Onufry kocipała Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) A jak pracuje w porównaniu do niej..?Twin Power stellą nigdy nie będzie Nie chodzi źle Ale na pewno nie jak stella Troszkę lepiej jak twin 20-tka Jest dobrze zasmawowany co czuc A resztę czas pokaże Albo i nie To zależy co się nowego w głowie urodzi Edytowane 20 Marca 2024 przez Rampampam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Twin Power stellą nigdy nie będzie Nie chodzi źle Ale na pewno nie jak stella Troszkę lepiej jak twin 20-tka Jest dobrze zasmawowany co czuc A resztę czas pokaże Albo i nie To zależy co się nowego w głowie urodziJuz roznie bywalo. Jak w 2012 wyszedl nastepca TP Mg - pierwszy Vanquish, to byli tacy, że dla nich byl lepszy od stelli.Jak w 2017 wyszło exsence 3000hgm...to byli tacy, ze exsence byl lepszy od stelli. Potem w 2019 kolejny już Vanquish, i znow lepszy od Stelli.W 2021 kolejny exsence...i to samo.To wszystko w internet idzie, ktos to czyta. Moze nawet wierzy ? W 2024 z TP będzie to samo, a jak w 2025 wyjdzie nowy exsence... to tez tak będzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Juz roznie bywalo. Jak w 2012 wyszedl nastepca TP Mg - pierwszy Vanquish, to byli tacy, że dla nich byl lepszy od stelli.Jak w 2017 wyszło exsence 3000hgm...to byli tacy, ze exsence byl lepszy od stelli. Potem w 2019 kolejny już Vanquish, i znow lepszy od Stelli.W 2021 kolejny exsence...i to samo.To wszystko w internet idzie, ktos to czyta. Moze nawet wierzy ? W 2024 z TP będzie to samo, a jak w 2025 wyjdzie nowy exsence... to tez tak będzie. Wiesz Lepszy to pojęcie względne Zależy na co się zwraca uwagę Słyszałem też że podobno stradic FM jest lepszy od stelli Edytowane 21 Marca 2024 przez Rampampam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Wiesz Lepszy to pojęcie względne Zależy na co się zwraca uwagę Słyszałem też że podobno stradic FM jest lepszy od stelli Najważniejsze ze jest rozmowa.Temat moze sie wydawać taki wciąż w kolko to samo. Ale jest dialog.Od kilkudziesięciu lat. Czy Stella, czy nie stella. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Najważniejsze ze jest rozmowa.Temat moze sie wydawać taki wciąż w kolko to samo. Ale jest dialog.Od kilkudziesięciu lat. Czy Stella, czy nie stella. To prawda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Ktoś na tym forum jeszcze łowi ryby? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Ktoś na tym forum jeszcze łowi ryby?No właśnie jestem Sprawdzam czy korbka się kręci Tylko hamulec narazie nie chcial zagadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Ale przecież Stella jest do dupy! To już dawno stwierdzono 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Ale przecież Stella jest do dupy! To już dawno stwierdzono Dlatego moja od półtorej roku leży w pudełku żeby się nie zepsuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Panowie, a czy możecie opisać w czym wg was ten TP jest lepszy od poprzednika? Piszę całkiem poważnie. Tak płynnie chodzi, że aż nie czuć pracy mechanizmów? Spasowanie?Miałem takie wrażenje jak mialem pierwszy raz stelke Edytowane 21 Marca 2024 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Panowie, a czy możecie opisać w czym wg was ten TP jest lepszy od poprzednika? Piszę całkiem poważnie. Tak płynnie chodzi, że aż nie czuć pracy mechanizmów? Spasowanie?Miałem takie wrażenje jak mialem pierwszy raz stelke Sprawia wrażenie bardziej zwartego -sztywniejszdgo kolowrotka. Nie jest tak rozklekotany jak 20-tka.Praca jest ok. Mechanizm jest lekko wyczuwalny, słyszalny w domowym fotelu co znika nad wodą.20 -tka kręcąc w domu tez jest głosniejsza. Łowilem wczoraj 3.5 godziny i po takim wypadzie praca wyraźnie się poprawiła.Nad wodą naprawdę kręci prawie jak stella fk.Wyglada na to ,że jak poprzednik musi zostać kilkukrotnie przełowiony aby się mechanizm ułożył(dotarł) i będzie naprawdę lux. Edytowane 22 Marca 2024 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 A ja głupi kupiłem 3 tygodnie temu rozklekotaną 20, prawie za połowę ceny 24. Ech trzeba było nie skąpić tylko dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) A ja głupi kupiłem 3 tygodnie temu rozklekotaną 20, prawie za połowę ceny 24. Ech trzeba było nie skąpić tylko dołożyć No widzisz 20-tka też dobra Możesz spać spokojnie Edytowane 22 Marca 2024 przez Rampampam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Kuźwa ja mam 4 rozklekotane 20' i jak tu żyć i spać spokojnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Kuźwa ja mam 4 rozklekotane 20' i jak tu żyć i spać spokojnie Przepraszam ,że Cie wprowadziłem w niepokój 20-tki są zajebiste Lepsze od '24 24 to g...o i nie kupuj nigdy tego,chyba że chcesz się przekonać to Ci sprzedam swój bez możliwości zwrotu Tak że nie polecam Możesz już spokojnie spać Edytowane 22 Marca 2024 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 To TP'24 też jest do dupy? Nie tylko Stella? Jak rzyć ... pardon ... żyć? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) A tak z psychologicznego a nawet biotechnologicznego punktu widzenia to nasze mózgi chronią nas (i siebie) wysyłając sygnały, że to co robimy jest ok i ma sens.Więc jak ktoś wydał bez sensu kasę na coś, to jego mózg to koryguje maślanością odczuć i rozklekotaniem (poprzednio równie maślanego) poprzednika. Ale kto bogatemu zabroni? Przecież wystarczy sie przyznać: chcę, stać mnie, to mam. Po co do tego dorabiać ideologię? Po prostu fajnie mieć nowe zabawki. Edytowane 22 Marca 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Ja mam zamówiony już 24' tylko czekam na dostępność rozmiaru ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 A tak z psychologicznego a nawet biotechnologicznego punktu widzenia to nasze mózgi chronią nas (i siebie) wysyłając sygnały, że to co robimy jest ok i ma sens.Więc jak ktoś wydał bez sensu kasę na coś, to jego mózg to koryguje maślanością odczuć i rozklekotaniem (poprzednio równie maślanego) poprzednika. Ale kto bogatemu zabroni? Przecież wystarczy sie przyznać: chcę, stać mnie, to mam. Po co do tego dorabiać ideologię? Po prostu fajnie mieć nowe zabawki.Czuje ,że bijesz do mnie Napisze tak Napisał gość zeby krótko opisać i porównać do poprzednika więc to zrobiłem. Mam na stanie też twkn powery z 20 roku.Tego kupiłem przez ciekawość bo lubię wiedzieć jak jest faktycznie a nie co ktoś tam pisze.Nie był mi ten kolowrotek niezbędny i mogłem bez niego żyć, ale nie był bym sobą gdybym nie kupił i nie przekonał się na własnej skórze. Teraz mam porównanie nowego modelu do poprzednich ('20, '17 , '15 ,'11 czy 09mg), które miałem bądź mam do dzisiaj. Stelle też kupiłem przez ciekawość i mam porównanie do poprzedniczek.To, że ktos sobie pisze ,że ten kolowrotek lepszy czy tamten to jedno a ja lubię sobie zweryfikować samemu i zdanie wyrobić mając w rece jeden czy drugi egzemplarz a nie czytając czyjeś wypociny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Nikogo jeszcze nie biję a juz na pewno nie do Ciebie Piłem do tych co krytykują starsze. I to nie po roku ale kilku dniach używania, często … w fotelu. Sam kupiłem TP i to jest świetny kołowrotek, mimo, ze to ten stary klekot sprzed roku . Czy wart swoich pieniędzy … nie wiem. Czy wart radości posiadania? A jakże! Możliwe, ze to mój mózg pozwala mi zachować równowagę emocjonalną . Przy okoniówce miałem grata sg6 zamieniłem na Vanquisha. Chodzi fajnie. Maleństwo. Dla mnie? Już za lekki. Żałuje ze nie kupiłem trzeciego TP klekota w rozmiarze 2500. Czy różnica jest. Jest. Czy duża i warta takiej kasy … nie wiem. Tamten tez łowił. I naprawdę rozumiem kupowanie zabawek i radość z tego. Tez tak mam. Ale nie zachowujmy sie jak rozwydrzone dzieci w piaskownicy i nie negujmy zabawek innych dzieci Trudno jest udoskonalić wyraźnie coś co jest już prawie doskonale. A te wszystkie kołowrotki są. Tez kupiłem bo się chciałem przekonać i sie przekonałem. Ale jestem techniczny i sobie obejrzałem schematy. Jaką przekładnię ma stella, TP i vaniek … i czym sie tak naprawdę różnią. Polecam zgłębić. Dla mnie waga ponizej 220g jest juz super, nie musi być 165g. Dlatego tp jest dla mnie de best.A pare dni temu o mało nie kupiłem 2500 daiwy, żeby sie przekonać … ale odpuściłem bo po co? Wole pojechać nad wodę. Mi wystarczy ze sobie poczytam. A i śmieszne bo tej certate nie kupiłem bo … mi sie po prostu Shimano optycznie bardziej podoba Edytowane 22 Marca 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Nikogo jeszcze nie biję a juz na pewno nie do Ciebie Piłem do tych co krytykują starsze. I to nie po roku ale kilku dniach używania, często … w fotelu. Sam kupiłem TP i to jest świetny kołowrotek, mimo, ze to ten stary klekot sprzed roku . Czy wart swoich pieniędzy … nie wiem. Czy wart radości posiadania? A jakże! Możliwe, ze to mój mózg pozwala mi zachować równowagę emocjonalną . Przy okoniówce miałem grata sg6 zamieniłem na Vanquisha. Chodzi fajnie. Maleństwo. Dla mnie? Już za lekki. Żałuje ze nie kupiłem trzeciego TP klekota w rozmiarze 2500. Czy różnica jest. Jest. Czy duża i warta takiej kasy … nie wiem. Tamten tez łowił. I naprawdę rozumiem kupowanie zabawek i radość z tego. Tez tak mam. Ale nie zachowujmy sie jak rozwydrzone dzieci w piaskownicy i nie negujmy zabawek innych dzieci Trudno jest udoskonalić wyraźnie coś co jest już prawie doskonale. A te wszystkie kołowrotki są. Tez kupiłem bo się chciałem przekonać i sie przekonałem. Ale jestem techniczny i sobie obejrzałem schematy. Jaką przekładnię ma stella, TP i vaniek … i czym sie tak naprawdę różnią. Polecam zgłębić. Dla mnie waga ponizej 220g jest juz super, nie musi być 165g. Dlatego tp jest dla mnie de best.A pare dni temu o mało nie kupiłem 2500 daiwy, żeby sie przekonać … ale odpuściłem bo po co? Wole pojechać nad wodę. Mi wystarczy ze sobie poczytam. A i śmieszne bo tej certate nie kupiłem bo … mi sie po prostu Shimano optycznie bardziej podoba To szkoda ze nie kupiłeś tej daiwy Mógłbyś się zdziwić Mam jedną caldie mq fc2000 '21 Kolowrotek za 7 stowek który kręci lepiej jak te wszystkie shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) https://youtube.com/shorts/sajt3b3LNA8?si=YQBRFjf7WYgNpiaj Tu tak dla porównania vaniek '23 ,twin'24 i twin '20 jak je słychać To w tle to takie dodatkowe efekty dźwiękowe Edytowane 22 Marca 2024 przez Rampampam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 To szkoda ze nie kupiłeś tej daiwy Mógłbyś się zdziwić Mam jedną caldie mq fc2000 '21 Kolowrotek za 7 stowek który kręci lepiej jak te wszystkie shimano Podpisze się, również mam Caldie MQ i kręci lepiej niż niemal wszystko od marki S. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 https://youtube.com/shorts/sajt3b3LNA8?si=YQBRFjf7WYgNpiaj Tu tak dla porównania vaniek '23 ,twin'24 i twin '20 jak je słychać To w tle to takie dodatkowe efekty dźwiękowe Masz może Stelle FK? możesz nagrać filmik jak pracuje w porównaniu z tym TP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Masz może Stelle FK? możesz nagrać filmik jak pracuje w porównaniu z tym TP?Jak wrócę do domu to nagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi