Arkadio Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Koledzy potrzebuję podpowiedzi: Poszukuję multika z przełącznikiem on/off w rodzaju Abu Garcia Max4STX-L do verta/trollingu. Sprzedawcy jakoś tak oszczędnie o tej funkcji informują a spróbowałem w praktyce i przydaje się. Którzy producenci oprócz Abu oferują taką opcję i jak to nazywają? Nie potrzebuję licznika a waga do 250 g. Planuję go skompletować z kijem ABU GARCIA SPIKE X VERTICAL PELAGIC 1.90M 28-70GKtoś, coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Ale co ma być że tak zapytam „on/off” ?? Doprecyzuj proszę pytanie bo nie wiem o co chodzi : terkotke ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Czolem, Kolega wyraznie napisal - on/off - przelcznik do Verta/ trollingu. Polecam lews super Duty G https://www.angeln-neptunmaster.de/lews/baitcaster-rolle-linkshand/lews-super-duty-g-baitcaster-multirolle-linkshand-rolle/a-17860/?ReferrerID=7&ReferrerID=52&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIh6SBtLzFgwMVx5CDBx3BTgUYEAQYASABEgJCgfD_BwE Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 A ok chodzi o blokadę spustu, teraz już się wyjaśniło. Faktycznie to wygląda ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Czolem, Kolega wyraznie napisal - on/off - przelcznik do Verta/ trollingu. Polecam lews super Duty G https://www.angeln-neptunmaster.de/lews/baitcaster-rolle-linkshand/lews-super-duty-g-baitcaster-multirolle-linkshand-rolle/a-17860/?ReferrerID=7&ReferrerID=52&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIh6SBtLzFgwMVx5CDBx3BTgUYEAQYASABEgJCgfD_BwE Pozdrawiam ZbigniewDzięki, wygląda interesująco.Ten przełącznik służy do zwalniania i blokady szpuli jedną ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Jest jeszcze ciekawy sprzęt od firmy Quantum model Accurist PT. Raczej u nas nie osiągalny ale ma taki przełącznik tzw ,, flip "który można tak ustawić że przy nicisnieciu spustu zwalnia szpulę a po puszczeniu od razu ją blokuje. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Dzięki za podpowiedź. Jest dostępny na https://www.amazon.com/Quantum-Oversized-Continuous-Anti-Reverse-One-Piece/dp/B08W9BGV3D?th=1za 119,99 $ z dostawą do Polski za 12,90 $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Koledzy potrzebuję podpowiedzi: Poszukuję multika z przełącznikiem on/off w rodzaju Abu Garcia Max4STX-L do verta/trollingu. Sprzedawcy jakoś tak oszczędnie o tej funkcji informują a spróbowałem w praktyce i przydaje się. Którzy producenci oprócz Abu oferują taką opcję i jak to nazywają? Nie potrzebuję licznika a waga do 250 g. Planuję go skompletować z kijem ABU GARCIA SPIKE X VERTICAL PELAGIC 1.90M 28-70GKtoś, coś??? C4 z tańszych występował w wersji z załączaną terkotka do trolla z tanich. Jeszcze Daiwa taka czerwona za grosze . Z droższych starsze Toro to złote. Masa innych jeszcze. Jak coś to mam coś w złotym kolorze z bebechami mocniejszymi od C4 z załączaną terkotka. Firmy nie pamiętam ale mogę dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Okuma komodo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Kiedyś miałem. Nie był złyhttps://pl.aliexpress.com/item/32823273596.html?gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Kiedyś miałem. Nie był złyhttps://pl.aliexpress.com/item/32823273596.html?gatewayAdapt=glo2polNie widzę przełącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Ale jest. Czerwony "dynks' na drugim poliku niż korba i gwiazda hamulca Edytowane 6 Stycznia 2024 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Ok, dzięki. Myślałem że ten "dynks" to do zdejmowania obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 To załącznik terkotki. Dyskusja, jak rozumiem, dotyczy przełącznika umożliwiającego rozłączania i załączania szpuli przyciskiem bez udziału korby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Quantum Accurist AT101 HPT. Nie wiem czy dostępny w PL. Ale w Niemczech, Holandii i w paru innych krajach na pewno. Hamulec 9kg .Cena ok 100euro + przesylka. Czy ten Lews ma też terkotke hamulca walki? Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Stycznia 2024 przez DGL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Niektóre multiki do p&f mają takie przełączniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 To załącznik terkotki. Dyskusja, jak rozumiem, dotyczy przełącznika umożliwiającego rozłączania i załączania szpuli przyciskiem bez udziału korby.Raczej o włącznik terkotki - przydatny w trollu. Wędka w uchwycie, przysypiamy i nagle trrrrrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 7 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Raczej o włącznik terkotki - przydatny w trollu. Wędka w uchwycie, przysypiamy i nagle trrrrrrrrr.To nie jest włącznik terkotki. Po przełączeniu i naciśnięciu dźwigni zwalniania szpuli, ona nie blokuje się w dolnym położeniu z którego standardowo możemy ją odblokować tylko korbką, ale wraca na sprężynie w górne położenie ponownie blokując szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidsarosiek Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Witam. Spójrz na tego piscifun 300.Używałem go 2 lata do ciężkiego jerkowania i dawał radę.https://a.aliexpress.com/_EygIWDn Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 7 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 (edytowane) Witam. Spójrz na tego piscifun 300.Używałem go 2 lata do ciężkiego jerkowania i dawał radę.https://a.aliexpress.com/_EygIWDn Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu TapatalkaDzięki za podpowiedź ale trochę waży. Wolałbym coś do ok. 250g.W sumie myślę że coś wybiorę z propozycji kolegów ale jeżeli znacie jakieś inne multiki z tą funkcją podzielcie się. Może się przydać nie tylko dla mnie.Ogólnie zauważyłem że im cięższy sprzęt tym więcej modeli posiada ten przełącznik.To raczej logiczne z racji potrzeb trollingu czy verta.W morskich chyba standard, a właśnie w lekkich, jak widać niekoniecznie Edytowane 7 Stycznia 2024 przez Ardoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Przypuszczam ,że chodzi o system FlipCast do metody Flippingu/Pitchingu . Poszukaj w tych kategoriach . Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Dzięki za podpowiedź ale trochę waży. Wolałbym coś do ok. 250g.W sumie myślę że coś wybiorę z propozycji kolegów ale jeżeli znacie jakieś inne multiki z tą funkcją podzielcie się. Może się przydać nie tylko dla mnie.Ogólnie zauważyłem że im cięższy sprzęt tym więcej modeli posiada ten przełącznik.To raczej logiczne z racji potrzeb trollingu czy verta.W morskich chyba standard, a właśnie w lekkich, jak widać niekoniecznieBo multiplikatory z tą funkcją ogólnie są niszowe. Flipping to technika rzutu o ile kojarzę i pod nią są dedykowane kontrukcje ale jak widać po ich ilości -to nisza jest. Poszukaj jaki ciężar obsłuży ci ten Accurist PT, Lew's jest do 100g. Posiadam i jest ok aczkolwiek czasami ten tryb flip nie działa jak powinien- korbka się kręci przy opuszczaniu przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Żeby nie było wątpliwości chodzi o tą funkcje z filmu.Quantum Accurist PT-A AC100HPTA Baitcasting Reel | J&H Tackle (youtube.com) Na filmach tego goscia mulik w akcjiLivebite 130cm+ szczupak - łowienie rzecznych potworów przy wysokiej wodzie w krzakach (youtube.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Tak o ten model i przełącznik flip chodzi. Mam go od kilku lat i działa bez zarzutów. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 26 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2024 (edytowane) Ale jest. Czerwony "dynks' na drugim poliku niż korba i gwiazda hamulcaKolego #BOB, zamówiłem i otrzymałem "wymarzony" multik. Dokładnie ten który poleciłeś. Zapłaciłem ok. 300 zł. Wygląda na to że ten przełącznik służy jednak wyłącznie do wy(w)łączania terkotki(która zresztą jest zabójczo głośna, więc ten przełącznik ma sens), a nie o to mi chodziło. Nie wiem z jakiego powodu wprowadziłeś mnie w błąd. Nie wiesz jak działa kołowrotek który używałeś?? Koszt zakupu to nie problem, przeżyję Zachowam go albo odsprzedam. To mój pierwszy multik więc nie znam się na konstrukcji(już teraz trochę tak) i dlatego zaufałem koledze. Nie czekałem na sprzęt z Ali jak na świętego Grala. Zaryzykowałem, sprawdziłem a teraz zdecyduję się na albo Lews super Duty G, albo Quantum model Accurist PT. Lżejszego oprócz Abu Garcia Max4STX z tym przełącznikiem nie znalazłem Edytowane 26 Stycznia 2024 przez Ardoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi