godski Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jak w temacie. Odkręcić? Nie chce zejść. To ten element na końcu ośki po zdjęciu szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Chyba przez tulejkę i ośkę przechodzi bolec. Trzeba go wypchnąć i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaraz, zaraz, nie tak prędko. Najpierw zdejmij tego gumowego o-ringa - tę cieniutką uszczeleczkę przed łożyskami. Potem zsuń łożyska i wyjmij bolec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 A jak zdjąć oring jeśli jest pod tulejką? Przecież go aż tak nie rozciągnę. Pierwszy raz smaruję Turka i kaplica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Zadzwon do mnie - już to przerabiałem z Zorro Generalnie jakąś igłą, albo czymś cienkim musisz "podważyć" tę gumkę tak, aby wyszła z rowka i potem jest już z górki. Gumka jest stosunkowo mocna, ale lepiej nie ruszać jej niczym ostrym, bo można przeciąć. Nie mam kręcioła w wawie, zatem nie zrobię zdjęcia :/ Edytowane 12 Listopada 2012 przez psd27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Oring jest na tulejce, a przed łożyskiem. Trzeba go podważyć, jak pisze psd, bo jest umieszczony w takim rowku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Racja, trzeba podważyć oring. Np wykałaczką drewnianą, tylko nie za ostrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Dziękuje za pomoc. Wkrótce walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Powodzenia. Jam ma za sobą przeprawę z Z3000iA. Mechanicznie - bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Tez miałem podobny dylemat z TEAM DAIWA - Z 2506C, kolega @Zorro pomógł . Koledzy dobrze podpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Najpierw igła zdejmujesz gumowy pierścionek,który tylko zabezpiecza łożyska przed zsunięciem,potem łożyska podkładki i juz jesteś w domu,wyciagasz bolec wtedy zdejmujesz blaszkę(tą od terkotania draga) wpychając ja do środka od strony brzuszka wystającego przez diurę.i wszystko ładnie złazi,potem to już wiesz bo jest tak samo jak w emblemach,aha jak bdsz chciał wyjąć oske to łatwiej odkręcić ją od siodełka wodzika posuwu szpili.łatwiej jest potem ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi