Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2024

WedkarzIncognito

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjątkowo straciłem cierpliwość i odechciało mi się zabawy w "będzie/nie będzie" przed czerwcem i od tygodnia śmigam z nowym 4000M z Japonii ;)

Bardzo dobra decyzja i ogólnie świetny młynek - nareszcie coś od Shimano na co warto było zaczekać. Na żywo prezentuje się znacznie lepiej niż można się było spodziewać, jeśli ma to dla kogoś znaczenie.

Być może w przyszłości dokupię jeszcze PG, a w cenie wysyłki wziąłem sobie jeszcze kilka linek, o których w Europie mogłem sobie tylko pomarzyć. Jeśli ktoś nie chce Stelli i wciąż się zastanawia to moim zdaniem nie ma nad czym - naprawdę warto.

IMG-0033.jpg

Edytowane przez kineret
  • Like 5

Skąd takie tezy że w końcu coś na co warto było czekać?

A to moja prywatna opinia oparta na hipotetycznym stosunku cena/jakość nowego Twin Powera w stosunku do pokrewnych produktów na rynku ;)

Przez pewien czas sam rozważałem dokupienie Stelli FK w rozmiaze 4000, więc jeśli już używasz to raczej niczego nowego nie zyskasz (ewentualnie wersja PG). Z drugiej strony przy moim zastosowaniu TP FE obiektywnie w niczym jej nie ustępuje, a jest sporo tańszy - tak że z mojego punktu widzenia warto było zaczekać.

Edytowane przez kineret

• 2 tygodnie później...

Krew już człowieka zalewa czekając na tego Twina 4000, miał być kwiecień, później maj, no i mamy połowę czerwca i dalej brak. Niby już miały być w polskim magazynie Shimano ale w to już też powątpiewam. Ostatni raz opłaciłem zamówienie w przedsprzedaży, to jakaś kpina. To będzie mój ostatni kołowrotek zamówiony na polskim rynku.

Edytowane przez micke75
  • Like 1

Krew już człowieka zalewa czekając na tego Twina 4000, miał być kwiecień, później maj, no i mamy połowę czerwca i dalej brak. Niby już miały być w polskim magazynie Shimano ale w to już też powątpiewam. Ostatni raz opłaciłem zamówienie w przedsprzedaży, to jakaś kpina. To będzie mój ostatni kołowrotek zamówiony na polskim rynku.

Niech Ci zwrócą pieniądze i zamówisz w Niemczech. Chyba,że różnica w cenie jest duża.

Ja swój PG na szczęście zdobyłem..,już po testach i pierwszych udanych holach.. ( dzięki Mariusz???? świetny młynek..)a teraz przymierzam się do dodatkowej - płytkiej szpuli, ale cena kosmos.., jak do Stelli..????

Edytowane przez ubot

Ja swój PG na szczęście zdobyłem..,już po testach i pierwszych udanych holach.. ( dzięki Mariusz świetny młynek..)a teraz przymierzam się do dodatkowej - płytkiej szpuli, ale cena kosmos.., jak do Stelli..

Jaka cena szpuli płytkiej ? A i pytanko czy płytka szpula z PG pasuje do zwykłego 4000 ?