Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Kubo, jak rozumiem, mam z giełdy wycofać dla Ciebie 2 szt?

Krystian, dla Ciebie jedną?

Pytam, bo w rozsądnym czy też najbliższym czasie nie będę wracał do popperów, a dziś wystawiłem parę do sprzedaży.

Dorabiałem kilka brakujących okonków dla Szanownych Kolegów. Bardzo podobne do tych, które pokazywałem już wcześniej.

post-52580-0-05757900-1380973873_thumb.jpg

Pomyślałem sobie - a jakby tak troszkę go zmodyfikować i naciągnąć mu ogonek?

Dodałem obciążenia, z czterech zrobiło się 5,5 cm, a jak popatrzyłem na jego wielki łeb, to postanowiłem go ozłocić. I wyszła mi "złotogłówka" :D  ;)

post-52580-0-27064500-1380973907_thumb.jpg

• Like 2

Ten smuklejszy wygląda ciekawie. Ma zadatki na killera.

Jutro go sprawdzę :)

Zrobiłem go z myślą o przybrudzonej wodzie w rzece, dlatego jutro sprawdzę, jak działa w czystych wodach jeziora :D Zobaczymy, czy się spodoba okonio-szczupakom ;)

Jutro go sprawdzę :)

Zrobiłem go z myślą o przybrudzonej wodzie w rzece, dlatego jutro sprawdzę, jak działa w czystych wodach jeziora :D Zobaczymy, czy się spodoba okonio-szczupakom ;)

Szału nie było, ponoć taki dzień.

Ale i nie ma powodu do narzekania:

post-52580-0-36604100-1381079821_thumb.jpgpost-52580-0-78516800-1381079837_thumb.jpg

Wbrew pozorom to jest ten sam, tylko zdjęcia komórką robione :D Raz okoń wygląda na bladego toniowca, by zaraz później nabrać barw zasiedziałego w głębinach pogromcy raków. Inne tło i program "przeliczający" w telefonie wykonał dziwną woltę. Ale cóż, większość z nas na co dzień nosi przy sobie tylko taki erzac aparatu. Signum temporis. 

Chłopaki, nie pchać się :D

Dla każdego starczy głowatek w Dunajcu. Byle tylko zechciały brać ;)

Zapięcia głowatki każdemu szczerze życzę. Przeżycie jedyne w swoim rodzaju, pamiętane latami. Niby tylko ryba, ale to mocno bijące serce, gonitwa myśli - czy jak zacznie uciekać to zdążę za nią biec? Czy to dobre miejsce do podebrania? Czy sprzęt wytrzyma? I nagły plusk potężnej ryby na środku nurtu sporej rzeki, kij pulsujący w rytm szarpnięć łba niezadowolonej głowacicy, jej niepowstrzymany pęd do wolności... Lub wręcz przeciwnie, cicho i spokojnie, prawie że bez prób ucieczki, podpływa pod same nogi by nagle wodę zmienić w gejzer kropli zmierzających we wszystkie strony na raz - i ta świadomość, że na drugim końcu zestawu jest Jej Wysokość, z którą żartów nie ma...

Każdemu szczerze życzę :)

• Like 3

Skoro się spodobało, to dam jeszcze dwa zdjęcia "latającej ryby :)"

post-52580-0-49019000-1381431998_thumb.jpgpost-52580-0-40164300-1381432044_thumb.jpg

Dodam, że od momentu naciśnięcia migawki do zrobienia zdjęcia upływa ponad pół sekundy. Czyli trzeba nacisnąć migawkę, zanim ryba będzie w powietrzu B) No, ale kiedy kupowałem aparat (PENTAX Optio mx 4) większość cyfrówek tak miała...

Aha, jutro wstawię gołe baby. W tematyce jak najbardziej wędkarskiej :D

• Like 1

fajne foty tylko powiedz jaki patent masz na jednoczesne łowienie i fotografowanie ? ja jak na pstrągi jezdze zawsze chcialem porobić fajne foty podczas holu ale jakoś nie idzie mi to w parze i jedne foty to pod nogami w wodzie albo z ryba w rece na szybko żeby sie nie męczyła

Niestety, "patentu" nie mam :)

Aparat musi być przygotowany na podorędziu, by nie trzeba go było dopiero szukać. Ryby często w czasie prób sfotografowania się spinają - to jest "wliczone w koszty". Wiele ujęć jest nieudanych - trudno... Fajnie jest, gdy woda płynie, wtedy jest większa plastyka ujęć, jednak ryzyko kąpieli wraz z aparatem wzrasta. 

post-52580-0-78317900-1381433892_thumb.jpg