie czytalem.Ja musze najpierw drukowac , a potem zostawiam sobie na deser czytanie.Jestem niezmiernie wdzieczny i jesli moge cos dla ciebie zrobic to slue. Slawek Pagas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagas Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Hej Masz moze jakies namiary na Karpiarza.Jesli bys mial , a on nie zyczy sobie zebys rozdawal, to moze poprosisz go , zeby on do mnie skrobna maila.Wyglada na to , ze facet jedzi na Ebro juz od 2001 roku i ma chyba najwieksze doswiadcznie. Moje namiary to pagas@op.pl pozdrawiamSlawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Powiem prawdę, że mam i często się ze sobą kontaktujemy, ale nie mogę bez jego wiedzy ich przekazywać. Myślę, że najlepiej będzie jak napiszesz prywatną wiadomość do niego na Pogawędkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagas Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witaj i dziekiJak juz pisalem jestem raczkujacy na forum i gdybys mogl pokierowac mnie jak sie na pogawedki wchodzi i wywoluje czlowieka.Dzieki Slaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Pagas, zerknij do prywatnych wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi