przemow Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Nie widziałem ale tworzywo a metal jest różnica, dla mnie wolę metal w tym miejscu.Ty wolisz. Ok tylko pokaż mi wyrwany rotor z pinionem w Stradicu. Już było tu mocno krytykowane przeniesienie oscylacji na górę, jedna szpilka trzymająca i inne tematy tylko nic się z tego nie potwierdziło. Ps. Tjuning stradica polegał na dokładaniu łożysk. A teraz jeszcze dojdzie ta blaszka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 O ile będzie pasować:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Co do oringu, też może zapobiegać obracaniu wewnętrznej bieżni na wałku.Rozbierając swojego stradica FM też zastanawiałem się po co tam go upchnęliŁo matko. Może tylko tu znów do jakiej ekstremalnej sytuacji musiałoby dojść nawet w Stradicu żeby tak się stało?Porównaj Stradica FL i FM pod np woblerkami i zrozumiesz tą różnicę.Ps. Pasuje ta blaszka. Pisałem wczesniej o podobieństwach. Możesz sobie nawet rotor ze stelli do stradica założyć. Edytowane 11 Marca 2024 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Takich tuningów z rotorem to odpada jeszcze mnie nie pokręciło :-) ale blaszkę biorę po lupę.Na woblery łowię sporadycznie, ale potestuję na spinmadach. Edytowane 11 Marca 2024 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Takich tuningów z rotorem to odpada jeszcze mnie nie pokręciło :-) ale blaszkę biorę po lupę.Na woblery łowię sporadycznie, ale potestuję na spinmadach.Przerost formy nad treścią z tą blaszką.Pokaż choć jeden wyrwany rotor z pinionem FL-a :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Wiem nie ma już co tego wałkować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Poczytaj o kolorach kleju do gwintów i jakie ma zadanie.Nie ma nic do sztywności konstrukcji.Możesz robić sobie bekę, mi nie przeszkadza.Jajka sobie robie Nie beirz tego do siebie Co do samego twina To się okaże Będzie u mnie jak się nic nie zmieni za tydzień to zobaczymy jaka różnica między starym a nowym, i między stellą FK Edytowane 11 Marca 2024 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Tak wiedziałem, zdaj relację też jestem ciekawy na nowego TP odkładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Dotarł dziś z JP. Pod względem wizualnym dużo ładniejszy niż FD . Praca na sucho też dużo lepsza. Co do minusów. Bez pokrowca. Korba zapakowana w torebkę papierowo foliową. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Dotarł dziś z JP. Pod względem wizualnym dużo ładniejszy niż FD . Praca na sucho też dużo lepsza. Co do minusów. Bez pokrowca. Korba zapakowana w torebkę papierowo foliową. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu TapatalkaJak opłaty celne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Mieszkam w UK. Trochę inne stawki. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Jak nie widać tej paskudnej korbki z tymi złotymi paskami to wygląda całkiem przyzwoicie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 (edytowane) Będzie mój.., tylko czekam na dostępność PG A jak praca na sucho w stosunku do Stelli..? Edytowane 15 Marca 2024 przez ubot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz.w Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Do mnie też doleciał ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playmo Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Do mnie też doleciał ... Do PL ? Jakie dodatkowe oplaty ? Ile w sumie wyszedl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 (edytowane) Dotarł dziś z JP. Pod względem wizualnym dużo ładniejszy niż FD . Praca na sucho też dużo lepsza. Co do minusów. Bez pokrowca. Korba zapakowana w torebkę papierowo foliową. Trochę droższy Vanquish też nie ma pokrowca i korbka zapakowana tak samo. Czasy woreczków w shimano chyba się skończyły. Za jakiś czas woreczki z napisem shimano będą na giełdzie po 100zł ???????????????? Edytowane 15 Marca 2024 przez Bass-74 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Wizualnie nie ma szału jak dla mnie. Jestem ciekaw tej lepszej pracy na sucho . Dla mnie FD już super pracował, maslanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Wizualnie nie ma szału jak dla mnie. Jestem ciekaw tej lepszej pracy na sucho . Dla mnie FD już super pracował, maslanie. Każdy ma swój gust. Mi osobiście design, bardzo się podoba. Ale o gustach, nie dyskutuje się. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Mi tez podoba się bardziej poprzedni. Co do super pracy na sucho. Jeden z moich TP po wyjęciu z pudełka pracował jakoś tak … nierównomiernie. Zacząłem sie martwić. Ale nawinąłem plecionkę (juz w trakcie nawijanie było ok) i na rybach już super. I tak sobie pomyślałem, ze na szczęście żadnego kołowrotka nie sprawdzałem na sucho nigdy. I jak wziąć pod uwagę proste prawa fizyki - to coś co ma pracować prawidłowo pod, jednak nieosiowym, obciążeniem, na sucho wcale tak pracować nie musi …I to troche jak z high endem muzycznym. A kołowrotek to jednak zwykle narzędzie. TP to po prostu porządne kołowrotki. I tyle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Nawet highendowy kołowrotek, pracuje jak h-end, dopiero po kilku godzinach łowienia. Niestety większość kupujących a nie łowiących, nigdy nie miało okazji się o tym przekonać, dlatego mamy na forum, coraz więcej negatywnych opinii o bardzo dobrym sprzęcie. Ludzie kupują dobre kołowrotki i je zwracają, zanim one zaczną ujawniać swoją docelową jakość (chodzi mi oczywiście o miękką pracę). Opinie typu, że "kiedyś jakość była lepsza" wynika z faktu, że wrażenia głównie dotyczyły kupiony, używanych kołowrotków, które pracowały już z docelową "jakością". Zauważyłem, że negatywne opinie biorą się w 99% od osób, które notorycznie odsyłają zakupiony sprzęt, zatem zwracam uwagę aby nie sugerować się opinią o sprzęcie, który nie miał okazji łowić przez kilka godzin. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Mi tez podoba się bardziej poprzedni. Co do super pracy na sucho. Jeden z moich TP po wyjęciu z pudełka pracował jakoś tak … nierównomiernie. Zacząłem sie martwić. Ale nawinąłem plecionkę (juz w trakcie nawijanie było ok) i na rybach już super. I tak sobie pomyślałem, ze na szczęście żadnego kołowrotka nie sprawdzałem na sucho nigdy. I jak wziąć pod uwagę proste prawa fizyki - to coś co ma pracować prawidłowo pod, jednak nieosiowym, obciążeniem, na sucho wcale tak pracować nie musi …I to troche jak z high endem muzycznym. A kołowrotek to jednak zwykle narzędzie. TP to po prostu porządne kołowrotki. I tyle.Kiedyś wspominałem o tym, że często już samo nawinięcie na nowy kołowrotek żyłki/plecionki z pewnym oporem daje wyraźnie lepszą jego pracę. Ten sam efekt po kilku godzinach łowienia. W fabryce ktoś bierze do ręki całkowicie złożony, pewnie parę razy nim zakręci i na tym sprawa się kończy. Nawet punktowe położenie smaru na głównym kole wyjętego z pudełka nowego kołowrotka może być powodem niewielkiej, ale wyczuwalnej nierównomierności pracy. Nie ma powodu do panikowania, w końcu nowy kołowrotek jest objęty gwarancją. Trzeba dać kołowrotkowi czas na dopracowanie się mechanizmów, ułożenie się smarów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Dokładnie, samo nawinięcie linki to minimum sto kilkadziesiąt obrotów korbą, podczas których smar ulega rozprowadzeniu. Nikt tyle na sucho nie kreci, tym bardziej w sklepie. Zabawne natomiast jest, jak dużą "krzywdę" sami sobie robimy analizując po tym względem nowy drogi kołowrotek. Nigdy nie narzekałem na kulturę pracy tanich kołowrotków, a łowiłem prawdziwym paździerzem. Dopiero kiedy zacząłem się bawić w kołowrotki za 2 tysiące, mózg zaczął mi płatać figle, a ja zacząłem się zastanawiać czy nie wyczułem przypadkiem jednego szmeru za dużo. Parę dni temu zamontowałem do jednego zastawu nową Ninję i nawet by mi nie przyszło do głowy się w nią wsłuchiwać Nowy TP jest piękny, tak jak i poprzedni, ale zastanawiam się w ogóle czy opłaca się wychodzić poza zakres cenowy Stradica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Piękny to słowo bardziej pasujące do biżuterii niż narzędzi. Choć fajnie mieć piękną siekierę. I kupujący TP dzielą się na kolekcjonerów i użytkowników. ja jestem użytkownikiem - sprawdzałem na sucho jednego nowego TP bo ... się naczytałem głupot. Każdy inny kołowrotek po prostu zakładałem na wędkę i szedłem łowić. A było ich już dziesiątki.I swoje dwa TP - które nad wodą chodzą super zamierzam używać latami bo to zajebiste kołowrotki są. Vanquish też. I SG które mam są niczego sobie. Używane rzadziej - więc też lata posłużą. Gratuluję kolekcjonerom nowej zabawki.Gratuluję użytkownikom naprawdę dobrego i do tego ładnego narzędzia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Prawie jak stella 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Prawie jak stella A jak pracuje w porównaniu do niej..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi