woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Piotrze, "Terror" dotarł i nie pogwałcił Wręcz przeciwnie, przyjemnie mnie zaskoczył. Gabarytami - myślałem, że jest większy, oraz komorą akustyczną. To jest jerk, którym z przyjemnością porzucam Apropo's mojej niedźwiedziej łapy, żebyś widział (a może nawet lepiej - słyszał) jak robiłem z balsy robale 14 mm! Może kiedyś nakręcę film - dla potomka, coby miał ubaw. Raczej bez dźwięku, aby resztek szacunku dla rodziciela nie stracił Wersji ogólnodostępnej nie przewiduję. Może jeśli znajdę odpowiednie szkło powiększające. Inaczej będzie ciągłe "tu nic nie widać!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Nie mogłem się powstrzymać- był moczony Twój egzemplarz. Lusterko robi piękne a co do akcji jerkowej czekam aż się obdarowani zrecenzują. Wobler od Ciebie jest idealny co potwierdza moja luba po obglądnięciu- a widziała większość z jb.pl i tylko ten i Melka okoń jej podszedł. Jak się Terror Janusz podoba, nie ma siary dla Crzestnego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Terror Janusz nie ma komory akustycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Terror Janusz nie ma komory akustycznej To co ja mam? Bo hałasuje jak dziecięca grzechotka I mam na to światków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Tak Janusz jak to ktoś powiedział kiełbik w skórze strzebelki ale klonkowi taki obojniak się podoba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 sorki za jakość zdięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 a teraz można normalnie łapać klenie ? i jazie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 a teraz można normalnie łapać klenie ? i jazie?Łukaszu drogi Gdy byłem mniej - więcej w Twoim wieku, podszedłem do "starego" wędkarza (miał mniej lat niż ja dzisiaj) i spytałem:"Złapał Pan już coś?"Jego odpowiedź zapamiętałem i dziś Ci ją zacytuję:"Młody człowieku. Łapie, to się baby za du..pę, a ryby się ŁOWI". A teraz odpowiadając na Twoje pytanie - tak. Jazie i klenie nie mają okresu ochronnego, więc wolno je - poza tarłem - łowić cały rok. Po stwierdzeniu, że jesteś na tarlisku, należy to miejsce bezzwłocznie przestać obławiać. Możesz popatrzeć, widok bywa piękny, natomiast nie wolno wtedy wędkować. Poza tarłem, można klenie i jazie łowić. Polecam lekturę regulaminu, będziesz wiedział, które ryby mają aktualnie okres ochronny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 aaa teraz głupie pytanie nie związane z wędkartemczy ktos zna jakieś sposoby na domowe leczenie alergi na pyłkiPOMOCY moje oczy pioką łzawią mam wodnisty katar kicham a co najgorsze nie moge robić woblerównwm jak to się nazywa to białe w oku na około źrenicy mam całe czerwone nie widze tam nic białegoHELP!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Spójrz proszę w ten wątek od miejsca:http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/page-42Jest tam trochę szczerych porad co robić - sam niestety jestem uczulony, więc trochę temat znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Kulki niegrzechoczące. Jak wrzucisz do wody obserwując opad to wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 To jakaś epidenia? Szkoda, że tak piana nie uczula hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 To jakaś epidenia? Szkoda, że tak piana nie uczula hehe...Pawle, niestety uczula. Żywice również. Widziałem człowieka pracującego kiedyś w bielskim Zakładzie Szybowcowym. Jego skóra pękała i tworzyły się paskudne rany - po dotknięciu przedmiotu wykonanego z żywicy! Musiał odejść z pracy i był na rencie. Bardzo cierpiał. Zachowując daleko posunięte środki ostrożności można okres, kiedy człowiek się uczuli, znacznie odwlec w czasie. Jednak śmiech jest raczej nie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Pawle, niestety uczula. Żywice również. Widziałem człowieka pracującego kiedyś w bielskim Zakładzie Szybowcowym. Jego skóra pękała i tworzyły się paskudne rany - po dotknięciu przedmiotu wykonanego z żywicy! Musiał odejść z pracy i był na rencie. Bardzo cierpiał. Zachowując daleko posunięte środki ostrożności można okres, kiedy człowiek się uczuli, znacznie odwlec w czasie. Jednak śmiech jest raczej nie na miejscu Jak mnie uczuli na drewno, to harakiri... Spokojnie, na pewno da się to wyleczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dziś stała się rzecz dziwna. Dziwna dla mnie, człowieka, któremu nieobce są wartości. Jak się okazuje można zupełnie spokojnie zachować się bezczelnie i po chamsku. Ciężkie oskarżenia, czy zasadne - pozostawiam Waszej ocenie. Obiecałem @Kielo dziesięć woblerów "Magic"ów". Twierdził, że pewnych "myków" nie da się osiągnąć w "pianie", bo tylko drewniane i to najlepiej dwu połówkowe... Więc otrzymał dziesięć sztuk, by mógł sam się przekonać, że to nie przypadek i jak się wie, co się robi, to materiał nie jest przeszkodą. Że nie podziękował, widać taki charakter. Ale że po tygodniu trafiły na giełdę! Naszą giełdę!!! Rodzice nie nauczyli, że darami się nie handluje? W pudełka parzyły? Trzeba było rozdać. Kolejny raz @Kielo błysnął klasą. Zaraz, gdy tylko opanuję "jak" dam tą osobę do "ignorowanych". Jeśli napisze cokolwiek w moim wątku serdecznie proszę, by moderatorzy - jeśli takowy wpis zauważą, niezwłocznie go usunęli. Wolę już "śmieci" w wątek wrzucone przez nadpobudliwego Łukasza niż najbardziej merytoryczny nawet wpis tej osoby. Basta. Jak się nie potrafi w towarzystwie zachować, rodziców zastępować nie będę. Od dziś, dla mnie - nie istnieje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Janusz zostaw to.....są ludzie i klapki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Coś poboczne tematy zaczęły wychodzić na plan pierwszy. Tak to już jest, że czasami trzeba kilka słów zamienić. Byle potem do tematu głównego wrócić Doszły mnie wieści, że woblerki do adresata dotarły, oby udanie głównemu celowi, jakim jest kuszenie ryb - służyły. Kilka fotek tuż przed wysyłką zrobionych: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Kilka nowych hybryd na ukończeniu. Nic na to nie wskazuje, ale jeszcze dwa dni i dojrzeją do testów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Te bardziej korpulentne, wyższe w kłębie, jaką będą miały wagę?Zdjęcia niemal vintage. Edytowane 14 Marca 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Te "korpulentne" to są okonie 4 cm. Nie poznałeś, bo bez pasków Poza tym "słonecznice" 4 cm i "prawie pięć". Waga okoni będzie około 2,9 - 3,o gramów. Plus kotwiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Paski wyszczuplają, to i nie poznałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 czym one zostały oklejone i wgl jak one zosały oklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Czym? Tkaniną (korpus) i folią ALU (głowa). Jak? Cóż, bardzo starannie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 a gdzie taką takninę moge dostać?? iii folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Tkaninę w pasmanterii, lub na Allegro - musisz wpisać w wyszukiwarkę "tkanina do oklejania woblerów" i wyświetli się lista sprzedawców. Folia aluminiowa - ta akurat nazywa się 3M, jest dostępna w marketach budowlanych jako taśma do napraw wentylacji. Wszystkie te informacje znajdziesz w http://jerkbait.pl/topic/7465-wobleroza-abc-%C5%BC%C3%B3%C5%82todzioba/Edyt: literówka Edytowane 14 Marca 2014 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi