jamesty Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Hej kupiłem ostatnio ponton Bush i chcę zmienić numery . Więc tak myślę ze zamaluje stare na biało i zrobię nowe znaki. Tylko pytanie gdzie tą farbę kupić wiem że musi być do "miękkiego PCV" potrzebuje tylko trochę. Może ktoś ma kilka gram ?????????? lub stronę gdzie mogę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jeśli to piwo będzie z % to każda farba zdąży wyschnąć nim Ci promile wywietrzeją ;-)Nad wodą spożywam tylko bez %... Zwłaszcza gdy jestem na pontonie.... Zimny Lech zero ony.... Albo ryby albo picie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Mial ktos stycznosc z tym produktem?http://www.decojacht.pl/napisy-na-pontony-rib/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) w dwóch wątkach to samo, ale żeby nie umknęłohttp://allegro.pl/yachticon-farba-do-pontonu-gumy-opon-czarna-i5058633404.html Edytowane 17 Marca 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dano wiem o tej farbie, ale cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 @Popeye Dano ma 100 ml na zbyciu za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) cena nie jest taka zła, jak znajdziesz kilka osób - na jeden ponton z górką starczy ci 100 ml, a to oznacza że na siebie wydasz 28 zł plus część kosztów wysyłkinie wydaje się majątkiem A farba jest konkretna i jestem przezadowolony z jej użycia. Mam setkę, ale gdzieś w drugim wątku Godski był szybszy . Jak nie potwierdzi, to setunię mogę odstąpić.Musicie nazbierać ekipę. TomaszEs jest chętny i myślę, że jeszcze kilka osób się znajdzie. Edytowane 17 Marca 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dano dzieki za propozycje. Interesuje mnie kolor bialy. Jesli ktos jest zainteresowany to mozna zebrac ekipe i zakupic puszke. Zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dopisuje sie do listy chetnych na te farbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Malowalem zwyklym bialym hammeritem z malej puszki na moim bylym pontonie. Sezon przetrwaly, ale nie bez uszczerbku. Dodam, ze nie byl to bardzo intensywny sezon. W sumie jakies 20 wyjazdow z pontonem. Oczywiscie zgodnie ze sztuka powierzchnie odtluscilem i dalem farbie wyschnac. Teraz jesli nie kupilbym 'specjalnej' farby do pontonow, to pomalowalbym farba chlorokauczukowa. Tez gdzies o niej czytalem dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Flamaster olejowy, działa tylko trzeba cierpliwie poczekać dzień/dwa nim wyschnie bo inaczej może brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Jeśli przeżyjecie bez nr. na pontonie ze 3-4 tygodnie to będę miał oryginalną w kolorze biały i czarny. Farba od producenta PCV do pontonów z Korei. Edytowane 18 Marca 2015 przez maweric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jeśli przeżyjecie bez nr. na pontonie ze 3-4 tygodnie to będę miał oryginalną w kolorze biały i czarny. Farba od producenta PCV do pontonów z Korei.Ja wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jeśli przeżyjecie bez nr. na pontonie ze 3-4 tygodnie to będę miał oryginalną w kolorze biały i czarny. Farba od producenta PCV do pontonów z Korei. Dopisuje się do grona chętnych. Chyba, ze uda się zebrac szybciej ekipe do farby polecanej przez Daniela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 ja ją tylko proponowałem z dostępnych jako dobre rozwiązanie.za 4 lata będę mógł polecać lub nie . Na razie jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Znajomy, który użytkuje ponton numery namalował farbą drogową i 2 lata tak pływa. To ta farba którą pasy na jezdni malują. Gęsta, dobrze przyczepna i elastyczna. Inny znajomy z rejonu dróg obiecał, że załatwi tego trochę i będę u siebie tym malował jak pontoniaka odbiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Znajomy, który użytkuje ponton numery namalował farbą drogową i 2 lata tak pływa. To ta farba którą pasy na jezdni malują. Gęsta, dobrze przyczepna i elastyczna. Inny znajomy z rejonu dróg obiecał, że załatwi tego trochę i będę u siebie tym malował jak pontoniaka odbiorę.Witam, mam tak pomalowane 2 rok i nie ma problemu, ale czym to zmyć ewentualnie to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rudy Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Panowie przeczytałem wątek i pytam czy ktoś ma na zbyciu trochę farby do pontonu ?. W sumie muszę zamalować stare numery i namalować nowe, stare nie do zmycia były własnie malowane jakąś farbą do gumy . Zastanawiam się nad tą emalią co Patu podpowiada ale musze najpierw zieleń a póżniej białe numery, i czy to nie będzie za grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Mam ten sam problem Nitro zmywa tylko wierzchnią warstwę i nie chce więcej. Chyba jedyne rozwiązanie to takie, o którym wspomniałeś. Przetestuję je dopiero po niedzieli bo na miejscu takowych farb nie mają... Może wypowie się Ktoś kto takie rozwiązanie już wcześniej stosował? Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ja na swoim pontonie malowałem numery farbą do pontonów. Pomimo wysokiej trwałości, myjnia wysokociśnieniowa przy BP (ta ręczna) i dawało radę "zdjąć" numery.Może i u was pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 U mnie stare numery są namalowane markerem i nawet nitro i szczoteczka do zębów nie daje rady Wierzchnia warstwa schodzi a reszta zostaje.Podjadę do jakiegoś marketu budowalnego i wyszukam jakiejś emalii, o której już wcześniej wspomniano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rudy Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) U mnie sprzedający powiedział że w castoramie kiedyś była farba na Ponton ale teraz jej juz nie ma i to jest dosłownie guma zachowuje sie jak powłoka pontonu i jest nie do zmycia . Dano a gdzie można kupić taką farbę . Dodam że mam teraz juz drugą naklejkę i też odchodzi marszczy się do końca sezonu wytrzyma ale w zimie czeka mnie jednak malowanie - szukam farby. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Na alle... widziałem, że są typowo do pontonów. Niestety nieco kosztowna to inwestycja bo ceny zaczynają się od 120 zł Podejrzewam, że Kolega Dano używał właśnie czegoś takiego. No chyba, że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Również malowałem nr na pontonie, specjalna farbą do pontonów. Trwałość farby oceniam raczej na dostateczny. Myślę, że bez większego problemu da się ją usunąć. Okaże się na jesień jak będę szorować dętkę. Jak nie zapomne ot napisze jaki efekt był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Mam farbę do pontonu białą i czarną 100 ml 30 zł +KP, wystarcza na numery do 2 pontonów , malowałem w tym roku na dzień dzisiejszy wszystko OK. Co za rok nie wiem, na razie spisuje się dobrze. Jak coś dogadajcie się jedna na pół to już nie wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Kupowałem z neta za niestety wysokie pieniądze, ale warto wziąć od Maverica - zawsze to mniejsza flaszka. Potwierdzam wysoką wydajność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jamesty
Hej kupiłem ostatnio ponton Bush i chcę zmienić numery .
Więc tak myślę ze zamaluje stare na biało i zrobię nowe znaki.
Tylko pytanie gdzie tą farbę kupić wiem że musi być do "miękkiego PCV" potrzebuje tylko trochę.
Może ktoś ma kilka gram ?????????? lub stronę gdzie mogę kupić.
Top użytkownicy dla tego pytania
11
9
8
7
Popularne dni
28 Maj
15
17 Mar
13
1 Sie
9
18 Mar
5
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 11 odpowiedzi
godski 9 odpowiedzi
pezet 8 odpowiedzi
jamesty 7 odpowiedzi
Popularne dni
28 Maj 2017
15 odpowiedzi
17 Mar 2015
13 odpowiedzi
1 Sie 2015
9 odpowiedzi
18 Mar 2015
5 odpowiedzi
Popularne posty
patu
Kup emalię w spraju do plastików itp. Długo schnie, ale jest elastyczna...
newrom
Jeśli to piwo będzie z % to każda farba zdąży wyschnąć nim Ci promile wywietrzeją ;-)
maweric
Jeśli przeżyjecie bez nr. na pontonie ze 3-4 tygodnie to będę miał oryginalną w kolorze biały i czarny. Farba od producenta PCV do pontonów z Korei.
Opublikowane grafiki
98 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi