Werem Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Z tego, co się orientuję, szpule mają być u Artura, zimą. Ale nie wiadomo, czy w tym roku, czy już w przyszłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 U nas jeszcze nie dostępne.., ale nawet jak będą to raczej w cenie podobnej jak do Stelli. W JP jak są dostępne to też w podobnej cenie..Podobno posują też od Vańka i chyba Stradica ale tych nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 U nas jeszcze nie dostępne.., ale nawet jak będą to raczej w cenie podobnej jak do Stelli. W JP jak są dostępne to też w podobnej cenie..Podobno posują też od Vańka i chyba Stradica ale tych nie sprawdzałem.Od Fd też pasują,ale jak będą dostępne to dokupię sobie oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Od stradica fl w górę pasują wszystkie zamiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorroo85 Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Od stradica fl w górę pasują wszystkie zamiennie.Potwierdzam. Co prawda w TP będzie śmiesznie wyglądać z FL albo FM ale będzie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Szpulki dostępne u Meffiego . 470zł.... Trzeba będzie poszukać zamienników. Szpula w cenie 30% nowego młynka to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Pasują od Stracic FL i FM i Vanford 20r i 24r najtańsze zamienniki, podejdą tez z droższych od Sustain FJ , TP 20r, Vanquish rocznik 2019. Najfajniej kolorystycznie wygląda że szpula od Vanquish i Stradic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Szpulki dostępne u Meffiego . 470zł.... droższa niż do stelli... no czuje się qwa wyróżniony :/ dobrze ,że z fd jeszcze mam kilka sztuk Edytowane 9 Grudnia 2024 przez pasazer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Ja mam od stelli FJ . Kosztowała 300, bo nie było przez długie miesiące szpulek do TP FD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Witam. Ma ktoś z kolegów info ile wejdzie plecionki PE 1,0 na szpulę twinka 4000M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Zdaje się, że powinno wejść ok. 300m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Witam. Ma ktoś z kolegów info ile wejdzie plecionki PE 1,0 na szpulę twinka 4000M?Ze strony shimano w naszym kraju:- #1.2 - 250 m; - #1.5 - 200 m - #2.0 - 150 m Nie ma danych o pojemności PE#1.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Ze strony shimano w naszym kraju:- #1.2 - 250 m; - #1.5 - 200 m - #2.0 - 150 m Nie ma danych o pojemności PE#1.0Z matematycznego podejścia to wychodzi żepe #1.0 powinno wejść 300m Aczkolwiek też zależy od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Oj deczko więcej. Ze szpul shimano np 150m pe 1,2 odpowiada 190m pe 1,0. (np stella 3000MHG "Braided Line Capacity(PE-m): 1 - 190, 1.2 - 150, 1.5 - 120")Czyli wg tego matematycznie na szpulę 250 -1,2 powinno wejść 317m pe 1,0. Edytowane 9 Czerwca przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września WitamTak sobie wymyśliłem że kupię sobie TP 24 i mam pytanie odnośnie różnic. Na pewno jest tu wielu znawców którzy mi to wytłumaczą.Jaka jest różnica między wersją na EU a JDM? Czy warto dołacać?Co oznacza w opisie hybryda?Poniżej linki kołowrotków:Wersja EU:https://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-fe-c3000-new-2024-p-2846.html Wersja JDMhttps://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-fe-c3000mhg-jdm-new-2024-p-2848.htmlhttps://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-fe-3000mhg-hybryda-jdm-new-2024-p-2849.html Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września W skrócie. To co wysłałeś EU rozmiar 3000 to jest tak naprawdę 2500 z większą szpula, zaś hybryda jdm to masz wnętrze od rozmiaru 4000 a rotor i szpule od 2500. Reasumując JDM to realnie moc 4000 a ten EU to 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września WitamTak sobie wymyśliłem że kupię sobie TP 24 i mam pytanie odnośnie różnic. Na pewno jest tu wielu znawców którzy mi to wytłumaczą.Jaka jest różnica między wersją na EU a JDM? Czy warto dołacać?Co oznacza w opisie hybryda?Poniżej linki kołowrotków:Wersja EU:https://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-fe-c3000-new-2024-p-2846.html Wersja JDMhttps://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-fe-c3000mhg-jdm-new-2024-p-2848.htmlhttps://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-fe-3000mhg-hybryda-jdm-new-2024-p-2849.html Dzięki za pomocA na jakie ryby potrzebujesz tego kołowrotka ?Bo takiej wersji hybrydowej używam na bolenie i sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września A na jakie ryby potrzebujesz tego kołowrotka ?Bo takiej wersji hybrydowej używam na bolenie i sandacze Ja generalnie będę go używał na klenie i pstrągi i jak widzę że bolek grasuje to też założę mu jakąś przekąskę.Z góry piszę że nie interesują mnie mniejsze rozmiary, bo dla mnie są za małe (gumki sporadycznie). Przynęty to obrotówki, cykady, wahadła.Najbardziej interesuje mnie ta hybryda JDM, bo mi waga kołowrotka odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Jeśli używasz wędki pod te klenie, pstrągi maks do 18g (linka PE 0,5-0,8) i woblery w przedziale 2-6g kupił bym C3000 jeśli jedziesz mocniej kupuj 3000MHG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września A co co C3000? Żeby nawinać kilometr podkładu pod plecionke? Hamulec w C3000 tez srogi...do takiego łowienia sa modele 2500S.... Zupełnie nie rozumiem zakupu C3000 jezeli nie używamy linki grubszej jak PE 1.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Valo chłop wybiera modele 3000 i nic o rozmiarze 2500 nie pisze, każdy łowi jak chce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września do 3000 też sa płytkie szpule i średnie. Nie zawsze trzeba kilometra podkładu nawijać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września C3000 i 2500 czy 2500S to to dsmo body.... kupić C3000 tylko po to żeby zaraz dokupić płytka szpule? No chłopy gdzie tu sens? Jak kupie 3000MHG bez literki C to ok bo to hybryda ale zakup C3000 które ma takie samo body jak 2500S czy 2500 do linki cieńszej jak PE 1.0 to nieporuzumienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Rożnie bywa,ja miałem płytkie i średnie szpulki od stelki.W dobrej cenie był C3000 - to pogoniłem głęboką szpule i mam co chciałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października C3000 i 2500 czy 2500S to to dsmo body.... kupić C3000 tylko po to żeby zaraz dokupić płytka szpule? No chłopy gdzie tu sens? Ma sens, jeżeli użytkownikowi zależy na knobie typu T zamiast I. Ja wolę knoby T i dlatego kupuję zazwyczaj model C3000 zamiast odmian 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi