Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

to się zaraz posypie .... żeby tylko skrzynka była pusta  :D

Całą niedzielę "sprzątałem". Mało miejsca, oj mało :(

Panie Januszu klasa w swoim rodzaju gratki ,Dopiero zaczynam dlubac  dużo tu się dowiedziałem :) lepiej mi idzie z piorakami ;) 

Janusz wystarczy. Naprawdę. Niczyim "panem" się nie czuję, zwłaszcza wśród Kolegów po kiju :)

"Wszystkiego" nie wiem, ale pamiętam swoje początki i jeśli komuś mogę podpowiedzieć, doradzić - cieszę się. Mnie też czasem bezinteresownie pomagano - takie "podaj dalej" działa. Im więcej naśladowców, tym działa lepiej :D

Jeśli pochwaliłem, to znaczy, że na to zasłużyłeś. Czasem małe wsparcie bywa bardzo motywujące. Kurcze, wielu jest na tym forum wspaniałych, obdarzonych talentem i artystyczną duszą rękodzielników. Czasem to aż muszę się powstrzymywać przed "ochami" i "achami", by łatki infantylnego prostaka sobie nie przylepić ( ;) ) Zwykle do małego "lajka" się ograniczam. Znając cały proces "od podszewki" wiem jakie żmudne jest dochodzenie do fajnych efektów i wiele prac jest dla mnie wzorem, natchnieniem, inspiracją. Mam nadzieję, że Twoje woblery niedługo również dołączą do tego grona :)

Zgodnie z obietnicą, dziś czas rozstrzygnąć przedłużoną, grudniową edycję konkursu:

"Wobler z Bielska łowi"

...

Serdecznie gratulując przypominam, że od jutra rozpoczyna się kolejna edycja konkursu. Miesięczna i roczna. Tym razem rok będzie miał 12 miesięcy ;)  Warto wziąć nad wodę aparat i uwiecznić swój sukces. Rzut oka na pamiątkowe zdjęcia przypomina radość z udanego wędkowania, a świadomość, że zechcieliśmy rybie darować życie tylko tą radość wzmaga. A że można przy okazji coś wygrać i mieć jeszcze więcej radochy - dlaczego by nie? Zapraszam :)

...

Fotka z boleniem na konkurs :-) Bolesław wtedy mierzył 71cm, ciekawe czy jeszcze pływa. Złowiony na nie boleniowego woblera 7cm, raczej upodobały go sobie okonie i sandacze. Srebrny został mi ostatni, mam jeszcze oliwkowego oraz różowego :-)

post-46889-0-89282700-1390849851_thumb.jpg

post-46889-0-47179500-1390850663_thumb.jpg

post-46889-0-58636000-1390850674_thumb.jpg

• Like 6

O kurczę...post-46889-0-58636000-1390850674_thumb.j

Prehistoria :D  :D  :D

Dzięki za wspomnienie, jak wygląda Boleń. Niby to jeszcze tylko 3 miesiące, ale jak cała epoka, do tego Maja. Co do upodobań kulinarnych przejawianych przez ryby dodam jeszcze szczupaki. Ale widząc drucik przy woblerze Tobie o tym wspominać nie muszę ;)

Stary ale jary, sporo rybek na niego wyjąłem. Drut obowiązkowy, co by mi go jakiś zębaty nie zabrał :-). Teraz jest na warsztacie, robię wymianę kotwiczek na nowe. Mam nadzieję, że w maju połowię jakieś okonie na niego, ale póki co to ja nie myślę o maju, tylko bardziej chodzi mi po głowie nadchodząca sobota i rozpoczęcie sezonu kropkowanego :-)

(...)bardziej chodzi mi po głowie nadchodząca sobota i rozpoczęcie sezonu kropkowanego :-)

Na Sanie. 

Już Was (z Maćkiem) nie lubię :D  Jak jeszcze "doktorek" pojedzie, to chyba mnie pokręci :angry:  :) Tylko zdjęcia róbcie, cobym mógł je oglądając też "trochę" z Wami tam być...

Ja z Synkiem do Szczyrku na parapet. Was ręce od holi, mnie tyłek od muld bolał będzie. Cóż, każdy w życiu ma, na co zasługuje :D  :D  :D

Jutro ostatni dzień narciarskich (parapetowych :D ) ekscesów mojego synka i będę miał czas wklejać stery. W sobotę testy. Tak jak kilku kolegom obiecałem, warto było poczekać kilka dni - powyższy egzemplarz jest pewnym fragmentem wskazującym, czego można się spodziewać. Zdjęcia woblerów, które będę wysyłał pokażę dopiero po otrzymaniu wiadomości, że dotarły. 

Jak niespodzianka, to niespodzianka B)