jamesty Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Hej kupiłem ostatnio ponton Bush i chcę zmienić numery . Więc tak myślę ze zamaluje stare na biało i zrobię nowe znaki. Tylko pytanie gdzie tą farbę kupić wiem że musi być do "miękkiego PCV" potrzebuje tylko trochę. Może ktoś ma kilka gram ?????????? lub stronę gdzie mogę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 ja kupowalem coś niby specjalnego w USA, coś mi chyba zostało, ale czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie łatwiej będzie zmyć stare numery rozpuszczalnikiem i nanieść nowe markerem olejnym?? Chyba, że nr są naniesione jakąś paskudną niezmywalną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 jeśli ożyto farby takiej jakiej powinno się użyć to rozpuszczalnik jej nie zmyjemarkery się rozmazują i odbijają na innych częściach pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Kup emalię w spraju do plastików itp. Długo schnie, ale jest elastyczna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Napisy są już po Nitro ;] prawie ich nie widać ;]. Nie da się ich całkowicie usunąć. Mam zupełnie inne numery i będzie widać że były przemalowane.Na alledrogo znalazłem babkę która robi napisy i mam mi sprawdzić czy będzie w stanie załatwić arkusz biały 90x12 (specjalna folia) do tego mogła by mi zrobić napisy czarne w sumie nie tak drogo jakieś 60zł by to wyszło. Ma jeszcze mi dać znać lub dami trzy akrusze 12x65 to sobie złącze ale trzeba dołożyć 28 zł. Zobaczymy jest kilka opcji.Teraz zabieram się do kotwicy mam już wszystkie części tylko trzeba podumać i wszystko zmontować. Jest dział o kotwicach to może coś napisze ;] Edytowane 15 Listopada 2012 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 ...swoje usunąłem bez problemu,nie zostało po nich nawet śladu. Pózniej naklejany na burtę szablon, kilka warstw emali i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Emali bezbarwnej ?????? możesz mi jakiś produkt podpowiedzieć?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgol Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Witam, moze sie przyda...ja problem z szablonem rozwiązałem tak:kupiłem w sklepie z art,papierniczymi kartki format A4 .samo przylepne.wprowadziłem do drukarki ,na nich wydrukowałem literki,wycinka nakleiłem na ponton,i do tego kupiłem farbe HAMMERITE w op 50/100?ml juz ni pamietam,ale sa takie malutkie...pedzelek i wiooo...nie wchodzi w reakcje z guma.nie kruszy sie.....ktos juz na forum polecał ta własnie farbe i jak u mnie(ponton XBOAT) dało rade. Edytowane 15 Listopada 2012 przez gorgol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 ...emalia w sprayu koloru białego...po sezonie rozkładania/składania zero sladów,ubytków,przetarć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 ...po weekendzie wkleję zdjęcie, kolega nanosił nią nr na swoim pontonie i lezakuje u niego na przystani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Potwierdzam farba HAMMERITE w opakowaniu 50ml Jest elastyczna,nie kruszy sie jak na razie i łatwo sie nią nakłada.Zamowiłem szablonik, nakleiłem i malowanie małym wałeczkiem to 10 minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Sprawa już załatwiona ;] Będzie to specjalna folia podobna do oklejania samochodów ale bardziej wytrzymała na wodę ; zgniatanie i słońce. za całość wyjdzie 60zł + wysyłka. Dużo i nie dużo ale będzie dobrze wyglądać. Zrobię fotki przed przyklejeniem oraz po może się komuś przyda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharki Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 WitamWiem że temat był już poruszany , ale czym zmywaliście np. markera czarnego z pontonu? Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Folia to lipa, radzę nanieść emalię/farbę.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Szkoda że ta folia się nie sprawdza. Więc zrobię szablon sam ;] i pomaluje . Czy to ta farba ????http://www.hammerite.pl/produkty/hammerite-prosto-na-rdze-farba-do-metalu-efekt-polmatowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 ..folia na szablon owszem,sam tak zrobiłem (koszt 30pln w agencji),na stałe to tylko na laminat łodzi..na burcie pontonu długo nie zabawi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 WitamWiem że temat był już poruszany , ale czym zmywaliście np. markera czarnego z pontonu? Maciek Ja używałem rozpuszczalnika NITRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharki Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Nitro ? Czy on nie uszkodzi powłoki pontonu , słyszałem że są areozole do zmywania ze ścian różnego rodzaju radosnej twórczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Nitro ? Czy on nie uszkodzi powłoki pontonu , słyszałem że są areozole do zmywania ze ścian różnego rodzaju radosnej twórczości.Tak mi napisał gość z Tokarex że można spróbować z nitro. Oni je sprzedają/ serwisują to chyba się znają.U mnie się nic nie stało. Napisy zeszły ale tylko wierzchniej warstwy. Z głębszej nie da się ich zmyć i nie ma co szukać innych środków. Jak był słaby markier to czasami się da.Ja u Siebie muszę zamalować stare napisy i zrobić nowe. Edytowane 20 Listopada 2012 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawitogdy Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 jamesty i jak poradziłeś sobie z usunięciem tych napisów? ja muszę zrobić podobną operację bo już 3 lata pływam na starych numerach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nebril Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Co do usuwania napisów, również byłem zmuszony to zrobić. Użyłem markera Centropen i niestety mazał się strasznie już po wyschnięciu. Cały ponton był od plam po markerze. Próbowałem zmyć go wszystkim co wpadło mi w ręce, czyli zmywacz do paznokci, denaturat, rozpuszczalnik nitro, podobnie jak u kolegi zeszła tylko wierzchnia warstwa. Wyglądało to, jakby marker wsiąkł w materiał pontonu. O dziwo po sezonie pływania to co zostało, zwyczajnie wyblakło na słońcu. Miejsca, które były zakryte np. wiosłem są nadal widoczne. Gdyby ktoś jednak chciał malować oznakowania markerem, polecam Herlitz, w przeciwieństwie do tego poprzedniego nie rozmazywał się i nie wsiąkał w strukturę materiału. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam, moze sie przyda...ja problem z szablonem rozwiązałem tak:kupiłem w sklepie z art,papierniczymi kartki format A4 .samo przylepne.wprowadziłem do drukarki ,na nich wydrukowałem literki,wycinka nakleiłem na ponton,i do tego kupiłem farbe HAMMERITE w op 50/100?ml juz ni pamietam,ale sa takie malutkie...pedzelek i wiooo...nie wchodzi w reakcje z guma.nie kruszy sie.....ktos juz na forum polecał ta własnie farbe i jak u mnie(ponton XBOAT) dało rade. Potwierdzam farba HAMMERITE w opakowaniu 50mlJest elastyczna,nie kruszy sie jak na razie i łatwo sie nią nakłada.Zamowiłem szablonik, nakleiłem i malowanie małym wałeczkiem to 10 minut roboty.Odgrzewam. Podajcie linka do farby Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) I pytanie jak długo schnie... Da się to zrobić przed wodowaniem? Tzn nad wodą maluje numery pije piwo i start nad wodę... Czy musi dostać trochę więcej czasu Edytowane 17 Marca 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jeśli to piwo będzie z % to każda farba zdąży wyschnąć nim Ci promile wywietrzeją ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość DanoG Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jak wrócę do domu wrzucę link. Farba schnie dobe Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jamesty
Hej kupiłem ostatnio ponton Bush i chcę zmienić numery .
Więc tak myślę ze zamaluje stare na biało i zrobię nowe znaki.
Tylko pytanie gdzie tą farbę kupić wiem że musi być do "miękkiego PCV" potrzebuje tylko trochę.
Może ktoś ma kilka gram ?????????? lub stronę gdzie mogę kupić.
Top użytkownicy dla tego pytania
11
9
8
7
Popularne dni
28 Maj
15
17 Mar
13
1 Sie
9
18 Mar
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 11 odpowiedzi
godski 9 odpowiedzi
pezet 8 odpowiedzi
jamesty 7 odpowiedzi
Popularne dni
28 Maj 2017
15 odpowiedzi
17 Mar 2015
13 odpowiedzi
1 Sie 2015
9 odpowiedzi
18 Mar 2015
5 odpowiedzi
Popularne posty
patu
Kup emalię w spraju do plastików itp. Długo schnie, ale jest elastyczna...
newrom
Jeśli to piwo będzie z % to każda farba zdąży wyschnąć nim Ci promile wywietrzeją ;-)
maweric
Jeśli przeżyjecie bez nr. na pontonie ze 3-4 tygodnie to będę miał oryginalną w kolorze biały i czarny. Farba od producenta PCV do pontonów z Korei.
Opublikowane grafiki
98 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi