Skocz do zawartości

Ebro

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pod koniec września wybieramy się nad Ebro (ekipa z dwóch portali wędkarskich).

Czas pobytu na miejscu to 22.09 - 06.10.

Nadal wolne są dwa miejsca.

Orientacyjny koszt to prawdopodobnie okolice 2k od osoby.

Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę bez krępacji pytać o szczegóły :D

Pozdrawiam,

Daniel Celeda

• 8 miesięcy temu...

Rozważam ten wypad, trochę zależy od terminów w pracy. Proszę o garść informacji jak jedziecie, jaką trasą, gdzie noclegi, no i ogólne koszty oczywiście. W jakim wieku jest ekipa?

Pozdrawiam

Jurek Miłkowski

yamamoto@toya.net.pl

Już rok minął od tego postu :D

Jednak jeśli jesteś zainteresowany wyjazdem na sumy to w tym roku jedziemy nad Pad.

• 2 tygodnie później...

Witaj

Przeczytalem twoje posty na Jerkbaicie i wiedze , ze masz doswiadczenie w lapaniu na Ebro.Ja wybieram sie z kolegami po kiju tam po raz pierwszy w kwietniu i wolelibysmy czas spedzic jaknaintensyniej zamiast strzelac kolejne babole.

Gdybys mogl mi odpowiedzic na kilka pytan:

1 Czy Polacy moga dostac Hiszpanska licencje na lapanie

2 Jakie dokuimenty trzeba ze soba zabrac zeby ja wydali i gdzie ja sie zalatwia.

3Czy trzeba zalatwiac sprawe wczesniej czy mozna zalatwic licencje od reki i ile to kosztuje

4 Czy sa jakies okresy ochronne na sumy i inne ryby w Hiszpani i czy zlapana rybke mozna sobie usmazyc

5 My chcemy jechac , abo w okolice Maquienenzy,Caspe, albo Ribo Roja , ale jesli masz inne sugestie to pomoz

6 Szukamy jak najnizszych kosztow pobytu.Czy masz jakies adresy ,ceny namiary.

7 cZY oplaca sie wziasc(jesli sa takie) w charter lodz motorowa kabinowa tak ze bedziemy mogli spac i lapac z i na lodzi.

8 Czy groza jakies kary za rozbicia namiotu nad woda na dziko

Nic wiecej do glowy mi nie przychodzi , ale gdybys mial jeszcze jakies inne rady co do wyjazdu to juz jestem wdzieczny.

Prosze pisz na pagas@op.pl

Slawek Pagas

1 Czy Polacy moga dostac Hiszpanska licencje na lapanie

2 Jakie dokuimenty trzeba ze soba zabrac zeby ja wydali i gdzie ja sie zalatwia.

3Czy trzeba zalatwiac sprawe wczesniej czy mozna zalatwic licencje od reki i ile to kosztuje

4 Czy sa jakies okresy ochronne na sumy i inne ryby w Hiszpani i czy zlapana rybke mozna sobie usmazyc

5 My chcemy jechac , abo w okolice Maquienenzy,Caspe, albo Ribo Roja , ale jesli masz inne sugestie to pomoz

6 Szukamy jak najnizszych kosztow pobytu.Czy masz jakies adresy ,ceny namiary.

7 cZY oplaca sie wziasc(jesli sa takie) w charter lodz motorowa kabinowa tak ze bedziemy mogli spac i lapac z i na lodzi.

8 Czy groza jakies kary za rozbicia namiotu nad woda na dziko

Nie mam wielkich doświadczeń z Ebro, raczej powinieneś do Guzu i innych kierować swoje pytania, ale tyle co wiem postaram się napisać:)

1. Jak najbardziej mogą. Płacisz masz.

2. Dowód lub paszport; w większości sklepów wędkarskich.

3. Można od ręki - wydają zaświadczenie, że licencja została opłacona i można już łowić. Na docelowy papierek trzeba poczekać kilka dni. Cena może się różnić od regionu. W Katalonii było to coś około 20 Euro.

4. Tym się nie interesowałem bo ryby wypuszczam, ale z tego co wiem nie ma problemu z jedzeniem karpi i karasi. Kilka zjedliśmy i były bardzo smaczne (dzikusy).

5. Jeśli chodzi o sumy to chyba najlepsze miejsca. Niestety duża presja i mnóstwo grunciarzy - ryby przyzwyczajone do pelletu. Ja byłem w delcie Ebro. Mniej sumów, ale tereny bardziej dzikie i mniejsza presja.

6. Niestety, wszystko załatwiali znajomi. Sam jeszcze nie organizowałem takiej wyprawy. Wiem jedynie, że ceny są niższe poza sezonem w przyujściowym odcinku (od września).

7. Karpiarz z Pogawędek Wędkarskich kiedyś tak zrobił, z tego co wiem koszty wynajęcia dużej łodzi są dość wysokie i nie wiem czy wyjdzie taniej...

8. Nie mam pojęcia, ale interesujące pytanie. Swoją drogą trzeba uważać, ponieważ podobno w Hiszpanii łatwo zostac okradzionym...

Dzikie

Nie moge sie doczekac odpowiedzi od GUZU.Juz do niego napisalem.Jakos ludzi nie chca sie specjlnie dzilic swoimi spostrzezeniami.Mowie tu o radach , cenach, kosztach adresach i inneych.

Jedynym kto opisal to szczegolowo by zeczywiscie Karpiaz , ale to bylo jak jeszcze byla Marka DM.

Dzieki jeszcze raz ogromne

Slawek

Hej

Masz moze jakies namiary na Karpiarza.Jesli bys mial , a on nie zyczy sobie zebys rozdawal, to moze poprosisz go , zeby on do mnie skrobna maila.Wyglada na to , ze facet jedzi na Ebro juz od 2001 roku i ma chyba najwieksze doswiadcznie.

Moje namiary to pagas@op.pl

pozdrawiam

Slawek