doktorek Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Jestem upierdliwy, ale woblerki są zbyt piekne abym odpuścił cyt.: "Z nowości: (Zdjęcia wyszły mi trochę za zielone, postaram się jeszcze poprawić)"Powino być:Z nowości: (zdjęcia wyszły mi trochę za zielone, postaram się jeszcze poprawić).duża litera w nawiasie? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Woblerki piękne, nie ma się do czego przyczepić. Pewnie dlatego kolegom odbija i wertują słowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 kolegom odbija i wertują słowniki Dlatego że @Artech, tak sobie pomyślałem nad Twoją spostrzegawczością i doszedłem do pewnego wniosku. Nie jest ważne, ile osób czyta post, ale ile go czyta z uwagą. Dla tego też w przyszłym roku będę w swoich postach (nie we wszystkich ) umieszczał pewne błędy. Czasem ordynarne byki, a czasem subtelne "obsuwy", mające na celu sprawdzić Waszą uwagę. Przy okazji, gdy popełnię zwykły błąd, to będę mógł udawać, że to specjalnie . Jeśli ktoś znajdzie taki błąd, może liczyć na niespodziankę w postaci woblera. Jeśli uda mu się wyłapać 2 takie błędy w jednym tekście, otrzyma woblerka w wersji ful-wypas . Jako że @Artech wykazałeś się spostrzegawczością i nie wstydziłeś się o tym napisać, podaj mi na priva adres do wysyłki. Wszystkim Kolegom życzę w nieubłaganie nadchodzącym roku, aby Wasz krótki kij często sterczał w górę, a długi jak najczęściej w dół, by żaden się nie łamał , a oba były w częstym użytku, czego i sobie życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jestem upierdliwy, ale woblerki są zbyt piekne abym odpuścił cyt.: "Z nowości: (Zdjęcia wyszły mi trochę za zielone, postaram się jeszcze poprawić)"Powino być:Z nowości: (zdjęcia wyszły mi trochę za zielone, postaram się jeszcze poprawić).duża litera w nawiasie? Po co? Początkowo chciałem Ci przyznać rację. Po zastanowieniu - OK, ale wpierw poproszę o informację, jakąż to zasadę ortograficzną naruszyłem? Sprawdziłem w Wielkim Słowniku Ortograficznym i nie znalazłem. Źle szukałem? Tekst w nawiasie odnosi się, ale jest też oderwany od reszty postu, więc logicznym jest, zastrzegam - moim zdaniem - użycie wielkiej litery. Dla podkreślenia oddzielności zdania. Po właściwym ustawieniu balansu bieli zielona dominanta zniknęła Kilka nowych propozycji:strzebla miniaturka 3 cm strzebla 4 cm (z brokatem) strzebla 4 cm rybka 4 cm w szatach ALU i ukleja 5,5 cm wzór nr 1 w lepszym świetle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Dla mnie wobki bomba.Pływają?Jak mógłbyś określić ich pracę?Ustawiene steru podobne do Rapali Original,podobnie do rapalek chodzą te strzebelki?Acha i jeszcze jak głęboko idą?Na średniej ,pstrągowej rzeczce 5-8 metrów szerokości ,ze średnimi i szybszymi prądami da rade poprowadzić tak około 1 metra pod powierzchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 na wiosnę w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Dla mnie wobki bomba.Pływają?Jak mógłbyś określić ich pracę?Ustawiene steru podobne do Rapali Original,podobnie do rapalek chodzą te strzebelki?Acha i jeszcze jak głęboko idą?Na średniej ,pstrągowej rzeczce 5-8 metrów szerokości ,ze średnimi i szybszymi prądami da rade poprowadzić tak około 1 metra pod powierzchnią?Są właśnie na taką wodę. Waga "trójek" to 1,2 grama (z kotwiczką), uzbrojone są lekko tonące, bez kotwiczek pływają.4 cm to waga 1,8 grama (z kotwiczkami), lekko pływające.Praca drobna ogonowa połączona z lusterkowaniem, nie wyrywa kija z ręki , dobrze trzyma się w nurcie, praca rzeczywiście zbliżona do Rapali Original. Prawdopodobnie na 1 metr zanurkuje, choć dużo zależeć będzie od lokalnych warunków, średnicy linki itd. 60 cm gwarantuję Po udanym tarle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 To teraz zafoliować i tacka szprotek jak się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Bardzo ładne woblerki, fajnie dobrane kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Fanie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ładne rybki ,najbardziej malowanie grzbiecików mi się podoba na fotce nr.9 idąc od lewej :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Jak się podoba, to jeszcze kilka: słonecznica w wersji podstawowej i słonecznica dla wymagających Dla przypomnienia:Balsa, 4 cm, drut przez całość, wersja podstawowa 10, a "lepsza" 15 warstw lakieru (na fotografii widać cień rzucany przez podpis), pływalność bliska zerowej (oczywiście z kotwiczkami). Edytowane 11 Lutego 2013 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Te z tegorocznego tarła świetnie się prezentują,w kupie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Początkowo chciałem Ci przyznać rację. Po zastanowieniu - OK, ale wpierw poproszę o informację, jakąż to zasadę ortograficzną naruszyłem? Sprawdziłem w Wielkim Słowniku Ortograficznym i nie znalazłem. Źle szukałem? Tekst w nawiasie odnosi się, ale jest też oderwany od reszty postu, więc logicznym jest, zastrzegam - moim zdaniem - użycie wielkiej litery. Dla podkreślenia oddzielności zdania. Walka o woblerka wchodzi w fazę decydującą , chyba nawet na wypasionego się załapię Jestem po konsultacjach, więc juz wyjasniam:W sumie "mój dyżurny autorytet = córka olimpijka j. polskiego" stwierdziła, ze są 2 "błędy".1. Dwukropek przed nawiasem.2. Wewnątrz nawiasu w zdaniu, duża litera tylko w nazwie własnej.lub powód zbliżony.Rzadko zdażają się wyjątki:"(K. Estreicher) Wyjątkowo, jeśli wstawka nawiasowa zawiera pełne zdanie rozpoczynające się wielkąliterą, kropkę możemy umieścić przed nią, natomiast całe zdanienawiasowe kończymy kropką po nawiasie zamykającym." Wnosek: brak kropki po nawiasie zamykającym = błąd , zresztą zmieniłoby to sens całości. I jeszcze jeden cytat:"W nawias wstawiamy z reguly, coś co uzupełnia treść zdania głównego,wtracenie. Jeżeli chcielibyśmy stawiac wielką litere i kropkę, topowinnismy utworzyc zupelnie nowe zdanie, a nie stosować wtrącenie." Tylko lądujemy juz chyba w "cafe jerkabait", choć zabawa jest przednia i tak ją tylko traktuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Trzeba było nie edytować. To było do mnie. Po wyświetleniu postu uznałem, że czytającym należy się dodatkowe wyjaśnienie zielonej dominanty na zdjęciach. I tak pojawiło się dodatkowe zdanie, to w nawiasie. Wylazła moja techniczna indolencja - miałem dodać to zdanie przed lub po , albo darować sobie przeprosiny. Ale to mogło by oznaczać, że nie dość szanuję czytelników. Aby nie nudzić, resztę przenosimy na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Rzadko zdażają się wyjątki: Wnosek: brak kropki po nawiasie zamykającym = błąd , zresztą zmieniłoby to sens całości."Zdażają ".Coś słabe te konsultacje u córki olimpijki. A co do "wnosek" , to przypomina mi się jeden zabawny obrazek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) "Zdażają ".Coś słabe te konsultacje u córki olimpijki. (...)Bartku, ale ja daję upominki tylko za WŁASNE błędy! Edytowane 11 Lutego 2013 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wiem ,wiem. Powinieneś jednak anulować układ w niektórych przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Bartku, ale ja daję upominki tylko z WŁASNE błędy! Ja to bym naskrobał "za WŁASNE błędy " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Wiem ,wiem. Powinieneś jednak anulować układ w niektórych przypadkach. Dobre! Na zasadzie przyganiał itd...Ta propozycja zostanie rozważona. Oj, dobry pomysł zupełnie darmo? Lepiej się ugryzę w język (raczej w palec ), bo znowu coś palnę i z torbami pójdę Ja to bym naskrobał "za WŁASNE błędy " Właśnie to miałem na myśli. Nie przeczytałem, com napisał i ups...@Manniek66 mnie upolował.Kończę, bo może być tylko gorzej Edytowane 11 Lutego 2013 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Oj, dobry pomysł zupełnie darmo? Zupełnie.Jak będę coś jeszcze potrzebować to się zgłoszę z odpowiednią sumką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Mnie dzisiaj odwiedził listonosz , po otwarciu koperty aż nogi mi się ugięły Ładniejszego woblerka nigdy nie widziałem , od razu pokusiłem się o sprawdzenie jak chodzi w wannie i też miazga Coś czuje że to cudo w wodzie sobie dużo nie popływa , jak już to w miejscach 100% bez zaczepowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Mnie dzisiaj odwiedził listonosz , po otwarciu koperty aż nogi mi się ugięły Ładniejszego woblerka nigdy nie widziałem , od razu pokusiłem się o sprawdzenie jak chodzi w wannie i też miazga Coś czuje że to cudo w wodzie sobie dużo nie popływa , jak już to w miejscach 100% bez zaczepowych Spokojnie, rwij! Aż tak drogie nie są, a produkcja idzie pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jeszcze ciepła fotka strzebli 5,5 cm.Jestem coraz bliżej właściwego uchwycenia "strzeblowatości" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Ładna a na czym się wzorujesz?Albo może inaczej napiszę heheheeh gdzieś ty widział taka strzeblę heheheheh:-) Edytowane 20 Lutego 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi