Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Okonie - 4 cm. Inne modele dopiero po dobraniu obciążenia :)

Zdjęcie wyżej - Strzeble  -5,5 cm, i jeden "Prawie 5" który ma prawie pięć cm. Ale, jak sam się zarzeka, jeszcze rośnie :D  ;)

post-52580-0-92830700-1392148010_thumb.jpg

Wreszcie trochę lepiej się czuję. Jutro wysyłam, co zapłacone (jeszcze raz przepraszam za zwłokę), a i za bieżące zamówienia powinienem się ostro zabrać :)

PS.

Kawa z ginem? Grant's(a) przestali produkować?

;)  :D

• Like 5

post-52580-0-22025900-1392228794_thumb.jpg

No, dziś już zabrałem się do roboty. Końcem tygodnia powinny być pierwsze efekty.

Mój ukochany zespół, "Zespół reprezentacyjny", popełnił był kiedyś wędkarską ( ;) ) piosenkę. Kurcze, chłopaki dziś zapomniani, a warci są zapamiętania nie tylko z powodu składu, ale przede wszystkim fantastycznych przekładów piosenek Georges'a Brassens'a. 

• Like 1

Może ktoś z zaglądających w mój wątek zechce się przyłączyć?

http://www.petycje.pl/petycja/10300/petycja_w_sprawie_jeziora_turawskiego.html

Do przeczytania również cały wątek:

http://jerkbait.pl/topic/35167-przegrana-turawa-petycja-gotowa/

W skrócie - "poprawiacze przyrody" wzięli na cel zbiornik "Turawa". Chcą w lecie zacząć opuszczać wodę tak, by wczesną jesienią obniżyć o 3,5 metra (w pionie!) Cel tego przedsięwzięcia - uzyskanie "błotka" przyjaznego ptakom. Zgodnie z projektem jest to przewidziane corocznie na najbliższe 20 lat. Czyli (trochę przejaskrawiając) chcemy poprawić życie żabki, spalmy las! Jakie to przyniosło "dobrodziejstwa" każdy może przekonać się na Mietkowie. Ten niezwykle rybny do niedawna zbiornik jest mizernym cieniem samego siebie, a wędkarze wylewają krokodyle łzy. Wczoraj Mietków, dziś Turawa, a jutro? 

Twój głos to tylko jeden głos. Jeśli go nie podniesiesz, to milcząco wydasz zgodę. Naprawdę się na to godzisz? Petycja - to tylko kilka chwil. Zechciej poświęcić jeszcze troszkę swego czasu i niech podpisze jeszcze Twój znajomy. 

Przyjaciel.

Ktoś z rodziny.

Może jeszcze ktoś z Twojego okręgu?

Czasu niewiele...

• Like 3

:) Tak, piankowce. Jak obiecywałem, powierzchnia przygotowywana jest tak, że nie można zobaczyć różnicy. 

Poddałem je kilku próbom. Wrzuciłem do wrzątku. Zamroziłem. Jeden w słoiku z wodą spędził tydzień. Moim zdaniem jest wszystko OK, ale z oceną końcową wstrzymam się do czasu otrzymania wszystkich obiecanych recenzji. 

Różnica będzie widoczna tylko jedna. W cenie :D Pianka troszkę taniej. No i zawsze informacja dla nabywcy, co kupuje. Bez ściemniania B)

• Like 1