Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

4 cm to mikrus, 2 cm jest za duży (Holandia) - jak tu wszystkim dogodzić? :D

...

Jak tak mamy się czepiać to zdanie zaczyna się z dużej litery. :D

Ehem , po myślniku nie musimy stawiać dużej litery.Wstydziłbyś się , poligraf a nie zna podstawowych zasad składania tekstu ! 

Edytowane przez Manniek66

???

Nie zrozumiałem, przepraszam.

Czy woblerki dotarły?

Nie jestem specem w tej materii ale według mnie cyt. "Waszym rybom" odnosi się do określenia ryb, zupełnie inaczej napisałbym w sytuacji np. "Waszym rodzinom, ojcom, dziadom itd." i jeśli mam rację to powinno być "waszym rybom" ale nie jestem pewnym czy mam rację więc proszę potraktować to z przymrużeniem oka.

Woblery jeszcze nie doszły ale inne przesyłki też nie, pewnie okres świąteczny jest temu winien. 

Edytowane przez guciolucky

To nie jest przypadkiem jakiś Twój stary woblerek? Tak po piórku skojarzyłem B)

Nie, nie mój. Pióro jest nakładane inną metodą, bezpośrednio na lakier, bardzo fajny efekt :)

O ile moją metodę niektórzy nazywają benedyktyńską, to ten wobler wydaje mi się jeszcze bardziej pracochłonny. Duży szacunek dla jego twórcy. 

Właśnie próbowałem z piórkami  :angry:  mam pytanie o ile mogę - one są jakoś odtłuszczane wcześniej ???? na trzy różne kleje próbowałem i odchodzą 

Nigdy nie odtłuszczałem wcześniej piór. Jeśli masz problemy, może spróbuj parę kropli spirytusu (szkoda ;)) lub denaturatu na wacik. Aceton / nitro / benzyna - mogą spowodować sztywność i w efekcie kruchość promieni. W ostateczności - możesz zaryzykować, jeśli odtłuszczenie spirytusowe nie pomoże. Pamiętaj też koniecznie o wstępnym usunięciu przypiórka, czyli puchowego fragmentu pióra.

myślałem że to takie proste ale przy mikro woblerach powiem że masakra  :rolleyes:

Dlatego mniejszych niż 15 mm nie oklejam :)

Kleje to nie jest tajemnica - te same co w przypadku tkanin. Bezbarwne poliuretanowe i polimerowe. Powodzenia w oklejaniu :D

Kolega z forum zażyczył sobie, bym do specjalnego zamówienia dołożył jeszcze coś podobnego do Rapali Original, 7 cm. Jako że nie chcę kopiować "kropka w kropkę", dodałem coś od siebie i wyszła mi "impresja na temat" :)

post-52580-0-38472400-1358180444_thumb.jpg

post-52580-0-54795600-1358180457_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 2

Kolega z forum zażyczył sobie, bym do specjalnego zamówienia dołożył jeszcze coś podobnego do Rapali Original, 7 cm. Jako że nie chcę kopiować "kropka w kropkę", dodałem coś od siebie i wyszła mi "impresja na temat" :)

Ma coś w sobie ten wobek może być fajno i wykonanie też fajno