Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Musimy porozmawiać o jakimś nowym dilu bo wiesz, właśnie kończę formy pod Janusze ze sterem a robactwa u mnie jest 1 sztuka od Kuby.

Pooglądaj i wybieraj do woli. Jutro małe "co nieco" trafi na giełdę, ale tylko to, czego nie zarezerwujesz :)

Odstaw mi 2 i 3 z posta "kilka portretów"- wybór z sentymentu do łowienia na chruściki za młodu :) Oczywiście jeżeli poczekasz tak do 2 tygodni na mój nowy wypust (może wcześniej ale ręki sobie nie dam uciąć). Jeśli nie to nie ma problemu- zaczaję się na kolejne.

Januszu małe zdjęcia , które można powiększyć. A dlatego, ze oglądając forum na komórce można kliknąć i powiększyć takie zdjęcie i zobaczyć każdy w nim detal. Duże zdjęcia są automatycznie zmieniane na małe i tu nic nie zobaczymy.

:) Tak będzie z przynętami. Rybki i przyroda raczej duże.

Januszu małe zdjęcia , które można powiększyć. A dlatego, ze oglądając forum na komórce można kliknąć i powiększyć takie zdjęcie i zobaczyć każdy w nim detal. Duże zdjęcia są automatycznie zmieniane na małe i tu nic nie zobaczymy.

Zawsze też można przeglądać forum na kieszonkowym tablecie. Za parę dni premiera nowego, 20" :D

A jak ktoś się dziwi, że piszę "kieszonkowy", to ja mam w pamięci film z braćmi Marks, gdzie jeden z nich miał kieszonkowy aparat fotograficzny. Rozmiaru pudełka na buty, z taką szmatą pod którą chowało się głowę dla skadrowania, na drewnianym statywie. Aparat schował do kieszeni wielkości trzeciej nogawki w spodniach ;)

Morska troć ma to zagryzać ;)

post-52580-0-78922700-1394547420_thumb.jpgpost-52580-0-77906400-1394547400_thumb.jpg

post-52580-0-62378600-1394547466_thumb.jpgpost-52580-0-26219400-1394547445_thumb.jpg

Kiedyś się jeszcze nauczę robić zdjęcia tak, by widać było opalizację..

"Na żywo" widać ją (opalizację) zarówno na brzuchu (srebrnobiała), jak i na pokrywach skrzelowych (fioletowa). Na zdjęciu - nie widać... :huh:

post-52580-0-68457600-1394547484_thumb.jpg

Jeszcze tylko stery i do boju :)

• Like 3

To może lepiej pyknąć filmik w HD dwie trzy sekundy niż mocować sę z "małpką" żeby odpowiednio ją ustawić przez dnia pół...

Małpką. Zaraz małpką. Porządny (w swoim czasie) PENTAX Optio mx 4. Może i nie potrafię wykorzystać wszystkich jego funkcji, ale za to zaj (oj)... Bardzo futurystycznie wygląda. ( ;) )

Wygląda jak kamera, co może zmylić, bo filmiki które kręci obok HD nawet nie stały :)

Pewnie przyjdzie czas i na filmiki. Na razie musi wystarczyć wyobraźnia i wrażenia, które co poniektórzy mogą naocznie stwierdziwszy opisać B)

ehhhhhhhhh. nOi jak bede musial to ... co począĆ... TRZEBA BĘDZIE...

Rafał, dasz radę. Mogą schodzić tak do metra, może odrobinę więcej. Praca o której mówiliśmy determinuje właśnie taki ster. Może gdybym miał z miesiąc czasu na spokojne testy na jeziorze, dobrałbym ster lepiej, by schodziły głębiej, ale nie ma tego złego. w przerwach od morskich trolli będziesz mógł połowić nimi opaskowe sandacze i trzcinowo - kapelonowe szczupaki :D

Rafał, dasz radę. Mogą schodzić tak do metra, może odrobinę więcej. Praca o której mówiliśmy determinuje właśnie taki ster. Może gdybym miał z miesiąc czasu na spokojne testy na jeziorze, dobrałbym ster lepiej, by schodziły głębiej, ale nie ma tego złego. w przerwach od morskich trolli będziesz mógł połowić nimi opaskowe sandacze i trzcinowo - kapelonowe szczupaki :D

moje szczupaki nie stoją w kapelonach... a i rozmiar jest taki troche.... jak na zywca dla tych szczupakow :P

Janusz doszła właśnie do mnie paczuszka. Zbieram jeszcze szczękę z podłogi :) Ale najlepsze jest to... narzeczona jak zobaczyła to powiedziała że mam zamówić jeszcze po sztuce takich samych i będzie miała kolczyki... :)

Dziękuję Ci bardzo, zabaweczki miały być dla mnie ;)

Janusz doszła właśnie do mnie paczuszka. Zbieram jeszcze szczękę z podłogi :) Ale najlepsze jest to... narzeczona jak zobaczyła to powiedziała że mam zamówić jeszcze po sztuce takich samych i będzie miała kolczyki... :)

Dziękuję Ci bardzo, zabaweczki miały być dla mnie ;)

Zamów dla narzeczonej - śmiało, zysk podwójny. Będzie miała radość z niespotykanych kolczyków, a jak się Jej znudzą (lub zagubią w Twoim pudełku ;)  :D ), to będzie na co łowić B)