dragon@ Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 alee super że dostanę jakaś nagrodę Dziękuje:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Wczoraj na "Robala" "nieśmiały" kolega złowił dwa małe pstrążki, tego oto tęczaka, a na pstrągu 60+ wyprostował kotwiczkę. A na koniec, gdy zaczepił woblerka o zatopione drzewo, w czasie odzyskiwania wobka utopił telefon. Jak to w życiu - krok do przodu, krok do tyłu, jakieś zyski, jakieś straty, grunt że wspomnienia pozostają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARPIK28 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) A ja chciałem się pochwalić pierwszym majowym boleniem ,nie było oznak obecności na powierzchni więc w ruch poszedł wobler z Bielska (jego pierwszy raz) i okazał się strzałem w dziesiątkę wolno prowadzony przy opasce okazał się super skuteczny Edytowane 4 Maja 2014 przez KARPIK28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Jak się podoba, to jeszcze kilka: słonecznica 4 cm standard.jpgsłonecznica w wersji podstawowej słonecznica 4 cm ekstra.jpgsłonecznica 4 cm ekstra brzuch.jpgsłonecznica 4 cm ekstra grzbiet.jpgi słonecznica dla wymagających Dla przypomnienia:Balsa, 4 cm, drut przez całość, wersja podstawowa 10, a "lepsza" 15 warstw lakieru (na fotografii widać cień rzucany przez podpis), pływalność bliska zerowej (oczywiście z kotwiczkami).spore stadko wobkow ile jest pan zrobić na gotowo w tydzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 spore stadko wobkow ile jest pan zrobić na gotowo w tydzie?O, dość mocno cofnąłeś się w moim wątku Szkoda, że nie zauważyłeś licznych wpisów na temat tego, co sądzę o zwracaniu się do mnie per "pan". Powtórzę więc - usilnie nalegam, byś tego zaniechał. Na "panów" mam uczulenie większe niż na wulgaryzmy, a tych ostatnich nie znoszę.Ile jestem w stanie zrobić woblerów na tydzień? To zależy, czemu pytasz. Prawdopodobnie jestem w stanie zrobić tyle, ile oczekujesz dla siebie i kilku kolegów.Choć okres oczekiwania obecnie to blisko 3 tygodnie. Jeśli masz hurtownię, to pewnie robię za mało. Jak jesteś pracownikiem US, to tam składam stosowne zeznania A jak jesteś z TVN 24, to mogę zrobić pięćset. Tysiąc! A co mi tam - pięć tysięcy!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 No to się teraz zacznie Trzeba będzie kasę fiskalną zakupić Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Lubię to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Długo się rodziły 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Jak to leciało z tym klasycznym sępieniem... trza by potestować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Piotruś, ale one już za granicę się wybrały Tamtejsze, zagramaniczne rybki testować będą. Najmniejszy tylko mi się ostał, którego sam chcę pomoczyć. Aż do pierwszego zaczepu.Zrobię następne. Nie za chętnie, bo przy drewnie oczy mi mocno dają się we znaki, ale może formy zrobię, to i z produkcją troszkę ruszę. Ciekawe, kto pierwszy zrobi - ja powyższe modele, czy Ty "Terrory"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Terrorów to ja już natrzaskałem... osiem Teraz muszę na parę dni wyjechać do roboty zamiejscowo, ale jak wrócę to poodlewam jeszcze Januszów, mam chyba z 6 ukręconych stelaży a tego etapu najbardziej nie lubię, więc teoretycznie jestem do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ja stelaze w robocie w ramach zabijania czasu robię :-) po co mam je robić w domu? za granicę powiadasz Januszu? Hmm, nie dawałem Ci mojego adresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Dobry. A kiedy zrobisz dla nas? PozdawiamEzehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkelt Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 1.JPGDługo się rodziły Wygladaja super, wdzieczny jestem ze sie urodzily, chociaz porod byl na ile wiem trudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Janusz, okonie zrobiłeś cudne, cudne, cudne (jak mawia pewna Pani z TV ) Gratuluję perfekcyjnej roboty.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (...)mam chyba z 6 ukręconych stelaży a tego etapu najbardziej nie lubię, więc teoretycznie jestem do przodu.Stelaż to dwie minuty/szt. Będę Cię chyba musiał nauczyć, jak się to robi (...) za granicę powiadasz Januszu? Hmm, nie dawałem Ci mojego adresu Nie, jeszcze mi nie podawałeś Ale miałeś przylecieć Chyba zrobię po sztuce dla każdego, kto weźmie udział w memoriale mojego taty. Tak, to dobry pomysł. Czyli jeśli znajdziesz czas i możliwość przyjazdu w ostatni weekend czerwcza - zapraszam Cię. Innych chętnych również - zapisy trwają Dobry. A kiedy zrobisz dla nas? No właśnie. Dobre pytanie Wygladaja super, wdzieczny jestem ze sie urodzily, chociaz porod byl na ile wiem trudny Robercie, jak dobrze wiesz, do porodu było więcej niż jedno podejście :D Ważne, że bez opóźnień i dziecko (dzieci) w miarę zgrabne powychodziły 7,5 cm, 6,5 gramów (bez kotwic), pływak. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkelt Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Nastepny krok to takie 9-11 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Na razie nie. Może w przyszłości? Z planów na ten rok jest jeszcze ukleja 6,5 cm. Muszę jeszcze jej głowę dopracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Janusz,Naprawdę z chęcią bym wpadł na memoriał twojego taty ale mam wyjazd akurat w ten weekend na urlop którego nie miałem od 2 lat :( Odnośnie okoni... hmmm myślę, że 21szt - 7,5cm zaspokoi forum żeby nie być zachłannym rezerwuję jedną sztukęaaaa...nadaj im numerki seryjne będzie limited edition jak coś proszę nr 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Okonek, miazga !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Nie chcę nikogo urazić, ale z wszystkich woblerów, które miałem w rękach, najbardziej podobają mi się woblery Grzegorza Sidora. Gdy w końcu miałem okazję "pomacać" kilka sztuk tych "bardziej wypasionych"( ) nieodwołalnie zachorowałem. Precyzja i smak, z jakim zostały wykonane, są niezrównane, a pomysły "jak" oraz widoczna w każdym woblerku "artystyczna dusza", wpędzają mnie w stan zachwytu. Pierwsze kilka woblerów wypożyczonych od Jacka @Franc obfotografowałem na wszystkie strony, obrysowałem - i nie zdobyłem się na ich skopiowanie. Pewnie bym potrafił, tylko jakoś tak - onieśmielały mnie pomysły kopiowania TYCH dzieł. Aby przybliżyć, o czym mowa - cztery z nich: Dzięki możliwościom, jakie daje fb (tfu, nigdy nie myślałem, że będę wymieniał ten portal z inna niż negatywną opinią), otóż dzięki fb mogłem nawiązać zalążek znajomości z Imć Grzegorzem. Niezwykle skromnym i bardzo miłym człowiekiem. Po wylaniu zwyczajowego wiadra miodu, nieśmiało zaproponowałem "Machniom"? I otóż zgodził się Znał nawet moje woblery (dziękuję Jacku ). Jakiś tydzień temu, z okładem, otrzymałem swojego własnego "sidora". I znów stałem się dzieckiem. Kilkuletnim chłopczykiem, który otrzymał unikalną, wymarzoną zabawkę Przekładam ją teraz z miejsca na miejsce, popatrzę na grzbiet, ogon, wezmę lupę by dokładniej spojrzeć na szczegół i odkładam z powrotem. Dojrzałem do decyzji o podzieleniu się z Wami wyglądem mojej nowej zabawki. Jeszcze jej nie moczyłem, więc nie wiem jak pływa. Na razie tylko wiem, jak wygląda 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Janusz tez bym tak zrobił szkoda je wrzucać do wody lupka i małe co nieco patrzeć i podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Szkoda, że (jak na razie) Grzegorz nie daje się namówić na założenie własnego wątku na j.pl Może w przyszłości? Wracam do tematu. Dla niektórych ważna jest cena i wtedy pianka przedstawia się bardziej atrakcyjnie. Czyli: Dla chleba...Są tacy, co wolą troszkę dopłacić, ale mieć drewno. A kto bogatemu zabroni? Tyle pracy, a tylko dwie rączki Po pokazaniu okoni trafił się jakiś "niewierny Tomek", który zakwestionował ich drewniane wnętrze. Postanowiłem więc pokazać (prawie ) wszystkie sekrety i od jutra fotorelacja z powstawania okoni 5,5, 6 i 7,5 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A ja zapytam o przednie oczko w tych woblerach Grześka czy to jest pojedynczy drut z uformowanym oczkiem ????? Grubość wydaje się słuszna przy takim założeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi