woblery z Bielska Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Krystian, poszczęściło Ci się. Dokonałeś wpisu nr 1000! Będzie bonus Jeszcze nie wiem jaki, może coś o "nie boleniowej pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ja niechcący ,ja tylko pociągnął.Znowu będzie że posty nabijam Dla mnie może być nawet na jazgarza i tak sobie bolka na niego złowię ,a jak nie to jakiegoś innego wiślanego potwora Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Strasznie zajefajna ta nowa seria boleniówek Te skrzela to po prostu profesa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Mam kilka,robią mega wrażenie.Praca jest super ,jeżeli ktoś oczekuje od wobka czegoś więcej niż tylko lekkich błysków podczas szybkiego prowadzenia.Startują od strzału i pracują mocniej,można nimi śmiało łowić inne drapieżniki,nie tylko bolki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Podobają mnie się te boleniówki, teraz dopiero patrze że patent ze skrzelami już jest,a myślałem ze bede pierwszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wobki dotarły i do mnie. Świetny pomysł z tymi skrzelami. Jak je zobaczyłem , to jakoś od razu nasunął mi się obraz tego okonka (nie wiem dlaczego akurat jego , ale tak było) przytrzymywanego w nurcie przy opasce, z tymi otwartymi skrzelami i nagle buuum na kiju Może to głupie, ale jakoś to pierwsze sobie wyobraziłem jak zobaczyłem te wobki Naprawdę piękna robota. Zazdroszczę talentu Też tam sobie coś strugam w żółwim tempie, ale to nie nadaje się do pokazania na tak wymagającym forum jak jerkbait. Ale ryby łowi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Odrobinkę większy kaliber.Sandaczowy opaskowy wobler o drobnej, ale wyraźnej pracy. 7 cm. Pływający. Szkoda gadać, trzeba oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Musiałem podzielić zdjęcia na dwa posty. Nie pierwszy raz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dziś prezentuję jedną z moich inspiracji. Chcę niedługo zrobić podobnego głowacza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 made by Sidor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 made by Sidor?Of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Dziś prezentuję jedną z moich inspiracji. Chcę niedługo zrobić podobnego głowacza...IMGP6570.JPGIMGP6569.JPGNo nieeeeeee!!!!!!!!!!! Żywe rybki preparować, hehehehe. Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Tomek @romansidlo wymyślił sobie, że łamaniec 2,2 cm jest najmniejszy na świecie. No to postanowiłem się sprawdzić. Odpowiedź wygląda tak: Tomku, co Ty na to? I kto następny? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ja nastepny Ładnie Janusz działasz Te uklejki bardzo ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 "Wychowanie świata" przez marketingowców poszło chyba w złym kierunku. Mało jest takich przykładów jak woblery Janusza Widła. Niezmienne, najwyżej z małymi korektami, te same (tak samo łowne) modele od lat. Przy niszowej produkcji (rękodzieło z definicji nie jest masowe), trudno, by się rybom opatrzyły. Moja produkcja jest jeszcze bardziej niszowa. Mimo to wciąż i wciąż na nowo słyszę: "A kiedy będą jakieś nowości?" Będą.Na razie jednak spokojnie "dopieszczam" detale, które mi przeszkadzają. Na początku zabawy z oklejaniem folią jeden wobler oklejałem jakieś 8 minut. Później zszedłem do 5. Teraz zajmuje mi to (średnio) 10 minut na jeden wobler. Jeśli ma być bez załamań i z jak najmniej widocznym "spawem", to musi trochę potrwać. Brzuszek. Biała barwa otrzymała dodatkową perłową opalizację. Jest nadal transparentna, a dodatkowo (jak dla mnie) ładniejsza Linia boczna. Ta, którą stosowałem do tej pory, jakoś tak "nie do końca" mnie przekonywała. Brzydka była po prostu, więc trzeba było ją zmienić.Kolor grzbietu płynnie zmienia się z oliwki do złotego, w zależności od kąta patrzenia. W kolejnej partii otrzyma jeszcze niebieską opalizację.Albo nie. Jak mi się będzie chciało "Stary-nowy" Klenik z nowego wylęgu. Sezon pstrągowy za pasem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L A Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 2 z tych 4 prosiłbym na gwiazdke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Janusz fajna metamorfoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ktoś powiedziałby "ale ciekawski".Ktoś inny by przemilczał.A ja? "Mówisz i masz :)"MAGIC GANDALF BLUE i OLIVE1.JPG2.JPG3.JPG4.JPGPiękne bąbki na choinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Przychodzę z oficjalnym zawiadomieniem, iż rekord Twój został pobity. Nowy rekord to 1,25 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 yyyyyyyy zawsze były konkursy kto ma większego........a tu świat oszalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Przychodzę z oficjalnym zawiadomieniem, iż rekord Twój został pobity. Nowy rekord to 1,25 cm. Auć!Poddaję się. Nie mogłeś tak od razu? Przy okazji, 3 cm 3 częściowy to teraz "bułka z masłem", prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ten z czerwonymi okyma złotem zalatuje... Pstrągi lubią złoto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 3 cm to świeża bułeczka z tesco z pyszną nieżenioną osełką. Więcej już nie podchodzę do bicia rekordu, gdyż obrobienie takiej pesteczki to mordęga. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Długo walczyłem ze strzeblami. Najpierw praca, jak najbardziej zbliżona do oryginału. Oczywiście też proporcje, później kolory, wreszcie faktura i inne niuanse. Dopracowałem się 3 wersji: 3 cm, 4 i 5,5 cm. Wyraźnie brakowało jeszcze jednego, pośredniego i najbardziej oczekiwanego modelu, czyli "prawie 5 cm" Miałem trochę czasu na próby, od września powoli poprawiałem konstrukcję, aż wreszcie postanowiłem zmienić ster i pracę z delikatnego lusterka na mocną, choć nadal o sporej częstotliwości. Przy okazji uzyskałem również wobler, który zanurkuje głębiej niż dotychczasowe około 60-80 cm. Woblerki dopracowywałem nieśpiesznie, w końcu okres ochronny pstrąga ciągle trwa, więc i miałem czas, by wykończyć je w "Sidor style".Niniejszym debiut nowych strzebli "piątek":Waga 2 gramy, pływające.Kolejne będę robił już z otwartymi skrzelami , niektóre będą tonące. Jeszcze porównanie nowego modelu "5" do poprzedniego "5,5" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Sidor style rulez! Wypasione naturale. (Przypadkowy czytelnik zapewne popukałby się w czoło, czytając słowa me, chociaż kto wie, może i Wy, szanowni koledzy, czasem się popukacie, za co niniejszym przepraszam.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi