zandermafija Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Siemka! Szybkie pytanko. Robi któryś z kolegów knoby custom lub są jakieś ogolno dostępne knoby z korka, drewna do kołowrotków Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Piotrek Matusiak kiedyś chyba robił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Patryk1125 i Krzysiek Zieliński tez są w stanie coś takiego zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 https://www.rodshop.pl/tuning-wedek/knoby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Proszę:https://a.aliexpress.com/_EGnBuvB Do tego są jeszcze z korka , włókna węglowego itp. Edytowane 5 Stycznia 2024 przez Lukas 24 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Dzięki wszystkim za odpowiedzi:) Proszę:https://a.aliexpress.com/_EGnBuvB Do tego są jeszcze z korka , włókna węglowego itp.Dzięki zamówiłem z korka https://a.aliexpress.com/_EGxhlct Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Napisz czy pasował, bo w jednym z komentarzy ktoś stwierdził, że do Stradica (więc i do większości Shimano) nie pasował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Napisz czy pasował, bo w jednym z komentarzy ktoś stwierdził, że do Stradica (więc i do większości Shimano) nie pasował.Zamówiłem typ pod Shimano. Na aukcji jest wybór Shimano/Daiwa. Komentarz z aukcji; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Chyba też zamówię ze srebrną zatyczką, a może sam coś wyrzeźbię z naturalnego korka, aglomerowanego lub z korkogumy. Bo ten fabryczny w FL 2500 kompletnie mi nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 18 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Przyszła paczka od chińczyka i jestem mile zaskoczony. Knob jest bardzo staranie wykonany. A najlepsze jest to, że okazało się że w cenie 45zł dostajemy dwie sztuki z zestawami łożysk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Mam pytanie do posiadaczy knobow z żywicy bądź drewna stabilizowanego nie denerwuje jego śliskość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Podepnę się pod pytanie - czy ktoś kojarzy gdzie u nas można kupić po normalnej cenie ~50/60zł zwykły knob "T" do kołowrotków Daiwy (konkretnie model Cast'izm 25QD i BG LT RR Ark 4000D-CXH) ?Te kulki jakoś do mnie nie przemawiają i te wielgaśne knoby.. Widzę u Mefisto te RCS'y ale 180zł za knob to dla mnie jakaś abstrakcja..Niby na ali znalazłem aukcję za 55zł ale wole najpierw podpytać czy tu ktoś się orietnował w temacie może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Witam Mam knopy z drewna stabilizowanego do exista 2506 PEH i do vangusiha 2500 HGS ogólnie na plus i użytkuje się je komfortowo od kilku sezonów - zakupione na Ukrainie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Panowie szukam knoba do SHIMANO TWIN POWER 2500 FB.Na moim starym guma sie tak kleiła że nie można łowić. Został teraz plastik. Czy może ktoś z Was przerabiał temat Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) Podepnę się pod pytanie - czy ktoś kojarzy gdzie u nas można kupić po normalnej cenie ~50/60zł zwykły knob "T" do kołowrotków Daiwy (konkretnie model Cast'izm 25QD i BG LT RR Ark 4000D-CXH) ?Te kulki jakoś do mnie nie przemawiają i te wielgaśne knoby.. Widzę u Mefisto te RCS'y ale 180zł za knob to dla mnie jakaś abstrakcja..Niby na ali znalazłem aukcję za 55zł ale wole najpierw podpytać czy tu ktoś się orietnował w temacie może ? Witam.Ja do Daiwy Certade Hyper Custom 3500 i 4000, kupiłem u Mefisto te: https://www.mefistofishing.pl/shimano-2010-stella-4000xg-uchwyt-korbki-t-knob-large-type-a-top-jakosc-p-2898.html i pasują super, tylko musisz dać od strony wewnętrznej dwa łożyska 4x7x2,5 i pomiędzy łożyska podkładkę 4x6x0,1 , od zewnętrznej strony jedno łożysko 4x7x2,5. Edit: Teraz mam założone od Aero Technium Mgs 12000, ale te z linku też pasują na 100%, sprawdzone. Edytowane 16 Kwietnia przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Witam Mam knopy z drewna stabilizowanego do exista 2506 PEH i do vangusiha 2500 HGS ogólnie na plus i użytkuje się je komfortowo od kilku sezonów - zakupione na Ukrainie .Nie ślizgają się palce jak.masz mokre? U kogo kupowałeś jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Panowie szukam knoba do SHIMANO TWIN POWER 2500 FB.Na moim starym guma sie tak kleiła że nie można łowić. Został teraz plastik. Czy może ktoś z Was przerabiał temat Pozdrawiam serdecznieTak. Musisz kupić knob pasujący do Shimano Typu A(gdzie wchodzą dwa łożyska 7x5x2,5). Mogą być te powyżej lub oryginalne Shimano:https://www.mefistofishing.pl/shimano-uchwyt-korbki-t-knob-rozne-warianty-p-2617.htmlhttps://www.mefistofishing.pl/shimano-uchwyt-korbki-i-knob-type-a-p-1782.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Dziękuję bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Tylko te knoby pasują do kołowrotków od 2010 roku a TP 2500 FB jest starszy także nie wiem czy będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi