Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

(...) milordzie  :)

Grubo, Piotrek, grubo :D Ale pamiętaj proszę, gdzie mam wszelkie, tym bardziej niezasłużone tytuły.

a gdzie cos takiego mozna kupić ? i orientacyjnie w jakich cenach :D

Spytaj mamy, powinna mieć trochę tiulu. Nie ma? Spytaj sąsiadki. Lub wujka googla. Mam też dobrą wiadomość - tiul jest tani jak... jak tiul B)

I na miłość boską Łukaszu, naucz się korzystać z wyszukiwarki, bo znów wylecisz z forum. To jest naprawdę dobra rada. I nie mów, że Ci się nie chce, to już było. Z wiadomym efektem.

• Like 2

Dziś mało zdjęć. Bo i nie było za bardzo czego fotografować. Woblery pokryłem dwiema warstwami żywicy. Produkt niemiecki, bardzo dobrej jakości, namiary na producenta:

http://shop1.r-g.de/item/154300

post-52580-0-08298700-1400174748_thumb.jpg

Dziś było trochę zabawy z malowaniem. Na brzusku biała perła (transparentna), boczki złota i oliwka. Teraz jeszcze kolejna warstwa żywicy, a jutro reszta kolorków :)

post-52580-0-19948500-1400174770_thumb.jpg

C.d.n.

• Like 10

Janusz, klasyka polskiego jazzu te okonki.

Masz jakieś foty co potrafią wycofać wyciągnąć?

Marcinie, nie ogarniam Twojego toku myśli.  "Masz jakieś foty co potrafią wycofać wyciągnąć?" To pytanie intelektualnie mnie powaliło i nie wiem, co mam Ci odpowiedzieć  :D​ 

(...)

Ale za to spory postęp w robieniu zdjęć, jest widoczny :D Nareszcie fotki zbliżają się do rzeczywistego wyglądu przynęt :)

B)

Wyciągam coraz więcej z tego samego Pentax'a. A w odwodzie mam jeszcze trzy lustrzanki z dawnych czasów. W tym Yashica na duży obrazek.

post-52580-0-47089600-1400183099_thumb.jpg

Grzech by taki sprzęt zbierał kurz. Trzeba będzie ją użyć :) ;)

• Like 3

Janusz                                                                                                                                          , sory za te spacje ale kopara mi opadła jak zobaczyłem te ostatnie fotki i tak wyszło ;) . Przepiękne malowanie. Aż się boję o co trzasnę następnym razem jak dokończysz te okonie.

Pozdrawiam

• Like 1

:blush:

Poprawiłem.

Się.

Druh Borygo z PPPP (młodszym czytelnikom wyjaśnię, że była niegdyś w polskim Sejmie Polska Partia Przyjaciół Piwa), otóż rzeczony druh Borygo pokazywał kiedyś wyższość piwa nad wódką. Wypijał butelkę piwa i wszyscy widzieli, że nic mu nie jest. Następnie wypijał butelkę wódki i wszyscy mogli zobaczyć, co się z nim działo. Pisząc o aparacie marki "Druh" nie wypiłem butelki wódki. Nawet piwa nie wypiłem. Nie znajduję wytłumaczenia. Jedyne co zmieniłem ostatnio w swojej diecie, to nowa przyprawa z Kamis'a. Ale nie chcę na nią wszystkiego zwalać. W końcu to tylko przyprawa. Co może zrobić?

post-52580-0-66299300-1400272936_thumb.jpg

:P

• Like 7

Te niebieskie bierze się po jednej, bo krew z głowy spływa ..... ekhm -  niżej, i masz halogeny.....tak słyszałem. :lol:  ;)

Dagon poszedłem sprawdzić co to za pigułki..

nie są niebieskie.... ale okazało się, że to czopki i nie od tej strony aplikuje ;)

może tu pies pogrzebany :P

dobra śmiechy śmiechami...

pełna gotowość do wypadu nad wodę, trzeba zrobić krótki rekonesans :P

połamania panowie