Skocz do zawartości

TARGI EVOLUTION

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję że Majki z Pleciony - który co by nie mówić jest wizjonerem jeśli chodzi o sprzedaż i marketing - wprowadzi ten patent do sklepu stacjonarnego. Żeby było konkurencyjnie może być 39,99. Karta lub blik w bramce na wejściu. Wiadomo, że taki klient to błota naniesie, dupe zawraca a nie zawsze coś kupi - a tak przynajmniej nie będzie się szwędał między regałami za darmo.

A najśmieszniejsze jest to że wystawcy nie dostali żadnej puli wejściówek żeby mogli rozdać klientom (znajomy wystawca mi potwierdził). Wszyscy więc muszą bulić. To nie chodzi o kwotę chodzi a o zasadę. 

Grombik te targi rozwijał kilka lat i osiągnął poziom, który w mojej opinii jest wysoki.
W ciemno idę, że organizacja tego wydarzenia zajmuje trochę więcej czasu niż 40 minut przed jego rozpoczęciem. 
Charytatywnie nie będzie tego robił, bo i dlaczego.
To jego sposób zarabiania na życie. Ustalił taką cenę i albo ją akceptujecie, albo nie idziecie na targi - zawsze macie wybór. Zapewne będzie dużo relacji na You Tube - będzie można pooglądać. Z reklamami w tle, bo miesiąc na YT bez reklam kosztuje 26 zł.

Bilet na targi, to cena 8-10 lepszych piw w skali roku albo paru litrów paliwa do auta. Kilogram mięsa czy zwykłej wędliny tyle kosztuje.

A w niedzielę po południu wszystkie stanowiska mają towar na wystawie, bo takie mają zapisy w umowie.
Może nie wyjdziesz z zakupami w kieszeni, ale na pewno zobaczysz, a u wielu wystawców również zamówisz to co Ci się podoba.

• Like 3

Ja patrzę na to tak, że ten bilet to koszt 3-4 przesyłek. A tam mogę kupić od wielu wystawców „na próbę” po 1-2 przynęty. Dodatkowo jest szansa spotkać na żywo ludzi, od których kupuje przynęty tu na jerku, a w dzisiejszych „internetowych” czasach miło uścisnąć komuś dłoń w realnym świecie :-)

• Like 6

Cześć.

Szukam dobrego człowieka z Kielc lub okolic kto jedzie na tegoroczne Targi Evolution.

Kogoś kto przy okazji wyjazdu na targi, zdecydował by się przewieść piec gitarowy (51x55x31cm, 23kg) z Kielc

pod halę targów gdzie go odbiorę i będę miał okazję się odwdzięczyć.

Nie wiem - pytam, nigdy nie byłem na targach skąd mam wiedzieć

Rok temu kołowrotków nie było, a jak będzie w tym roku to nie wiem. Od wystawców „firmowych” rok temu kupić się nic nie dało. Chodziło im o reklamę, a nie sprzedaż.

• Like 2

Widziałem wśród wystawców będzie Shimano, a czy będzie można kupić kołowrotek, jeśli tak,to czy ceny są przystępne? Pytanie drugie to czy mają pełną ofertę?

Pełnej oferty na 99% nie będzie. Jeżeli chodzi o kołowrotki, to najprawdopodobniej będą nowości, flagowe modele i bestsellery czyli: Stella FK, TP24, Stradic FM, Vanford FA, coś z serii SW, z dwa multiki i to na tyle z młynków. Do tego jakieś wędziska i ściana przynęt.

Będzie to wyglądało mniej więcej tak:

https://youtu.be/bzPUT0-HsSI?t=1834

Pozdrawiam.

Edytowane przez WedkarzIncognito
  • Like 2

To może ja dwa słowa na temat wystawców na tegorocznych targach Evolution 2025.

Otóż zakupiłem w dniu dzisiejszym piękne woblery i smużaki od pewnych firm wystawiających się na owych targach - przynęty śliczne ,dopieszczone - natomiast posiadają jedną wspólną cechę ... Nie działają jak powinny :) A raczej wcale nie działają.

Chciałem kolegów przestrzec -kupujcie u sprawdzonych twórców - niestety jak się przekonałem na własnej skórze  jest tam kupę tandety w chorych pieniądzach. Coraz więcej -pseudo twórców z totalnym szajsem na stoiskach.  :(

Na tą chwilę obraziłem się na tego typu imprezy  :)  Pierwszy i ostatni raz - no chyba ,że mi przejdzie :P  Stan na tą chwilę ? - kupę hajsu wyrzuconego w błoto . Woblery już w śmietniku :(

Aha nie zamierzam ich zwracać - szkoda moich nerwów ...

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 3

Paweł możesz rozwinąć temat bo mnie zaciekawił  :D

Nie chce ,robić gó...o burzy. Nie lubię i nie mam ochoty na słowne przepychanki - mam ich za dużo w pracy  :( Po prostu koleżeńska rada - kupujcie u sprawdzonych twórców  :)

Marcin -do spławiania wobler boleniowy   ? :) Smużak ze sterem do spławiania ? 

Natomiast ,były również fajne momenty . Podszedłem do pewnego stanowiska ,zapytałem a co tam Pan masz pod ladą w tym ładnym pudełku - zobaczywszy fajne wobki na oko 4-5cm bolenióweczki z dziwnymi sterami ...Sprzedający powiedział "tych nie wystawiam bo mi nie wyszły - pracują ok ,ale stery wkleiłem nie odpowiednim klejem i odpadają - nie chce sprzedawać gówna . Jak poprawie to wystawie na kolejnych targach ...

Także są i fachowcy ...żeby nie było :)

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 2

Dlatego kupiłem to co chciałem. Bez impulsów bo fajne itd.

Grzegorz, jak wiesz lub nie, woblery robię na własny użytek i chciałem podpatrzyć najlepszych w Pl . Tak po prostu zobaczyć jak to robią inni - jakie mają kształty jaka jest praca tych perfekcyjnych wobków. Zorientować się jak to robią debeściaki - nie takie dłubki jak ja ...Okazało się jak to w życiu ,że nie wszystko złoto co się świeci :)

Nie kupowałem pod wpływem impulsu - zdecydowanie z czystej ciekawości . Nie jest to kwestia wyżalenia się na forum a tylko przestrogi dla kolegów ....Od tyle ...

Edytowane przez "Paweł"

Paweł, ale napisz parę słów więcej, co nie grało z tymi woblerami. Nie interesuje mnie od kogo były, tylko co Ci przeszkadzało. Jakby co, może być na priv.

Tak w ogóle to niezły zawodnik jesteś, że już zdążyłeś sprawdzić te przynęty ????

• Like 1