Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

Najpierw tak: całe szczęście, że Janusz nie umie robić porządnych zdjęć ;)

Wiem :D  :D  :D

Ale może jeszcze kiedyś się nauczę. Na razie udało mi się pozbyć dominanty - już w dziewiątym roku posiadania cyfrówki opanowałem balans bieli :)

Z drugiej strony, lepiej gdy ktoś po otwarciu koperty z przesyłką zaniemówi z wrażenia, niż gdyby miał posłać wiązankę w kierunku specjalisty od photoshop`a ;)  

A co do woblerków: już chyba wiem co czuje kobieta w sklepie z biżuterią :)

Najgorsze jest to, że raczej nie zdecyduję się na posłanie ich do wody, no może na plecionce 25 lb + przypon FC tej samej wytrzymałości. Ciekawe czy będą pracować? ;)

Będą, będą... Gwarancja producenta ;)

I chyba nie są aż tak drogie? :rolleyes: Cen nie podniosę, bo nie mam zamiaru zostać milionerem :D  Jeśli przestanie mi brakować kasy, to zwiększę produkcję.

A dla kolegów, którzy są "oszczędni" i lubią zaoszczędzić, podaję adres: 

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=wobler+z+Bielska

Czasem daję upust żyłce hazardzisty i rzucam coś na licytację B)

Jeżeli konkurs nadal trwa to dla mnie zdaniem bez sensu jest:

Jeśli przestanie mi brakować kasy, to zwiększę produkcję.

Ja bym tą produkcję zwiększył w momencie, kiedy by mi tej kasy zaczęło brakować :)

Edytowane przez prezes79

Jeżeli konkurs nadal trwa to dla mnie zdaniem bez sensu jest:

Ja bym tą produkcję zwiększył w momencie, kiedy by mi tej kasy zaczęło brakować :)

Całą dobę trwało, nim ktoś się połapał :D

Chyba muszę "wziąść" i zacząć "włanczać" prostsze zadania B)

Spostrzegawczych informuję, że wiem jak się prawidłowo zapisuje słowa w poprzednim zdaniu wzięte w nawiasy. Można to sprawdzić na poprzedniej stronie - a użyłem ich, gdyż mnie się wydaje, że są to najczęściej popełniane błędy językowe. Oczywiście popełniane przez mających "wzięście" posiadaczy licznych "włanczników".

@prezes79, szczegóły na priva ;)

Całą dobę trwało, nim ktoś się połapał :D

Chyba muszę "wziąść" i zacząć "włanczać" prostsze zadania B)

Spostrzegawczych informuję, że wiem jak się prawidłowo zapisuje słowa w poprzednim zdaniu wzięte w nawiasy. Można to sprawdzić na poprzedniej stronie - a użyłem ich, gdyż mnie się wydaje, że są to najczęściej popełniane błędy językowe. Oczywiście popełniane przez mających "wzięście" posiadaczy licznych "włanczników".

@prezes79, szczegóły na priva ;)

Cześć,

Hehe,zapewne wiesz,jak się pisze poprawnie...ale słowa wzięte raczej w cudzysłów,a nie w nawiasy.

O ile zabawa trwa,to chyba tu jest błąd w Twojej wypowiedzi...

Super te Twoje wobki,muszę w końcu się zgłosić po jakieś pstrągowe precjoza...

O,zobaczyłem licytacje,lubię takie zabawy,na kup teraz może z pięć razy cos kupiłem.Ciekawe na ile mnie stać ,żeby zdobyć te wobki...kiedy mi jaj zabraknienie i odpuszczę zabawę,haha :-)

Edytowane przez chrzanek

Moi koledzy bawią się nad Sanem :)

post-52580-0-14144300-1361995870_thumb.jpg

A ja muszę siedzieć w domu :angry:

post-52580-0-72029900-1361995992_thumb.jpg

Wsuwam sałatkę z jagód (banan z pomarańczą) i zastanawiam się :huh:

post-52580-0-99158500-1361996189_thumb.jpg

Jak to jest, oni się bawią moimi zabawkami i jeszcze mówią: "Siedź na d... i rób woblerki. To ci dobrze wychodzi." Czyżby mieli coś na myśli, czy to od tych jagód umysł mi płata figle? Że niby łowić nie umiem? :blink:

• Like 1

Boleniowy z nową łuską.

post-52580-0-41299900-1362594732_thumb.jpgpost-52580-0-45020000-1362594753_thumb.jpgpost-52580-0-37013300-1362594768_thumb.jpg

Nijak nie potrafię uchwycić tego, że farba w słońcu się skrzy. 

Może kiedyś w końcu nauczę się, jak robić dobre zdjęcia? 

Albo i nie :D

I takie jedno zdjęcie. Drogi kolego - sam wiesz, do kogo się zwracam - te woblerki już długo czekają. W końcu trafią na giełdę i będzie po ptokach, jak mawiają ornitolodzy ;)

post-52580-0-86730400-1362594788_thumb.jpg

Jutro powinna być kasa na Twoim koncie w końcu... Nie moja wina niestety :unsure:

:D To zabrzmiało, jakbyś żałował, że nie Twoja ;)

Poza tym, Nie chciałem Cię wywoływać do tablicy, tylko "troszkę" ponaglić (sam wiesz o co chodzi).

Przygotuj sobie wolne na początek lub koniec czerwca, emocje gwarantowane. Jeśli ryby nie będą brały, to przedziurawię dno w łodzi - takiej wyprawy nie zapomnisz do końca życia :D

"Poza tym, Nie chciałem Cię wywoływać do tablicy, tylko "troszkę" ponaglić (sam wiesz o co chodzi)."  - po przecinku chyba dużej literki nie powinno być :D

Wpadka. "Po całości", jak mawia młodzież. :wacko: 

Woblerki cud, miód, malina :D

Dziękuję. Co ja zrobię, że lubię komplementy? :)

Przynajmniej nie wstydzę się do tego przyznać :D

Janusz,hipnotyzują Twoje woby,jak otworzyłem paczkę murowane pół godziny wpatrywałem się w zawartość.Eee,przepraszam,że to powiem...faktycznie nie umiesz robić zdjęć.Woby w realu prezentują się naprawdę imponująco,łuska pierwsza klasa,te przejścia kolorów między warstwami lakieru,jaka dbałość o szczegóły,wykończenie,brak słów...Do testowania boleniówki jeszcze daleko,a pstrągowe już w piątek.

Na moich kochanych przyjaciół można liczyć. Już po czterech miesiącach od rozpoczęcia wątku pierwszy wpis od @andrklim. Nie, nie z opisem, jak to nad Sanem obławiał rynnę, którą w międzyczasie odwiedziły dwie kilkuosobowe watahy i próbował skusić jakiegoś pstrąga. I stał tam do czasu, aż przyszedł Maciek i przy pomocy moich woblerów pokazał, ile tam jeszcze było pstrągów. Nie opisał tego, bo w ogóle rzadko pisze. Napisał:

Janusz.

(...)

Nie "onlajnój" tylko rób woblerki.

O 22:40. 

Pamiętaj, drogi czytelniku, szanuj przyjaciela swego, bo możesz mieć gorszego :)

PS

Andrzeju, off top`uj sobie do woli, mój wątek to nie świątynia, a Twoje poczucie humoru jest bezcenne :D  :D  :D

PS 2

"Off top`uj" jest moim radosnym słowotwórstwem do którego bardzo proszę się nie czepiać ;)

J.

Na moich kochanych przyjaciół można liczyć. Już po czterech miesiącach od rozpoczęcia wątku pierwszy wpis od @andrklim. Nie, nie z opisem, jak to nad Sanem obławiał rynnę, którą w międzyczasie odwiedziły dwie kilkuosobowe watahy i próbował skusić jakiegoś pstrąga. I stał tam do czasu, aż przyszedł Maciek i przy pomocy moich woblerów pokazał, ile tam jeszcze było pstrągów. Nie opisał tego, bo w ogóle rzadko pisze. Napisał:

O 22:40. 

Pamiętaj, drogi czytelniku, szanuj przyjaciela swego, bo możesz mieć gorszego :)

PS

Andrzeju, off top`uj sobie do woli, mój wątek to nie świątynia, a Twoje poczucie humoru jest bezcenne :D  :D  :D

PS 2

"Off top`uj" jest moim radosnym słowotwórstwem do którego bardzo proszę się nie czepiać ;)

J.

Janusz, wybacz, ale chęć posiadania kolejnego woblerka jest silniejsza ode mnie :)

"...słowotwórstwem do którego bardzo proszę się nie czepiać"

wydaje mi się że powinno to brzmieć: "...słowotwórstwem, którego bardzo proszę się nie czepiać"

Czepia się "czegoś", a nie "do czegoś"

Pozdrawiam z ogromną przyjemnością :)

Janusz, wybacz, ale chęć posiadania kolejnego woblerka jest silniejsza ode mnie :)

"...słowotwórstwem do którego bardzo proszę się nie czepiać"

wydaje mi się że powinno to brzmieć: "...słowotwórstwem, którego bardzo proszę się nie czepiać"

Czepia się "czegoś", a nie "do czegoś"

Pozdrawiam z ogromną przyjemnością :)

Z radością informuję, że się nie zgadzam z Twoją, bardzo przebiegłą interpretacją. Przez zastosowanie skrótu zmieniłeś wydźwięk i znaczenie zdania.

Nie odnosiłem się ogólnie do swego słowotwórstwa, tylko wskazywałem konkretny przykład. I prosiłem, by tego przykładu się nie czepiać. Jasno, logicznie, jednoznacznie. I tej wersji będę bronił :D

Jeśli chęć posiadania kolejnego mojego woblerka jest tak silna, to cennik znasz. I musisz przyznać, że przelicznik cena/jakość jest (tu brakuje mi słowa, a niech tam) znakomita :rolleyes:

• Like 1