Olsztynteam Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 Okonki ciąg dalszy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 11 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 (edytowane) Dawno mnie tu nie było a wczoraj działo się wiele. Udało się wyskoczyć na 3 godzinki po tygodniu przerwy, od 20 do 23.6 rybek, przedział 43-46, nic mniejszego, dwa spadki równie wypasionych letnich morskich okoni i niestety nie obyło się bez zębatych, na moje nieszczęście i ich ucięły zestaw dwukrotnie. Mam nadzieję, że poradzą sobie z przynętami w pysku. Dropshot, jak zwykle sprzętowo u mnie w6 Jaskółki - moje ulbione - polecam ( nie promuje ) mikado saira, rozmiar 10cm, kolory bardziej naturalne, gwarantuje ze słonej wody ryby, od sandaczy po okonie - sprawdzone na pomorzu i Danii / dajcie znać czy u was też działają bo jak na ten moment, na każdej wodzie mi się sprawdzają Moje wieczorne foto tragiczne, lustrzanka w nocy gdy najdzie trochę wilgoci płata figlę i nie łapie ostrości! Jakieś wskazówki jak tego uniknąć? Mój kompan - tatuś. Rocznik 71 - zostawił swoich kolegów " po kiju " daleko w tyle idąc ze mną ramie w ramie, kiedyś zjadał, teraz wypuszcza, pozuje z rybami, bacznie się przygląda nowym metodom, złowionym okoniom, czyta książki - ale jeszcze trenujemy nad trzymaniem okoni ( daje gwarancję, że się poprawi ) bo są chęci! " ryba ze zdjęcia nie ma dziur w błonach, odpłynęła sprawnie. Polecam każdemu - delikatne popychanie osób " wyuczonych po staremu " do wypuszczania i pielęgnowania wody,Tatko już pobił dwukrotnie swoje PB! C&R! NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 13 Czerwca 2024 przez bartsiedlce 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 13 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 Jaskółki, tym razem westin twinteez na jigheadzie i saira w dropie.Rozmiarowo . no44,45,46Okrutnie silne ryby, jedna czarna chyba paski zgubiła jak ją zaciąłem ze strachu Godzinowo bez zmian, godzina przed zachodem słońca 21-22:10 miazga, wychodzą na żer! 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Dwa podkarpackie z początku czerwca 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Grube garby ziom ... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 14 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2024 (edytowane) Wprawdzie dziś tylko jedna czterdziestka, to takich 35 plus do bólu. Edytowane 15 Lipca 2024 przez bartsiedlce 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Po dłuższej przerwie wpadły dzisiaj dwa dajne okonie 40 i 43cm. Większy dał dyla chwile przed pamiątkowym zdjęciem. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2024 okoniowe manewry 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Od jakiegoś czasu, dla urozmaicenia kombinuję i uczę się łowić metodami texas i carolina rig. Czasami uda się coś złowić, poniższy okoń pięknie uderzył z dna na wolno prowadzonego robala na zestawie carolina rig. Widzę potencjał w tej metodzie w chłodniejszych porach roku, gdzie można bardzo wolno prowadzić przynętę na większych glebokosciach, a szczególnie w trudnię technicznych miejscach pod wodą. Wysłane z mojego SM-M336B przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Godzinka dziś rano na mojej rzeczce...Warunki do łowienia ciężkie ,ale widok jazi ,kleni (niektóre pod 60 cm) majestatycznie przemieszczających pomiędzy zielskiem uspokaja .Okoń ładny się trafił ,ciężko o dużego ,bo zimą czasami jest rzeżnia na nich. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Na starym poczciwym sprzęcie …. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2024 (edytowane) Jeziorowy, przed chwilą złowiony. Ciekawe co dzisiaj nasi w siatce - siatkówce pokażą... Edytowane 10 Sierpnia 2024 przez muddler 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Dzisiaj, w tym samym miejscu, o tej samej porze - ciut mniejszy od poprzedniego, ale na forum się zakwalifikował. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Witam, wyprawa w Bory Tucholskie przyniosła wspaniała niespodziankę. Znalazłem cudowne, czyste jezioro i dwie godziny łowienia dały 4 piękne okonie. Największy ok 52 cm...! Wszystkie pływają dalej i czekają na kolejne emocje... 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObywatelX Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Witam, wyprawa w Bory Tucholskie przyniosła wspaniała niespodziankę. Znalazłem cudowne, czyste jezioro i dwie godziny łowienia dały 4 piękne okonie. Największy ok 52 cm...! Wszystkie pływają dalej i czekają na kolejne emocje...52 cm to już chyba rekord Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) Witam, wyprawa w Bory Tucholskie przyniosła wspaniała niespodziankę. Znalazłem cudowne, czyste jezioro i dwie godziny łowienia dały 4 piękne okonie. Największy ok 52 cm...! Wszystkie pływają dalej i czekają na kolejne emocje...Na żadnym z tych foto nie ma ryby, która by się choć zbliżyła do 40cm, a co dopiero 52cm. Bądź poważny, to nie jest forum sci fi i zamieszczając taką informację należy ją podeprzeć niezaprzeczalnymi zdjęciami na firmowej nie sfatygowanej miarce. Nie mając miarki, choć łowca zawsze coś ma, stawia się około ryby cokolwiek trwale zwymiarowanego. Ryba 52cm jest niedoścignionym marzeniem milionów wędkarzy, a Ty tu takie banialuki ludziom wciskasz. Sam mam w swoim życiu dwie ryby lekko powyżej 50cm i kosztowało mnie to lata wyjazdów za granicę nad prawie prywatne jeziora, a nie dwugodzinny wyjazd na ciche jezioro w środku k... upalnego u nas lata. Fakt zdarzają się przypadki, ale szybciej wygram 6 w lotto niż dam wiarę takim banialukom. Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez Matteoo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObywatelX Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Tak przy okazji co wam się sprawdza w taką pogodę? Kolega wyżej widzę na wirujący ogonek. Rok temu na to ładnie łowiłem a w tym sezonie nic. Jeszcze teraz mam echosondę więc powinno być łatwiej;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Tak przy okazji co wam się sprawdza w taką pogodę? Kolega wyżej widzę na wirujący ogonek. Rok temu na to ładnie łowiłem a w tym sezonie nic. Jeszcze teraz mam echosondę więc powinno być łatwiej;/Ten 4cm mannsik na 7g główce, dał mi całkiem sporo ładnych okazów (do 50cm). Łowisko o głębokość ok. 9,0m. Wrzesień, końcówka.https://photos.app.goo.gl/4MXtVoZAJP2uLAgE6W Polsce, woj. Lubuskie ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 (edytowane) Tak przy okazji co wam się sprawdza w taką pogodę? U mnie sprawdza sie zawsze w upały kolor herbaty/motor oli i bez rewolucji es keitech 2'', na główece 5-6 gr. Dzisaj potestowałem keitecho-podobne gumy z ali i bardzo fajnie sie spisały...efekty poniżej... sporo ryb 30+ Edytowane 1 Września 2024 przez robbertzam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2024 Nocny zbój 37 cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Godzinka za szczupakiem,a tu niespodzianka.Nowe PB. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2024 (edytowane) Taki grubasek dzisiaj mnie trochę powoził i zrobił mi dzień Edytowane 21 Września 2024 przez robbertzam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi