Skocz do zawartości

Knob Custom

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

Podepnę się pod pytanie - czy ktoś kojarzy gdzie u nas można kupić po normalnej cenie ~50/60zł zwykły knob "T" do kołowrotków Daiwy (konkretnie model Cast'izm 25QD i BG LT RR Ark 4000D-CXH) ?
Te kulki jakoś do mnie nie przemawiają i te wielgaśne knoby.. 
Widzę u Mefisto te RCS'y ale 180zł za knob to dla mnie jakaś abstrakcja..

Niby na ali znalazłem aukcję za 55zł ale wole najpierw podpytać czy tu ktoś się orietnował w temacie może ?

Podepnę się pod pytanie - czy ktoś kojarzy gdzie u nas można kupić po normalnej cenie ~50/60zł zwykły knob "T" do kołowrotków Daiwy (konkretnie model Cast'izm 25QD i BG LT RR Ark 4000D-CXH) ?

Te kulki jakoś do mnie nie przemawiają i te wielgaśne knoby.. 

Widzę u Mefisto te RCS'y ale 180zł za knob to dla mnie jakaś abstrakcja..

Niby na ali znalazłem aukcję za 55zł ale wole najpierw podpytać czy tu ktoś się orietnował w temacie może ?

Witam.

Ja do Daiwy Certade Hyper Custom 3500 i 4000, kupiłem u Mefisto te: https://www.mefistofishing.pl/shimano-2010-stella-4000xg-uchwyt-korbki-t-knob-large-type-a-top-jakosc-p-2898.html i pasują super, tylko musisz dać od strony wewnętrznej dwa łożyska 4x7x2,5 i pomiędzy łożyska podkładkę 4x6x0,1 , od zewnętrznej strony jedno łożysko 4x7x2,5.

Edit: Teraz mam założone od Aero Technium Mgs 12000, ale te z linku też pasują na 100%, sprawdzone.

post-54738-0-31745300-1744823034_thumb.jpg

Edytowane przez Brambor

Witam

Mam knopy z drewna stabilizowanego do exista 2506 PEH i do vangusiha 2500 HGS ogólnie na plus i użytkuje się je komfortowo od kilku sezonów - zakupione na Ukrainie .

Nie ślizgają się palce jak.masz mokre?

U kogo kupowałeś jeśli to nie tajemnica?

Panowie szukam knoba do SHIMANO TWIN POWER 2500 FB.Na moim starym guma sie tak kleiła że nie można łowić. Został teraz plastik. Czy może ktoś z Was przerabiał temat Pozdrawiam serdecznie

Tak. Musisz kupić knob pasujący do Shimano Typu A(gdzie wchodzą dwa łożyska 7x5x2,5). Mogą być te powyżej lub oryginalne Shimano:

https://www.mefistofishing.pl/shimano-uchwyt-korbki-t-knob-rozne-warianty-p-2617.html

https://www.mefistofishing.pl/shimano-uchwyt-korbki-i-knob-type-a-p-1782.html