Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

No i się wydało, kto mnie uprosił :P

Ster jest dopasowany "na zero", czyli pod palcami "nic nie wystaje i nie ma dziury". Do tego jeszcze dojdzie "żywica do pełna" i, że zacytuję mój ulubiony fragment: 

A tam, nie zacytuję. Wstawię całość :D

Edytowane przez woblery z Bielska

Czasem potrzeba czegoś wielkiego, a czasem wystarczy drobiazg. W tym wypadku jest to drobiazg. Ale czasem mała rzecz też cieszy :)

post-52580-0-80016600-1387828457_thumb.jpg

Coby dobrze się trzymało i po pierwszej rybce nie odpadło, zrobiłem dwa otwory (aż do steru, a nawet w nim) i wstrzyknąłem w wobler silikon. Nie wypadnie ;)

post-52580-0-09951600-1387828494_thumb.jpgpost-52580-0-95214500-1387828523_thumb.jpg

• Like 3

To mu jeszcze takie różki dorob :) (...)

Z tymi różkami to ostrożnie. To tylko wobler. Bodzie, gryzie, o zaczepieniu kotwicą to już na bank zapomni :huh:

(...)czego chciec wiecej :)

Coby zagadał. 

Przynajmniej dziś ;)

W zastępstwie woblera zagadam ja:

W Wigilię Świąt życzę Wam wszystkim, byście w zdrowiu, otoczeni miłością bliskich i doceniając to, co macie, udanie czas Świąt spędzili. 

Z całego serca.

Janusz

• Like 6

Dobra, pośmialiśmy się z kiełbia, choć powinienem był wyjaśnić, iż "super makro" jednak trochę zniekształca rzeczywistość. Zdjęcie, na którym wygląd wąsów jest zbliżony do tego, co widać trzymając wobler w ręku, jest poniżej.

post-52580-0-62954500-1388088791_thumb.jpg

Dziś testowałem m. in. MAGIC'i w wersji "light"( ;) ), czyli pływającej. Wersja pływająca wejdzie na stałe do mojej oferty. Udało się uzyskać pracę zbliżoną do wersji szybko tonącej, czyli powinny smakować wszystkim drapieżnikom. Pływaki zrobiłem głównie z myślą o bardzo wolnym prowadzeniu w rzekach, zarówno za pstrągiem, jak i spławiania za kleniem czy boleniem. Do tego ostatniego potrzeba (moim zdaniem) lekko podnieść oczko mocujące w górę, aby osiągnąć zdecydowaną przewagę lusterkowania. W obecnej postaci mają przewagę pracy ogonowej.

post-52580-0-11587200-1388088826_thumb.jpg

I na zakończenie, popuśćcie trochę wodze fantazji i spróbujcie znaleźć odpowiedź na pytanie:

Co to jest? ;) 

post-52580-0-25889500-1388089772_thumb.jpg

Dobra, pośmialiśmy się z kiełbia, choć powinienem był wyjaśnić, iż "super makro" jednak trochę zniekształca rzeczywistość. Zdjęcie, na którym wygląd wąsów jest zbliżony do tego, co widać trzymając wobler w ręku, jest poniżej.

attachicon.gif1.JPG

Dziś testowałem m. in. MAGIC'i w wersji "light"( ;) ), czyli pływającej. Wersja pływająca wejdzie na stałe do mojej oferty. Udało się uzyskać pracę zbliżoną do wersji szybko tonącej, czyli powinny smakować wszystkim drapieżnikom. Pływaki zrobiłem głównie z myślą o bardzo wolnym prowadzeniu w rzekach, zarówno za pstrągiem, jak i spławiania za kleniem czy boleniem. Do tego ostatniego potrzeba (moim zdaniem) lekko podnieść oczko mocujące w górę, aby osiągnąć zdecydowaną przewagę lusterkowania. W obecnej postaci mają przewagę pracy ogonowej.

attachicon.gif2.JPG

I na zakończenie, popuśćcie trochę wodze fantazji i spróbujcie znaleźć odpowiedź na pytanie:

Co to jest? ;) 

attachicon.gifco to jest.JPG

Drucik do robienia linii bocznej.

Przypomniał mi się fajny dowcip :D

Pani zadaje Jasiowi pytanie:
-Jest 5 ptaków, jeden został zastrzelony. Ile ptaków zostało?
Jasiu odpowiada, że 1. Pani się pyta Jasia:
-Dlaczego jeden, powinno zostać 4.
-Ale 4 odleciały bo usłyszały huk strzału, a ten jeden nie żywy został.
-Jasiu podoba mi się Twój tok myślenia.
-Może ja zadam Pani teraz zagadkę:
3 dziewczyny siedzą na ławce i mają lody. Pierwsza gryzie tego loda, druga liże loda, a trzecia ssie. Która według Pani ma męża?
-Sądzę Jasiu, że ta trzecia ma męża.
-Nie. Ta, która ma obrączkę, ale podoba mi się Pani tok myślenia...

A co do druciku, może służy do "dorabiania" łusek ? W sensie że gdy przy operowaniu już oklejonym wobkiem gdzieś ci łuska się zagniecie/zniknie to sobie tym drucikiem ją dorabiasz :D 

• Like 2

(...)

A co do druciku, może służy do "dorabiania" łusek ? W sensie że gdy przy operowaniu już oklejonym wobkiem gdzieś ci łuska się zagniecie/zniknie to sobie tym drucikiem ją dorabiasz :D

Nie :P

Ale będę musiał spróbować taki przyrząd wykonać. Dzięki ;)