bertold12 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Janusz mi zawsze się podabają a w szczególności rybą A jak się uśmiechniesz ,no to może i jakies zdięcie będzie))) bo już dawno nic nie dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Janusz od kilku lat nie kupiłem żadnego woblera. Na jednego, Twojego w końcu się skuszę. Nie po to, żeby na niego łowić ale żeby, po prostu go mieć.Ten okonek, to mistrzostwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Wypowiedź stonera kwintesencją pracy wyłożonej w powstanie okonia i Panic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Irku, jest mi naprawdę miło. Ba, czuję się dumny Oczywiście, jeśli taka Twoja wola, to mogę Ci wobler sprzedać. Ale może wolisz (moją ulubioną) opcję "machniom"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Piękny ten okoń. Tak na dobrą sprawę nie musisz swoich woblerów podpisywać, czyja robota rozpozna się nawet po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dziękuję, Rafale Co wraz z okoniami zrobiłem? Robale. Wersja normalna (3 cm) i "odchudzone", smużaki. Część otrzymała głowy pomalowane kameleonami. Przyznam się, że mi się podobają StandardSmużaki Sezon pstrągowy w pełni, trochę "Strzebli" 5,5 cmI trochę "Prawie 5" w różnych malowaniachA na zakończenie "Magic'i" i "Gandalf'y" Kilku sztuk "Sandaczowych" nie zdążyłem przed wysyłką sfotografować. No cóż, ważniejsze od fotki są terminy Apropos terminów, wracam do pracy. Jest jeszcze jeden projekt, który wymaga pilnego dokończenia. Wobler, który widziałem tylko na filmie. Jest to wyzwanie, gdyż ani pomierzyć, ani zważyć... Cóż, czasem daję się przekonać i robię rzeczy szalone 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 jest progres w pracy, jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Janusz, pazia się nie doczekam pewnie...Wpadł okoń jokera... Jak sie doczekam twojego to zrobie wam konkurs:) PozdawiamEzehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Będę musiał się trochę cofnąć w priv i odnajdę Twoje propozycje. W poprzednim komputerze miałem zdjęcia na pulpicie, ale odzyskać ich byłoby trudno. Propozycje były piękne i nie odpuszczę. Nawet, gdybym miał tylko dwie sztuki dla Ciebie zrobić. A sobie zostawić pamiątkowe zdjęcia Konkurs, powiadasz? Z jokerowym okoniem? Wspaniale W najgorszym wypadku - podium mam pewne. Zgoda, startuję. Co przewidujesz za pierwsze miejsce? Dasz się przekupić? Czyli co, nie czekamy z zamówieniem, tylko mam wysyłać to co jest? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Czekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A gdzie kultura...Dzień dobry. Nie ma korupcji:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Za pierwsze miejsce..... Zastanawiałem się długo nad nagrodą.Doszedłem do wniosku.... Żadnego:)Muszę z wami ustalić te coś, dobrze by było aby wam służyło, a nie zbierało kurz. Chyba, że reszta ekipy pomoże i da jakieś propozycje? PozdawiamEzehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Marcin, najważniejsze żebyś ty miał w tym zabawę większą od nas Reszta jest mniej istotna dla mnie przynajmniej Rośniesz na dobrego testera, niedługo będą się bić o ciebie najbardziej wpływowi sprzedawcy przynęt w kraju! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Janusz dziś wracam do domu z pracy, jutro chcę jakiś wypad weekendowy na rybki zrobić. a w poniedziałek znowu w delegację na parę dni. W przyszłym tygodniu mogę podesłać Ci coś z moich skromnych wypocin , to zrobim machniom.Adresu chyba nie zmieniłeś? Poszukam, bo raz już coś Ci wysyłałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Poszedłem sprawdzić, co w wodzie zniszczonej przez ponad roczne prace spychaczami pływa. Biała po powodzi odżyła Ilość nowych miejscówek jest taka, że będzie co robić (poznawać wodę) przez spory czas.Trafił się przyzwoity klenik na "Magic'a". Gdy szczypcami złapałem kotwiczkę, szybciutko sam się uwolnił Dobrze, że zdążyłem zrobić zdjęcie:Darzył też "Robal". Na fotkach taki trochę ponad 35, większy odpłynął bez zdjęć. Za to obficie zraszając me lice Czterdziestak zameldował się na "Prawie 5"Ten odpłynął z godnością, powoli, pozwalając na pożegnalną, pamiątkową fotografię:I tylko jeden widok po powodzi był przykry. Nie będę go komentować. Na zdjęciu wszystko widać: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 No tak... Mało wody... W wawie na wiśle wędkarze robią takie kupki jak spinningują... Papier do.. Buzi, podpa...ki, szmaty...etc PozdawiamEzehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Wczoraj z Wojtkiem (@wojtoryba) pływaliśmy po Żywieckim w poszukiwaniu Okoni. Brały nadspodziewanie dobrze Już po półgodzinie wędkowania zacząłem sprawdzać przynęty i metody, na które wcześniej nie miałem większych efektów. Okonie brały na wszystko, choć oczywiście miały swoje preferencje Królem polowania został Wojtek, który złowił okonia na 37 cm. Brawo!Na innej łodzi skutecznie wędkował nasz forumowy kolega. Na zdjęciu z kolejnym trzydziestakiem:Ja ćwiczyłem wypuszczanie "z fotką".Nie jest to proste Przeważnie "pstryk" było tuż po wypuszczeniu rybki Ale ćwiczę, kiedyś będzie łatwiej. Dziś od rana powtórka... Ale po wczorajszych okoniach nie ma nawet śladu Odpłynęły... Taki to rybi obyczaj.Szukaliśmy ich w różnych miejscach, pusto. Postanowiliśmy więc poszukać boleni. I zaczęło się! W trzech rzutach złowiłem trzy bolenie Wszystkie na "Gandalfa"! Pierwszy z nich:spokojnie odpłynął:Oddałem Wojtkowi "fartowną" przynętę, a sam zacząłem łowić na "Magic'a" z oliwkowym grzbietem. Złowił Wojtek, złowiłem i ja. Mniej wędkowałem, bardziej starałem się uchwycić aparatem atak bolenia. (Prawie) udało się! Po prawej trochę widać atak.Zdjęcie jest tym fajniejsze, że jest to atak na wobler prowadzony przez Wojtka! Po kilku minutach wyholował swojego (dziś) największego. Ja wymieniłem wobler na "Magic'a" z czarnym grzbietem. Ataki boleni całkiem ustały, ale udało mi się jeszcze jednego dołowić. Jako że Wojtek miał ze sobą kamerkę, wszystkie hole i wypuszczania ryb zostały sfilmowane. Mam nadzieję, że premiera odbędzie się niedługo Dziś "rządziło" trzech muszkieterów.Gandalf (pierwszy od góry) dał 5 ryb, trzy złowiłem ja, a dwa Bolenie dołowił Wojtek. Poniżej "Magic'i", które dały po jednej rybie. Srebrny z czarnym grzbietem popsułem w czasie odciskania łuski i jako "brzydal" ( ) trafił do mojego pudełka. Ryby nie były wybrednie i "brzydalem" nie pogardziły Wojtku, dziękuję za wspólnie spędzony czas. Jak zwykle wiele wrażeń, będzie co wspominać. 7 złowionych boleni, na stojącej wodzie, w czasie półtorej, może dwóch godzin - to nie zdarza się często. Wszystkim szczerze życzę takich przygód. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Rybki super, recenzja super. Pozazdrościć jeno mi się ostało .Gratulacje Panowie :lol: :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Nie ma za co, było rewelacyjnie. Oby nam częściej, przydarzały się tak rybne wypady:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Janusz, taki dzionek ze swoimi przynętami w roli głównej to coś wspaniałego. Gratulacje ryb i łownych przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 No no Janusz widze weekend udany gratuluje rybek i miło spędzonego czasu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 dobry weekend miałeś, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 dobry weekend miałeś, superDo życiówek (ilość i jakość) - bardzo im daleko. Ale czy o ilość i wielkość złowionych ryb chodzi? Nie.Nie dla mnie.Tak jak Robercie zauważyłeś, to był naprawdę dobry weekend. W sobotę chcieliśmy połowić Bolenie - brały Okonie. W niedzielę wybraliśmy się na Okonie - dopisały Bolenie. Ryby miały własne plany, a ja jestem szczęściarzem, któremu udało się (w porę) je rozszyfrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Dzisiejsza niespodzianka z norweskiego fiordu Kolejny gatunek złowiony na Magic'a!Co to właściwie jest? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi