Gość Erin Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 W sumie nie wiem "czym" najbezpieczniej wysłać paczkę do Stanów ( waga około 1-2kg ) no i czy jest taka wysyłka związana z cłem ?? I druga kwestia: Czy jeżeli osoba prywatna z USA wysyła mi paczkę to płacę cło, lub inne opłaty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) CZesc---możesz i wysłac poczta,wysyłałem kilka--zawsze dochodziły,co do cła pewnie zależy co chcesz wysyłac. A co do drugiego pytanie to podobnie,zależy co ma być przysłane i w jakich ilościach,ale ogólnie ostatnio raczej paczki trzepią,więc jesli cos bedzie wartościowego to raczej bez cła sie nie obejdzie Edytowane 12 Listopada 2012 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Korzystałem i polecam http://www.doma.com.pl/ wysyłka do i ze stanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam , mam do Was takie małe pytanko.Mam znajomego w USA.Czy np. gdybym kupił jakiś kołowrotek na amerykańskim ebay , sklep wysłałby go do znajomego który tam mieszka a ten znajomy wysłał mi młynek do polski do doliczono by cło i wat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Tak, nawet gdybys go przywiozl ze stanow (np samolotem). Edytowane 18 Listopada 2012 przez Tomek_N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi