Lucas Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Byłem, widziałem. Porównując do poprzednich lat to same plusy. Więcej miejsc parkingowych, wieksza przestrzeń, więcej wystawców, szerokie alejki, można było się spokojnie przemieszczać ???? ludzi sporo ale spoko impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 A gdzie jest najbliższy parking ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Tak na marginesie. Wg mnie - to moje subiektywne zdanie oczywiście. Powinno być tak że kupujący / odwiedzający powinni mieć dostęp do tych samych przynęt 1 i 2 dnia. Przecież płacimy tyle samo za wejście. Bardzo łatwo to rozwiązać i to by było na korzyść wystawców.Jeśli pierwszego dnia jest taki natłok że sprzedają wszystko powinni zostawić jedną przynętę jako ekspozycja ( nie do sprzedaży ) żeby kupujący 2 dnia też mogli ją zobaczyć i ewentualnie zamówić z dostawą. Teraz jest tak że drugiego dnia niektórzy się nie wystawiają bo sprzedali wszystko a inni sprzedają pozostałości.To nie jest sprawiedliwe bo za 1 i 2 dzień płacimy tyle samo a 2 dnia są puste stoiska lub prawie puste ( tak było w zeszłym roku ).To wg mnie jest łatwe do ogarnięcia i intratne dla sprzedających bo jeśli komuś zależy na danej przynęcie i wysyłce to kupi 2,3,10 bo jak ma płacić za wysyłkę to wyjdzie mu to korzystaj. Druga kwestia to %. Oczywiści to jest spotkanie całej branży ale dlaczego kupujący / zwiedzający mają płacić za wejście i oglądać zombi po imprezie .Wiadomo że takie osoby mają jeden cel, dotrzymać do końca dnia i odpowiadać na jak mniej pytań.Nie jest to standard ale niektórych ponosi fantazja i my na tym cierpimy. Przecież impreza integracja ( to bardzo ważna część takiego wydarzenia ) powinna być w niedzielę wieczorwm jako podsumowanie eventu. Oczywiście to jest moje subiektywne zdanie i opinia więc nie każdy się z nią zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 PS Nawet niektórzy wędkarscy celebrycie o tym mówią na swoich relacjach że w niedzielę wystawcy będą "zmęczeni" po sobocie.To nieprofesjonalne bo naj..ać się można zawsze a Klienta który płaci za wejście trzeba szanować. Jeśli ktoś o tym mówi na swoim filmie i zachęca do wzięcia udziału w tym evencie chyba nie powinien zajmować się prowadzeniem firmy i reklamowaniem takiego wydarzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Najbliżej to od razu przy hali w prawo. Podziemny też chyba jest. No i ogólnie dookoła gdzie nie ma zakazu to można stawac. Bo w łomiankach dookoła był zakaz i straż miejska miała kupę roboty. W niedzielę w Warszawie parkingi są bezpłatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Dla mnie największym nieporozumieniem jest cena za wejściówkę 40zl...Jadąc z partnerka musze już zapłacić kolejne 40pln,także robi się już prawie stówkę za samo wejście.Przynęty tanie nie są... z rękodziełem nie wiele ma to już wspólnego. Za mało sprzętu który można było by obadać organoleptycznie (mam tu na myśli kije, kołowrotki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Ktoś musiał to miejsce wynająć + zapłacić ochronie + sprzątanie itd. Jeśli to miało by być z kieszeni wystawców to nikt by się nie wystawił i nie było by wydarzenia. Jak dla mnie to normalne przy tej randze wydarzenia i tych cenach towaru. To jest rękodzieło robione w PL w większości przez te osoby które stoją na stoiskach więc to normalne że cena takiego towaru jest wyższa niż masówki i Chin. Dodatkowo ci wystawcy też pewnie płacą za powierzchnię stoiska więc cena musi to zawierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 (edytowane) I tak, i nie. Chłopaki muszą to sobie odbić w cenach. Przyjazd, koszty za stoisko, nocleg, stanie na nogach cały dzień, itp. Plusy: mogę wziąć do ręki, pomacać, potargować ( nie zawsze), poznać nowych ludzi, spotkać się z kumplami z całej Polski. I kupić coś, co czasami jest trudno kupić w necie. Alli to to nie jest. Dlatego parę rzeczy sobie odpuściłem, bo wiem, że przez sklep internetowy kupię taniej. Ale na żywo w łapie ma swój czar. Nikt nigdzie nie napisał, iż te Targi to okazyjne ceny ale wspomniane wyżej aspekty mają swój urok. To dla mnie ważki argument. I dlatego się tam pojawiam. Edytowane 13 Stycznia 2024 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 I niby wszystko to Piotrze się zgadza,jednak sklep stacjonarny ponosi te wszystkie koszty regularnie,czyli płaci za powierzchnię, sprzątanie etc,a za wejście kasy nie bierze,podobnie galerie handlowe itd. Mało tego, dany sklep jadąc na takie "targi" nie przemetkowuje całego asortymentu na wyższe ceny...więc dlaczego robią tak inni ? Organizator zarabia na powierzchni, sprzedawca na towarze i na tym że da się zareklamować na przyszłość...tak powinno to wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 Dla mnie targi powinny być formą "reklamy "a nie zarobku,myślenia krótko terminowego... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 No tak powinno być, jednak u nas niestety słowo targi jest mylone że słowem targ ????♂️ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 @bartekmaj - tez mam mieszane uczucia co do tych 40zl za wejście i faktu, ze w niedziele dostępność sprzętu mniejsza, ale z drugiej strony nikt nikogo nie zmusza, aby jechać w niedziele i w ogóle tam wchodzić. Gdyby mi zależało na kupnie przynęt, jechałbym w sobotę rano. Rok temu tak zrobiłem, ale wkurzał mnie tłum ludzi… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Dla mnie targi powinny być formą "reklamy "a nie zarobku,myślenia krótko terminowego...To jest rękodzieło. Chłopaki często sprzedają swój półroczny urobek w dwa dni. W formie reklamy by mogli zainteresować kilka sklepów, którym trzeba by było dać cenę hurtową. To się nie opłaca. Lepiej przy tak małej produkcji dotrzeć bezpośrednio do klienta.A dla klienta taki plus, że ma bezpośredni kontakt z towarem w asortymencie jakiego nie zapewni mu żaden sklep. Byłem wczoraj z rana i jestem zadowolony. Jedynie ta wejściówka razi. Wraz z dojazdem, objadem kwota robi się całkiem spora. Ale jak się jedzie w gronie przyjaciół wędkarzy i spotyka znajomych z całej Polski to nie ma co narzekać. Dobra rozrywka zawsze kosztuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Tak naprawdę jeżeli kupujemy od rękodzielnika to też nikt za darmo nam nie wyślę. Przeważnie około 20 zł płaci się za wysyłki. Tu mamy wszystko w jednym miejscu. Wejściówka nie jest tania to fakt ale wszystko teraz kosztuje i nikt za damo nic nie robi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Płacenie za wejście do sklepu zawsze zawsze wzbudza emocje i po prostu razi. Tym bardziej, że kwota dla niektórych nie mała.Jednak to organizator decyduje kto, za co i ile zapłaci. Tu formuła jest najwyraźniej taka, że kasa po prostu musi wpaść i koniec.Uważam, że cena biletu w kwocie 20/25 zł. zachęciła by więcej osób do przyjazdu. Ja pojechałem obejrzeć i wędki i blanki te tańsze. Niestety już nie było co oglądać jak dotarłem ... W ramach rekompensaty obejrzałem jedne z droższych Czy żałuję wydanych 40 zł. Oczywiście, że nie ! ! Jednak gdybym wiedział, że nie spotkam nikogo znajomego poważnie zastanowiłbym się nad wypadem na te targi. Edytowane 14 Stycznia 2024 przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Dla mnie targi powinny być formą "reklamy "a nie zarobku,myślenia krótko terminowego... No tak powinno być, jednak u nas niestety słowo targi jest mylone że słowem targ ♂Ale wystawialiście sie kiedyś? Analizowaliście inwestycję paru tysięcy złotych w targi, żeby "pokazać" towar? Śledziliście potem przez kolejny rok do kolejnych targów jakie to ma przełożenie na zwrot z inwestycji? Coś czuję że nie.Jeśli się coś produkuje, żeby to sprzedać to po to żeby zarobić. I tego nie przeskoczymy, bo tak jest ze wszystkim. Nikt nie produkuje czegoś, żeby sprzedawać ze stratą przecież. Dlatego rozumiem że są to targi w wykonaniu klasycznym czyli sprzedażowym. I mi to nie przeszkadzaGdyby to miało być w formie w jakiej oczekujecie, to pewnie byłaby znacznie mniejsza liczba wystawiających się i wtedy byłoby biadolenie, że mało firm, że nie fajnie, że nie było na co popatrzyć.Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Edytowane 14 Stycznia 2024 przez Dano. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 W tamtym roku byłem w niedzielę i się okupiłem przynęt. W tym roku pojechałem w sobotę i też się okupiłem przynęt. Wydaje mi się, że uczestnictwo w takich targach jest dobrowolne i nikt nikogo nie zmusza do kupowania wejściówki czy przynęt na stoiskach. Przynajmniej ja pojechałem dobrowolnie z akceptacją zasad tam panujących. Ciężko też wymagać aby wystawcy i organizatorzy robili to społecznie.Nie wiem czy to prawda, ale ponoć w tym roku był/jest gdzieś na górze bar gdzie można spokojnie sobie usiąść i wypić browara? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 W tamtym roku byłem w niedzielę i się okupiłem przynęt. W tym roku pojechałem w sobotę i też się okupiłem przynęt. Wydaje mi się, że uczestnictwo w takich targach jest dobrowolne i nikt nikogo nie zmusza do kupowania wejściówki czy przynęt na stoiskach. Przynajmniej ja pojechałem dobrowolnie z akceptacją zasad tam panujących. Ciężko też wymagać aby wystawcy i organizatorzy robili to społecznie.Nie wiem czy to prawda, ale ponoć w tym roku był/jest gdzieś na górze bar gdzie można spokojnie sobie usiąść i wypić browara? Tak, restauracja jest na górze. Można zjeśc pizzę czy jakiś makaron, wypić kawę czy owego browara. Z racji sporej ilości odwiedzających trzeba się liczyć z dłuższym czasem oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Panowie jeśli na targach wystawia się dużo wystawców i jest bardzo dobra frekwencja to wniosek jest prosty- ceny biletów i ceny dla wystawców są OK ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Wczoraj byłem i ja . Dla mnie to okazja do fantastycznych spotkań z przyjaciółmi ze wszystkich zakątków Polski, a zwłaszcza z tymi nie widzianymi przez lata. Żałuję, że w wielu przypadkach nie znamy się z Jerkbait'owcami osobiście bo pewnie nie jeden raz się mijaliśmy i była okazja do pogawędki .Pomimo jak większość już "sam nie wiem ile tego mam" zawsze coś mi wpadnie w oko. Tym razem piętnastocentymetrowe cukiereczki. Od Jarka Kozłowskiego głowatkowy i Mela'a szczupakowy. Najgorsze, że wyjątkowy, wypatrzony i zarezerwowany jerk Raptor od Michała Bireckiego trafi dopiero w moje ręce po targach poznańskich . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Wpadło kilka nowych przynęt + zamówiony patyk w FC ???? Edytowane 14 Stycznia 2024 przez bartekmaj 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Pojechałem, pochodziłem i tak nie obszedłem wszystkiego jakbym chciał. Wróciłem z takimi zakupami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 (edytowane) Pojechałem, pochodziłem i tak nie obszedłem wszystkiego jakbym chciał. Wróciłem z takimi zakupami Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNapisz proszę wolną chwilą, jak się rękawiczki sprawdzają :-) Edytowane 16 Stycznia 2024 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Wejściówki za drogie? Może poprostu tak musi być. W Łomiankach dwi poprzednie edycje było ponoć za ciasno, to wynajęto większą, zapewne droższą halę. Teraz był większy luz... Z tego co słyszę sporo osób zadowolonych. Rękodzieło za drogie? To już każdy sam musi ocenić czy koncepcja i ręczne wykonanie metalowej, gumowej bądź drewnianej przynęty są więcej warte niż wabik z chińskiej wtryskiwarki dostępny na rodzimym lub azjatyckim rynku Ta impreza ma swój klimat. Przez internet nie rozmawia się tak jak na żywo. A że czuć było % to chyba taki urok tych i każdych "innych" branżowych imprez. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulter Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Jak za drogo to w domu siedzieć,proste. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi