Dagon Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 ...Niech ktoś jednak spróbuje przekonać do łowienia na czyjeś woblery kogoś, kto choć w średnim zakresie opanował struganie... No nie da się...Sama prawda, której zresztą już od kilku lat doświadczam, kupując z roku na rok coraz mniej przynęt, robiąc coraz więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Maluję, oklejam, maluję - nie szlifuję. Jest nieźle. Co do właściwej diagnozy - moja "była" jest Diagnostą Medycznym. Takim doktorem House'm, tylko w Polsce nie jest to lekarz, a analityk medyczny po specjalizacji. Z tego co wiem, jest jednym z lepszych diagnostów w kraju, więc - sami rozumiecie Za wszystkie z serca płynące porady oraz podtrzymywanie na duchu jestem niewymownie wdzięczny. Serdecznie za nie dziękuję. Wracam do pracy Janusz ale Ty się nie wygłupiaj czasem z pianką czy żywicą.To nie to.Syf w porównaniu do drewna dużo większy.Praca-no można z tego coś wydusić ale drewno przebija to wszystko na łeb na szyje.Robię to i to ale zdecydowanie wole drewno i nie wiem w którym kierunku pójdą dalsze inwestycje. ale tak na 80% w drewno.Poślę Ci parę odlanych korpusów pobawisz się.Jak już jest to uczulenie na balsę.Bierz maskę profi z filtrami węglowymi do lakierowania.Szczelne gogle i robisz.Leki przeciwalergiczne tylko ze starej szkoły-clemastinum lub pochodne. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Szczerze wam Panowie współczuję teściowych . Ja mam to szczęście że moja jest złotą kobietą, aby zięciulek miał spokój przy robieniu wobków co drugi dzień zabiera rano moją córusie do siebie , żona z tyrki wraca to małą odbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Szczerze wam Panowie współczuję teściowych . Ja mam to szczęście że moja jest złotą kobietą, aby zięciulek miał spokój przy robieniu wobków co drugi dzień zabiera rano moją córusie do siebie , żona z tyrki wraca to małą odbiera. Farciarz Janusz ale Ty się nie wygłupiaj czasem z pianką czy żywicą.To nie to.Syf w porównaniu do drewna dużo większy.Praca-no można z tego coś wydusić ale drewno przebija to wszystko na łeb na szyje.Robię to i to ale zdecydowanie wole drewno i nie wiem w którym kierunku pójdą dalsze inwestycje. ale tak na 80% w drewno.Poślę Ci parę odlanych korpusów pobawisz się.Jak już jest to uczulenie na balsę.Bierz maskę profi z filtrami węglowymi do lakierowania.Szczelne gogle i robisz.Leki przeciwalergiczne tylko ze starej szkoły-clemastinum lub pochodne.Tomku, zarówno pianka, jak i żywica również uczula. Inne objawy, bardziej skórne, ale to nie znaczy mniej uciążliwe. Będę walczył o powrót do drewna, natomiast chyba część woblerków zrobię z form. To przyszłość. Teraz tylko i wyłącznie drewno na tapecie Kilka słów o SE. Wieczorem pierwsze zdjęcia, na razie wstępne informacje. W przygotowaniu zestaw woblerów w wersji "panika" z uchylonymi skrzelami. Są to : "Słonecznica" (ALU, 4 cm), "Okoń" (ALU, 4 cm), "Strzebla" 5,5 cm, "Boleniowy" (ALU 5,5 cm) i "Kiełb" (ALU 6 cm). Miały być jeszcze 7,5 cm "Sandaczowe", ale tym chwilowo odpuściłem. Edytowane 20 Listopada 2013 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgodnie z obietnicą.Woblery po dwóch bardzo delikatnych warstwach żywicy i wstępnym malowaniu. Zaraz wklejam oczy, trzecia warstwa żywicy, a jutro pędzelki i kolejna warstwa żywicy. Ale to jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wyglądają realistycznie ale cały czas zastanawiam się gdzie będzie hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 "Hak" pojawi się niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkelt Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Farciarz Tomku, zarówno pianka, jak i żywica również uczula. Inne objawy, bardziej skórne, ale to nie znaczy mniej uciążliwe. Będę walczył o powrót do drewna, natomiast chyba część woblerków zrobię z form. To przyszłość. Teraz tylko i wyłącznie drewno na tapecie Kilka słów o SE. Wieczorem pierwsze zdjęcia, na razie wstępne informacje. W przygotowaniu zestaw woblerów w wersji "panika" z uchylonymi skrzelami. Cą to : "Słonecznica" (ALU, 4 cm), "Okoń" (ALU, 4 cm), "Strzebla" 5,5 cm, "Boleniowy" (ALU 5,5 cm) i "Kiełb" (ALU 6 cm). Miały być jeszcze 7,5 cm "Sandaczowe", ale tym chwilowo odpuściłem. A to jeszcze robisz te bledy specjalnie? "Cą to" Myslalem ze to juz przeszlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Farciarz .......................... natomiast chyba część woblerków zrobię z form. To przyszłość. ....i raczej będzie to żywica.Pianka Cię nie zadowoli.Szczegółów żadnych z tego nie wyciągniesz.Tzn.można ale to i tak wygląda jak kartofel.Ludziska piszą że oczodoły,łuki skrzelowe.płetwy.Ja patrzę i tego nie widzę.No oczodoły widzę! Jak dwie dziury wyszczane w śniegu. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Tomku, drobne przeszkody tylko mnie nakręcają Taka natura. Jutro zrobię piankowego woblerka i pokażę, czy bardzo różni się wizualnie od drewienka Tymczasem minął pierwszy miesiąc trwania nieustającego konkursu "Wobler z Bielska łowi". Wobec tego, że wpłynęło tylko jedno zdjęcie, jego autor zgarnia obie nagrody Arturze, serdecznie gratuluję. W celu wyrównania terminów z miesiącami kalendarzowymi, kolejna edycja konkursu zostaje wydłużona do końca grudnia. Będzie to jednocześnie zakończenie edycji rocznej, jest o co walczyć. Nagrody będą godne. Mam kilka fajnych zdjęć przesłanych mi na priv lub maila, ale za nikogo fotek do wątku wklejał nie będę SE blisko, coraz bliżej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Dobra, nadeszła pora na więcej szczegółów dotyczących Specjalnej Edycji. Najpierw portrety:Boleniowy: Okoń: Kiełb: Słonecznica: C.d.n... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Cóż, nie zmieściłem się w jednym wpisie. Brakło miejsca na zdjęcia Strzebla: Jeszcze tylko napis uzasadniający "specjalność" tej edycji i można wklejać stery. Pomysł jest taki. Woblery grupuję w dziesięciu "paczkach" po 3 szt. Jeden nabywca może zakupić tylko jedną paczkę. Paczki trafią na otwartą giełdę jutro w samo południe i będą w naprawdę super cenie. Ważnej tylko jutro. Bez rezerwacji, kto pierwszy, ten się cieszy Zaraz po północy wkleję zdjęcie napisu - wtedy wszystko będzie jasne i oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Trzymam Cię za słowo Równo o 12 czatuje na giełdzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Mam nazwę dla wobków z trzeciego i czwartego zdjęcia. Okoń Professional Cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Słowo się rzekło, kobyłka u płota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 stoooo lat stoooo lat .... zdrowia Janusz bo to najwazniejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Wszystkiego naj Januszek :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Poczekam na edycję z napisem "100 lat". Wszystkiego najlepszego Janusz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Janusz, sto lat w zdrowiu,a reszta sama przyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 100!?Mogę zapomnieć. Wiesz, ten Niemiec, który wszystko chowa...Miało być 50 woblerów, jest 30. Za to cena, za 3 szt wypaśnych woblerów, z przesyłką wyniesie 50 zł. Pięćdziesiątka zobowiązuje.Zdrowia i dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Nigdy nic nie wiadomo, zimna woda i powietrze dobrze konserwują, łowić, brodzić, strugać. I sto lat! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Wszystkiego najlepszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkelt Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 150 LAT w dobrym zdrowiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Wszystkiego najlepszego, zdrowia, pomyślności, no i wielkich ryb oraz owocnego strugania :-)PS zastanawiam się czy nie wziąść udziału w Twoim konkursie ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi