Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

...Niech ktoś jednak spróbuje przekonać do łowienia na czyjeś woblery kogoś, kto choć w średnim zakresie opanował struganie... No nie da się...

Sama prawda, której zresztą już od kilku lat doświadczam, kupując z roku na rok coraz mniej przynęt, robiąc coraz więcej. ;) 

• Like 1

Maluję, oklejam, maluję - nie szlifuję. Jest nieźle. 

Co do właściwej diagnozy - moja "była" jest Diagnostą Medycznym. Takim doktorem House'm, tylko w Polsce nie jest to lekarz, a analityk medyczny po specjalizacji. Z tego co wiem, jest jednym z lepszych diagnostów w kraju, więc - sami rozumiecie ;)

Za wszystkie z serca płynące porady oraz podtrzymywanie na duchu jestem niewymownie wdzięczny. Serdecznie za nie dziękuję. Wracam do pracy :)

Janusz ale Ty się nie wygłupiaj czasem z pianką czy żywicą.To nie to.Syf w porównaniu do drewna dużo większy.Praca-no można z tego coś wydusić ale drewno przebija to wszystko na łeb na szyje.Robię to i to ale zdecydowanie wole drewno i nie wiem w którym kierunku pójdą dalsze inwestycje. ale tak na 80% w drewno.Poślę Ci parę odlanych korpusów pobawisz się.Jak już jest to uczulenie na balsę.Bierz maskę profi z filtrami węglowymi do lakierowania.Szczelne gogle i robisz.Leki przeciwalergiczne tylko ze starej szkoły-clemastinum lub pochodne.

Edytowane przez Tomy

Szczerze wam Panowie współczuję teściowych :( . Ja mam to szczęście że moja jest złotą kobietą, aby zięciulek miał spokój przy robieniu wobków co drugi dzień zabiera rano moją córusie do siebie :D , żona z tyrki wraca to małą odbiera. :)

Farciarz :D  ;)

Janusz ale Ty się nie wygłupiaj czasem z pianką czy żywicą.To nie to.Syf w porównaniu do drewna dużo większy.Praca-no można z tego coś wydusić ale drewno przebija to wszystko na łeb na szyje.Robię to i to ale zdecydowanie wole drewno i nie wiem w którym kierunku pójdą dalsze inwestycje. ale tak na 80% w drewno.Poślę Ci parę odlanych korpusów pobawisz się.Jak już jest to uczulenie na balsę.Bierz maskę profi z filtrami węglowymi do lakierowania.Szczelne gogle i robisz.Leki przeciwalergiczne tylko ze starej szkoły-clemastinum lub pochodne.

Tomku, zarówno pianka, jak i żywica również uczula. Inne objawy, bardziej skórne, ale to nie znaczy mniej uciążliwe. Będę walczył o powrót do drewna, natomiast chyba część woblerków zrobię z form. To przyszłość. Teraz tylko i wyłącznie drewno na tapecie :)

Kilka słów o SE. Wieczorem pierwsze zdjęcia, na razie wstępne informacje. W przygotowaniu zestaw woblerów w wersji "panika" z uchylonymi skrzelami. Są to : "Słonecznica" (ALU, 4 cm), "Okoń" (ALU, 4 cm), "Strzebla" 5,5 cm, "Boleniowy" (ALU 5,5 cm) i "Kiełb" (ALU 6 cm). Miały być jeszcze 7,5 cm "Sandaczowe", ale tym chwilowo odpuściłem. 

Edytowane przez woblery z Bielska

Tomku, zarówno pianka, jak i żywica również uczula. Inne objawy, bardziej skórne, ale to nie znaczy mniej uciążliwe. Będę walczył o powrót do drewna, natomiast chyba część woblerków zrobię z form. To przyszłość. Teraz tylko i wyłącznie drewno na tapecie :)

Kilka słów o SE. Wieczorem pierwsze zdjęcia, na razie wstępne informacje. W przygotowaniu zestaw woblerów w wersji "panika" z uchylonymi skrzelami. Cą to : "Słonecznica" (ALU, 4 cm), "Okoń" (ALU, 4 cm), "Strzebla" 5,5 cm, "Boleniowy" (ALU 5,5 cm) i "Kiełb" (ALU 6 cm). Miały być jeszcze 7,5 cm "Sandaczowe", ale tym chwilowo odpuściłem. 

A to jeszcze robisz te bledy specjalnie? :D "Cą to"   :) Myslalem ze to juz przeszlosc :)

.......................... natomiast chyba część woblerków zrobię z form. To przyszłość. 

....i raczej będzie to żywica.Pianka Cię nie zadowoli.Szczegółów żadnych z tego nie wyciągniesz.Tzn.można ale to i tak wygląda jak kartofel.Ludziska piszą że oczodoły,łuki skrzelowe.płetwy.Ja patrzę i tego nie widzę.No oczodoły widzę! Jak dwie dziury wyszczane w śniegu.

Edytowane przez Tomy

Tomku, drobne przeszkody tylko mnie nakręcają ;) Taka natura. Jutro zrobię piankowego woblerka i pokażę, czy bardzo różni się wizualnie od drewienka :)

Tymczasem minął pierwszy miesiąc trwania nieustającego konkursu "Wobler z Bielska łowi". Wobec tego, że wpłynęło tylko jedno zdjęcie, jego autor zgarnia obie nagrody :)

Arturze, serdecznie gratuluję.

W celu wyrównania terminów z miesiącami kalendarzowymi, kolejna edycja konkursu zostaje wydłużona do końca grudnia. Będzie to jednocześnie zakończenie edycji rocznej, jest o co walczyć. Nagrody będą godne. Mam kilka fajnych zdjęć przesłanych mi na priv lub maila, ale za nikogo fotek do wątku wklejał nie będę :D

SE blisko, coraz bliżej...post-52580-0-82554400-1384968458_thumb.jpg

• Like 1

Cóż, nie zmieściłem się w jednym wpisie. Brakło miejsca na zdjęcia :)

Strzebla:   post-52580-0-07967100-1384975151_thumb.jpgpost-52580-0-48366700-1384975174_thumb.jpg

Jeszcze tylko napis uzasadniający "specjalność" tej edycji i można wklejać stery. 

Pomysł jest taki. Woblery grupuję w dziesięciu "paczkach" po 3 szt. Jeden nabywca może zakupić tylko jedną paczkę. Paczki trafią na otwartą giełdę jutro w samo południe i będą w naprawdę super cenie. Ważnej tylko jutro. Bez rezerwacji, kto pierwszy, ten się cieszy :D

Zaraz po północy wkleję zdjęcie napisu - wtedy wszystko będzie jasne i oczywiste ;)

100!?

Mogę zapomnieć. Wiesz, ten Niemiec, który wszystko chowa...

Miało być 50 woblerów, jest 30. Za to cena, za 3 szt wypaśnych woblerów, z przesyłką wyniesie 50 zł. Pięćdziesiątka zobowiązuje.

Zdrowia i dla Was :)