Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2024

WedkarzIncognito

Rekomendowane odpowiedzi

https://youtube.com/shorts/sajt3b3LNA8?si=YQBRFjf7WYgNpiaj

Tu tak dla porównania vaniek '23 ,twin'24 i twin '20 jak je słychać

To w tle to takie dodatkowe efekty dźwiękowe ;)

Grzesiek wiesz że na mnie takie filmiki i kręcenie młynkami w domu dziają jak płachta na byka :-)

Bo nad wodą musisz trzymać korbę i ją chcąc nie chcąc dociskać. A wtedy z żadnego tego młynka nic nie usłyszysz.

Ps. Takie filmy nagrywa się w łazience i w nocy jak wszyscy w domu śpią ha ha :-)

Edytowane przez przemo_w
  • Like 1

Grzesiek wiesz że na mnie takie filmiki i kręcenie młynkami w domu dziają jak płachta na byka :-)

Bo nad wodą musisz trzymać korbę i ją chcąc nie chcąc dociskać. A wtedy z żadnego tego młynka nic nie usłyszysz.

Ps. Takie filmy nagrywa się w łazience i w nocy jak wszyscy w domu śpią ha ha :-)

Wiem

Przekonałem się nieraz, że odczucia nad wodą są inne niż te w domu ;)

Ale jak ktoś chce to niech sobie rozkminia

Chciałem tylko pokazać co wg mnie znaczy "rozklekotany"

Jeden twin i drugi spasowane są tak jak trzeba nie mają nadmiernych luzów

Kręcą prawidłowo

Jedynie 20 jest "glosniejsza" w fotelu

Ale jak byś komuś taki kolowrotek sprzedal to Ci powiedzą że ch....o kręci ;)

• Like 1

Byłby extra filmik gdyby nie te ptaki w tle.

Widać że stary twin power już się ułożył, bo po zakręceniu korbka hamuje najpóźniej.

nie dam rady ich uciszyć

Chyba że w niedzielę jak rosół będę gotował :lol:

Edytowane przez Rampampam
  • Like 2

Według mnie celem nagrywania i wstawiania takich filmów jest głównie pokazanie potencjalnym nabywcom,że kazdy kołowrotek a szczególnie nowy potrafi szumieć(szczególnie w warunkach przedstawionych w tym filmiku),a jego praca po kilkukrotnym użyciu troche się zmienia ...pewnie każdy kto kupi topowy kołowrotek jest ciekawy czy aby ten który nabył kręci podobnie do reszty....a w niektórych przypadkach pozwoli w jakimś stopniu uspokoic i pokazac że inne pracują podobnie...i wtedy głowa staje się spokojniejsza  :D  a i pewnie zwrotów mniej będzie...szkoda że kolega już filmik usunął

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Czy ktoś kojarzy kiedy faktycznie rozmiar 4000 będzie dostępny w krajowych sklepach? Bo już miał być przed majówka, po majówce, po jutrze a teraz słyszę głosy że w czerwcu ? Shimano Polska chwali się tym kołowrotkiem od kwietnia a towaru brak...