Mariusz1000 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 W lipcu i sierpniu będę ponad 3 tygodnie nad jeziorem Kałębie koło Osieka, w celach wypoczynkowych. Stąd pytanie, czy jest szansa połowić tam w tym okresie czasu (przełom lipca i sierpnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Oczywiście ,że jest szansa jeżeli będziesz dysponował środkiem pływającym. Można fajnie połowić okonie , sandacze ale trzeba znać miejsca. Pamiętaj o wykupieniu pozwolenia u rybaka. Woda jest trudna ale potrafi mile zaskoczyć ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Właśnie wróciłem z wakacji z rodziną nad jeziorem Kałębie. W sumie łowiłem dobrych kilkadziesiąt godzin, po 3-5 godzin dziennie, prawie 20 dni, przeważnie wieczorami, czasem b. rano, skoro świt, przynęty różne, małe, średnie, duże, w sumie wszędzie. Nic nie złowiłem, wiadomo, łowić trzeba umić, ale jak dla mnie, pod względem drapieżnika to b. biedne jezioro, ponieważ pierwszy raz w życiu nic nie złowiłem przez cały wakacyjny pobyt nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Właśnie wróciłem z wakacji z rodziną nad jeziorem Kałębie. W sumie łowiłem dobrych kilkadziesiąt godzin, po 3-5 godzin dziennie, prawie 20 dni, przeważnie wieczorami, czasem b. rano, skoro świt, przynęty różne, małe, średnie, duże, w sumie wszędzie. Nic nie złowiłem, wiadomo, łowić trzeba umić, ale jak dla mnie, pod względem drapieżnika to b. biedne jezioro, ponieważ pierwszy raz w życiu nic nie złowiłem przez cały wakacyjny pobyt nad wodą.Lata świetności tego akwenu już minęły , ale ... . Kiedyś ta woda słynęła z pięknych sandaczy i ogromnych ilości okoni. Jezioro uczy pokory i trzeba poświęcić trochę czasu aby poznać zwyczaje zamieszkujących je drapieżników. Po prostu trzeba trafić na właściwy czas i miejsce ... jest kilka fajnych dołków i piękny wypłycony blat odwiedzany przez okonie i sandacze. Znam to jezioro z lepszej strony i potrafi mile zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi