Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

:D

Czyli (krótki) filmik można zamieścić bezpośrednia na jerku Hura! :) A jak rozgryzę sposób na obniżenie jakości, to może zmieści się dłuższy?

Bardzo się cieszę. Jak dziecko :) Aha, przez moment widać czarny cień mojego pieska, który też chciał do filmu. Ma parcie na szkło ;)  :D

Czyli (krótki) filmik można zamieścić bezpośrednia na jerku Hura! :) A jak rozgryzę sposób na obniżenie jakości, to może zmieści się dłuższy?

Bardzo się cieszę. Jak dziecko :) Aha, przez moment widać czarny cień mojego pieska, który też chciał do filmu. Ma parcie na szkło ;)  :D

To widze że nie tylko moja Lady ma parcie na szkło, ilekroć coś złowię  zawsze na chama wbija sie w obiektyw...

Janusz coś nas wszytkich zaniedbuje :(   Cicho  tu  :angry:

Nie było kiedy nawet zdjęć porządnych zrobić. Dwa szybkie zamówienia do Norwegii poleciały, może zwrotnie jakieś zdjęcia ryb się pojawią? Mam nadzieję.

Nazbierało się trochę zaległości - po kolei:

@Piotro zrobił mi "zajączka" i przysłał dwa śliczne robale. Zwrotne poszły dziś, jutro powinieneś je mieć w dłoniach. Też bez zdjęcia na do widzenia :)

Zrobiłem też wcale udane woblery "nagrodowe" dla kolegów @bartolomeo i @bertold12. Jutro wysyłka - kolego @bartolomeo, poproszę na priv Twój adres, gdyż nieszczęśliwie udało mi się go, niestety, usunąć...

Kolego @antilag, to zdecydowanie za długo trwa. Ponownie proszę, sprawdź czy wpłaciłeś na właściwe konto. Od piątego kwietnia woblery czekają w paczce. Nabawią się odleżyn ;)

Od jutra obiecuję trochę zdjęć  B) W końcu nie wszystko co zrobiłem "odleciało" :D

Dobry wieczór, moja paczuszka doszła, dziękuję Janusz. Śliczne, kobiety myślały, że te robale to kolczyki:)

Piotro 82 podarował mi dwa swoje żuczki 2,5 cm. Ślicznie wykonane, z bardzo dobrze dobranymi metalicznymi farbami :) Jeden trafił do pudełeczka ze skarbami, a drugi do "łownego" ;) Oba pracują nienagannie i nie mam wątpliwości, że będą rybki. Byle zdążyły przed zaczepami :D Jedyne co zmienię, to dam kotwiczki nr 10 zamiast nr 12. Nawet do małych lubię duże  ;)

post-52580-0-63926900-1398357315_thumb.jpg

Jeszcze krótka zajawka tego, co (na razie) nie wysłane.

post-52580-0-54658800-1398357455_thumb.jpg

Samiec "Strzebli" jest w drodze do bertold12, z podziękowaniami za zdjęcia :)

• Like 4

A co z moimi robalami? Siedzę nad Wisłą rapy tłuką wodę... Jest pięknie...

Jedną nawet zdjąłem w polowaniu na klenia???? 50+ na 4cm banana ... Żyłka 16 i jazda parę minut.. Nie chwalę się szkoda mi... Zaraz po tym kleń 40+ na twojego robala.

Jeszcze parę dni i sprzęt tomy'ego w ruch... Rapy koncert dają....

No tak słowo honoru nie starcza teraz... Więc tak boleń się złapał więc fota i do żony by córce pokazać. Żona nic... Łowię dalej kleń cap.. Ja go z wody powoli szmatke poprawiłem by nie leżał tak na ziemi.. mówię będziesz happy.. ryba na szmatę delikatnie szczypce wypięcie, dla porównania pudełko 10cm, tel w łapki ostrość, pstryk... Gdzie pstryk?.... Słyszę halo halo.... Odebrałem żonę... Co to za ryba?... Długo jeszcze? Kupisz żwirek kotom? A gdzie jesteś? #%&&??+&%$@@@$%&?/?%$#@#%+???&$

Żegnaj kleń i sru w wiseł... Tak kochanie, dziękuję....

Gość obok śmiał się jeszcze 15min ze mnie....

Mogę rapę dać ci na priv....

• Like 1

Hahahahaha!

Że też One zawsze wiedzą, kiedy zadzwonić? :D

A co do słowa honoru - wierzę i bez przysięgania. Ale regulamin mówi jasno - woblerki są za zdjęcia, nie za opowiadania. Choć jeszcze się zastanowię, czy nie zmodyfikować lekko regulaminu? Może w najbliższej przyszłości  :)

A ja nic nie chce... Wstydu się najadłem starczy.. do tego straciłem ulubione fario50 od jokera:( zła karma za bolenia....

Bajde wej 10 zacięć i pusto... Wobler z wody i co... Stajtaśma, podpaska... Ściereczka wilgotna - nawet bardzo....

Może komuś fakturę za oczyszczanie Wisły wystawić?

Jesteśmy z mpo? @%&+?#@#7...

Okoń.

Bez pasków, ale kto by się czepiał? ;)  :D

post-52580-0-99938500-1398447184_thumb.jpg

Wciąż mi "chodzi po głowie" pojedynek na woblerki - zwykły i z hologramem.

http://jerkbait.pl/topic/21510-hand-made-piotro82/page-42

Nie żebym spać nie mógł - ot, w gonitwie pomysłów ten wciąż powraca. I nagle olśnienie - przecież od dawna stosuję woblery z hologramem! :D I faktycznie, jazie mają kłopoty z pohamowaniem apetytu na holograficzne woblery. Tylko dotąd jakoś nie kojarzyłem tego z malowaniem, a tylko z woblerem. Mówię tu o Gandalf'ie, który na białej perle ma położony holograficzny brokat B) A skoro Jaziom, boleniom, kleniom, szczupakom (długo by jeszcze wymieniać) takie połączenie odpowiada, to trzeba je powielić.

post-52580-0-01638000-1398447207_thumb.jpg

Gandalf, Prawie 5 i Słonecznica "w bieli".

• Like 4

Dziś w innym wątku przeczytałem, że kiedyś pisałem o możliwości wklejania sterów przy pomocy kleju cyjanoakrylowego.

Tak. Mamy XXI wiek. Istnieje wiele bardzo różnych, często wysoce wyspecjalizowanych klejów. Wyszukiwarka może podpowiedzieć, różne fora również, jakie kleje stosować a jakich unikać. Jeśli ktoś potrzebuje szybko i mocno przykleić ster, to niezłym rozwiązaniem jest ten klej:http://www.loctite-kleje.pl/Loctite+406-50g++(klej+b%C5%82yskawiczny)+(IDH.246502)_t2335.htm

Tani nie jest, natomiast jest to jedyny (znany mi) cyjanoakryl dedykowany dla poliwęglanu. Steru nie zniszczy - ale tylko on. Inne mogą trwale uszkodzić, zmatowić, krytycznie osłabić, do zniszczenia włącznie. Cytując mnie pamiętajcie o tym :)

Wracając do głównego tematu - ryby, woblery - występują (w nazwie) w formie żeńskiej. Staram się nie zapominać o facetach ;)  :D

post-52580-0-76113300-1398516377_thumb.jpg

• Like 5

29 czerwca będę organizował na Żywieckim kolejny memoriał mojego taty. Będę dysponował niewielką ilością miejsc na łodziach, ale zasadniczo środki pływające we własnym zakresie.

Koszt zawodów to 30 zł. W ramach opłaty każdy startujący otrzyma pamiątkowy wobler, obiad, a zwycięzca puchar. Łowić można sobie wszystkie rybki, natomiast do punktacji zalicza się najdłuższy okoń sfotografowany na miarce, którą dostarczę każdemu startującemu. Zawody na żywej, tego chyba nie muszę dodawać  :)

Ja będę w pensjonacie "Rybak" (http://rybak-zywiec.pl/) już dzień wcześniej, kto ma czas i ochotę, zapraszam serdecznie. Trzeba tylko bezpośrednio w "Rybaku" dokonać rezerwacji noclegu. Na miejscu jest również pole namiotowe z zapleczem sanitarnym.

Zapraszam wszystkich chętnych.

• Like 2

29 czerwca będę organizował na Żywieckim kolejny memoriał mojego taty. Będę dysponował niewielką ilością miejsc na łodziach, ale zasadniczo środki pływające we własnym zakresie.

Koszt zawodów to 30 zł. W ramach opłaty każdy startujący otrzyma pamiątkowy wobler, obiad, a zwycięzca puchar. Łowić można sobie wszystkie rybki, natomiast do punktacji zalicza się najdłuższy okoń sfotografowany na miarce, którą dostarczę każdemu startującemu. Zawody na żywej, tego chyba nie muszę dodawać :)

Ja będę w pensjonacie "Rybak" (http://rybak-zywiec.pl/) już dzień wcześniej, kto ma czas i ochotę, zapraszam serdecznie. Trzeba tylko bezpośrednio w "Rybaku" dokonać rezerwacji noclegu. Na miejscu jest również pole namiotowe z zapleczem sanitarnym.

Zapraszam wszystkich chętnych.

Kusząca propozycja. Czy przygarniesz zagramanicznych przybledow jak Melek? :) muszę nad tym pomyśleć.