guciolucky Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Diabeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 DiabełMoja pierwsza myśl - ki diabeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Jakiś woblerekMoże z dziesięć latek temu, czas tak szybko leci, że już nie pamiętam dokładnie kiedy trafiła do mnie ta przynęta:Było to podczas zawodów "Puchar Warty", tuż przy ROYALu, na masce samochodu jakiś Facio sprzedawał wobki. Przed zawodami nie było zbytnio czasu dokładniej obejrzeć co znajduje się na tackach. Po zakończonej rywalizacji, kiedy w spokoju czekaliśmy za ogłoszeniem wyników, jeden z kolegów pokazał zakupione przed chwilą woblerowe rękodzieła. Postanowiłem i ja iść zobaczyć co tam jeszcze zostało. Że były to czasy kiedy chorowałem na kleniozę, poprosiłem Twórcę żeby zaproponował coś pod kluski z średniej nizinnej rzeczki. Z chyba 3 zaproponowanych, wybrałem srebrną oklejankę 4cm z czarnym grzbietem i białym brzuszkiem.W drodze powrotnej do domu zastanawiałem się jak ten wobler jest zrobiony, że tak ładnie wygląda w porównaniu z moimi karykaturami (bez dostępu do internetu wciąż byłem na etapie gałęzi z lipy, plakatówek i pierwszego lepszego lakieru)...Trochę nim łowiłem, ale bez specjalnych efektów, małe szczupaczki, okonki, chyba tylko 1klonek, sandaczyki, niestety sam drobiazg.Po kilku latach, nie wiem jak to się stało że wobek znów znalazł się w pudełku. Wieczór nad zalewem, zaczęło się ściemniać, zanim pojadę do domu postanowiłem założyć jeszcze tą oklejankę i zrobić kilka rzutów. Stałem we woderach w wodzie po kolana. Za chwilę pod samą szczytówką rozbryzg wody! Po wcześniejszym łowieniu w ciężkim opadzie nie poluzowałem hamulca i gejzery wody, ja cały mokry, daje kilka kroków w tył i po ~5sekundach na brzegu melduje się zaporowy boleń.Akurat tak się złożyło, że to był pierwszy rok w którym próbowałem dobrać się do "moich" zaporowych bolków, więc woblerek wrócił do pudełka na dłużej. W tamtym sezonie okazał się najskuteczniejszą przynętą na bolenie ze stojącej wody.W następnym roku, byłem na etapie co na agrafki starałem się nie zapinać "obcych" wobków, mimo to on jeszcze czasem popływał i coś tam złowił.Gdy pozbywałem się wszystkich "obcych" woblerów, w domowym kufrze zostało tylko kilka wyjątkowych przynęt, wśród nich januszowa oklejanka.W niedzielę, jak Janusz wstawił foty swoich zaporowych bolków, coś skojarzyłem że pisał gdzieś, że jeździł na "Puchar Warty". Mimo że tamten Facio od którego kupowałem wobka miał czarne przydługawe kudły, to pomyślałem sobie że to on. Poszło PW, ale dopiero jak wysłałem zdjęcie przynęty, okazało się że to jedna z pierwszych Januszowych oklejanek. Edytowane 27 Maja 2014 przez *Hektor* 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Stareńki, bardzo stareńki Cieszę się, że dawał rybki. Nie ma dla twórcy większej satysfakcji.Bardzo dziękuję za cofnięcie się do tak starych czasów. To było jakoś tak zaraz po wyginięciu dinozaurów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Tak jakoś przypadkowo mi się wszystko poukładało, ze to może być Twój Swoje już złowił, od pewnego czasu jest na "emeryturze", mieszka z kilkoma innymi zasłużonymi.Miałem jakieś foty rybek, nawet z wobkiem w pychu. Przeryłem starego kompa i nie mogłem znaleźć, jak bym kiedyś na nie natrafił to zapodam Edytowane 27 Maja 2014 przez *Hektor* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Wojtku, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Nie ma za co, najważniejsze żeby widzom się filmik podobał :-) Edytowane 29 Maja 2014 przez wojto-ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ten z kitą na filmiku to Ty Janusz? Kilka wskazowek ode mnie. 15min to zdecydowanie za długo. Jakbyscie przycieli to do 4-5min napewno obejrzało by to więcej osób. Ja tylko przewijalem urywki bo nuda. Kolejna sprawa nie filmujemy pod słońce. Ryba wyjeta przekrecany lodke o 180st 5-10sek ujęcia na rybę i plum do wody Nie wiem czy były ujęcia na przynety bo całość obejrze na nocce w pracy ale jak nie było to by sie przydały? Filmowane z ręki czy na mocowaniu na głowie? A jak juz sie czepiam to zapytam gdzie Wasze kamizelki? nie ma obowiązku kamizelek w PL? Ciekawostka: W Irl jak złapiesz rekordową rybę a nie masz kamizelki ryby nie uznają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Kamizelki?Ponad 30 w cieniu. I brak cienia Leżą gdzieś pod nogami. Filmowanie z ręki. Co do filmowania przynęt - napisałem, że były złowione na Magic'i. Film jest w HD, więc każdy niedowiarek może sobie powiększyć kadr i zobaczyć, że mówię prawdę. Nie lubię nachalnej autoreklamy, to nie bardzo mój styl. Jeśli po wyjęciu z wody ryba nadal ma wobler w pysku, mogę zrobić zdjęcie. Jak został w podbieraku, to trudno. I tyle. 15 minut to długo?Tyle trwał hol siedmiu boleni. Dwie minuty (z kawałkiem) na jedną rybę. Przycinając film do powiedzmy pół minuty na hol, ktoś mógłby zarzucić, że to były podmienione przynęty. Wojtek zmontował to tak, Ty zmontowałbyś inaczej. Mi się podobało Nic bym nie zmienił. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Bardzo dziękuje za woblerki ....super ...super.. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Ten z kitą na filmiku to Ty Janusz? Kilka wskazowek ode mnie. 15min to zdecydowanie za długo. Jakbyscie przycieli to do 4-5min napewno obejrzało by to więcej osób. Ja tylko przewijalem urywki bo nuda. Kolejna sprawa nie filmujemy pod słońce. Ryba wyjeta przekrecany lodke o 180st 5-10sek ujęcia na rybę i plum do wody Nie wiem czy były ujęcia na przynety bo całość obejrze na nocce w pracy ale jak nie było to by sie przydały? Filmowane z ręki czy na mocowaniu na głowie? A jak juz sie czepiam to zapytam gdzie Wasze kamizelki? nie ma obowiązku kamizelek w PL?Ciekawostka: W Irl jak złapiesz rekordową rybę a nie masz kamizelki ryby nie uznają.To może mój dziesiąty filmik nakręcony w życiu. Jestem totalnym amatorem, dzięki za uwagi, przydadzą się na przyszłość. Co do długości filmu, to kwestia gustu, ja tam lubię trochę pooglądać hole ryb, każdy woli to co lubi :-) Masz może jakieś swoje filmiki w sieci? Chętnie bym obejrzał, może bym się czegoś nauczył, widząc to od praktycznej strony. Pozdrawiam :-) Edytowane 29 Maja 2014 przez wojto-ryba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ale marudzicie... Wojto czym kręciłeś?Sprawdź czy da radę filtr polaryzacji założyć do tego, poprawi jakość i usunie odblaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Sony action cam HDR-AS15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Co do filmu mi się wydaję że jego długość by nie przeszkadzała gdyby nie ta muzyka. Jakoś tak wolę filmy "z komentarzem" niż z muzyką w tle. Po prostu mi się to gryzie, z jednej strony piękna przyroda z drugiej ostra muzyka, trochę duży kontrast. Co nie zmienia faktu że film i tak spoko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ej no... Muza spoko... Lepsze niż a jest... Ciągnie. Ale szarpie..Chyba. Że Janusz po niemiecku by gadał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ja tam wielu swoich filmików nie publikuje bo czasami leci tyle "kobiet lekkich obyczajów", że oglądając w domu wydaję mi się, że to nie mogłem być ja. To może mój dziesiąty filmik nakręcony w życiu. Jestem totalnym amatorem, dzięki za uwagi, przydadzą się na przyszłość. Co do długości filmu, to kwestia gustu, ja tam lubię trochę pooglądać hole ryb, każdy woli to co lubi :-) Masz może jakieś swoje filmiki w sieci? Chętnie bym obejrzał, może bym się czegoś nauczył, widząc to od praktycznej strony. Pozdrawiam :-) Ja tam też jestem amatorem, ale wczytując się w pomoc na youtube jest napisane, że ludzie zwykle nie oglądają tak długich filmów. Jakby to było zmontowane super profesjonalnie to co innego. Mnie osobiście pełne hole ryb strasznie nudzą. Filmik Wam się podoba i to najważniejsze, ale jeżeli chce się zdobyć jakąś szerszą widownie trzeba się stosować do wskazówek ponadych na stronie youtube'a. Za wiele moich filmików w sieci nie ma, mam sporo materiału i planuję popracować nad moim kanałem na youtube ale na to trzeba czasu. Małe dziecko, praca, szczupakowanie, nurkowanie, żona, lurebuilnding, a doba ma tylko 24h więc ciężko tu jeszcze edytowanie video wcisnąć. Za jakiś czas na pewno do tego przysiądę. Dupy nie urywa ale może kiedyś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Fajne, podobają mi się. Tobie przy kręceniu jednak nie waliło słońce promyczkami na maxa. W czym obrabiasz filmy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 W Irlandii słońce to rzadkość Adobe Premiere Pro i GoPro Studio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 i pada deszcz poziomo, tzn. jak kiedyś byłem to tak się działo ;-). Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Kolega Melanżyk ma rację a ja myśle, nie obraź się Wojtek, że długość filmu wynika z...tego że tak jest łatwiej. Podstawa to nauczyć się ciąć materiał równo tak żeby wydzielać sceny dowolnie i mieć możliwość składać precyzyjnie z następnymi klatkami wtedy można robić sobie slow motion, składać slowmo z resztą holu, dorabiać przejścia. Ale podstawowa umiejętność to szybkie cięcie materiału na kawałki. Czym to składałeś? Jak chcesz, to możesz mi podrzucić orginały i się obrobi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) Chłopy przenieśmy sobie tą rozmowę do właściwego wątku bo zaraz Janusz się wkur.... A temat dla mnie robi się ciekawy. Krisu robiłem w Magix Video easy HD. Mogę zgrać na pendriva wszystkie filmiki i w niedzielę Ci je dam do przeróbki, jeśli będziesz na wodzie? :-) Edytowane 30 Maja 2014 przez wojto-ryba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Chłopy przenieśmy sobie tą rozmowę do właściwego wątku bo zaraz Janusz się wkur.... A temat dla mnie robi się ciekawy. Krisu robiłem w Magix Video easy HD. Mogę zgrać na pendriva wszystkie filmiki i w niedzielę Ci je dam do przeróbki, jeśli będziesz na wodzie? :-)W końcu męska decyzja:pWojto poszukaj tego filtru, Sony powinien mieć 28mm do tej kamery.Poprawi to walor wizualny. Janusz ty używasz tarczy do wycinania pod obciążenie czy frez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Szukałem wczoraj i nie znalazłem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Dobra załóż wątek i daj namiar albo sio na priv.Janusz nas zje.Będę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi