woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Cóż, wcześniej widziałem je tylko na tym filmie: Kolory (malowanie) są zgodne z wytycznymi kolegi, który je zamówił. A że są podobne? Miały być podobne Andrzeju, tak, przelew dotarł. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Chudy, długi, lekki. Rapala Original. Czy mógłbym zrobić? Mógłbym. A że nie kopiuję woblerów, powstała "impresja na temat". Drugi dla siebie impresja Rapala.JPGimpresja Raspala 2.JPG A gdzie trzeci dla Melka? czy ja się cholerka zawsze muszę upominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 A gdzie trzeci dla Melka? czy ja się cholerka zawsze muszę upominać Zawsze. Inaczej - gdzie tu fan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Chudy, długi, lekki. Rapala Original. Czy mógłbym zrobić? Mógłbym. A że nie kopiuję woblerów, powstała "impresja na temat". Drugi dla siebie impresja Rapala.JPGimpresja Raspala 2.JPG W niczym mi nie wyglądają na Oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 W niczym mi nie wyglądają na Oryginale. Bo ja nie kopiuję. To jest moja "impresja na temat". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Te big popery z filmu świetnie ci wyszły. Ten pomysł z hakiem jest kapitalny i wart wykorzystania. Żaba, którą zrobiłem ma jedną wadę. Kotwice. Jak złapie zielsko, to trzeba ściągać i od nowa. Pomyślę jak by to jakiś hak w cztery litery jej włożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Właśnie ten hak czyni te mormychy ciekawymi w zastosowaniu. Skuteczność zacięcia pewnie zostawia wiele do życzenia ale to szczegół skoro da się je stosować w warunkach w jakich nic innego tak nie "robi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nie znalazłem odpowiednich haków. Te w popperach to są łososiowe, ale i one były zbyt krótkie, dlatego dołożyłem przedłużkę z drutu. Z mocną omotką, zalane żywicą. Powinny wytrzymać Pojedynczy hak zwykle lepiej trzyma rybę. A w popperach łatwo jest wymyślić do niego antyzaczep. To jest fajny kierunek myślenia dla przynęt na bardzo zarośnięte łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Janusz może sumowe haki by zdały egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Pewnie tak.Tylko te, które oglądałem (jeszcze w kwietniu) były mniejsze od łososiowych. Ale to przed sezonem, większe rozmiary dopiero miały nadejść. A ja zastanawiam się, czy to dobry pomysł kupować te haki. Zrobiłem trzy "Big Mama's" i raczej na tym przygodę z XXL zakończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrklim Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Janusz nie rezygnuj - musi być Big Papa's .Docelowo na Dziećki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkelt Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Oryginaly nazywaja sie chorwackie jajca, to te Januszowe, jak by sie nazywali? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wreszcie zrobiłem "Słonecznicę" w holograficznej sukience. Dla porównania, zwykła "Słonecznica". Obie wersje oczywiście po 4 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Janusz co do tych popperów to fajna robota . Miałem właśnie pytać o te haki, tzn co Ty tam zapodałeś. W pierwszym momencie myślałem, że może to główka jigowa z długim hakiem. Ciekaw jestem czy rozwiązanie z główką dałoby radę. Obciążenie i hak w jednym...hmmmmm...może i miałoby to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (...)Obciążenie i hak w jednym...hmmmmm...może i miałoby to sens.Popper nie może "kłaść się na łeb". Czyli "główka" w podanym przez Ciebie przykładzie musi być przesunięta do środka poppera. I jest wtedy konieczność zrobienia przedłużki do mocowania linki. Wracamy do punktu wyjścia - czy hak z przedłużką i dodane obciążenie, czy też hak z obciążeniem (główka) i przedłużka - technicznie podobne problemy do rozwiązania. Jak komu wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dokładnie o takim czymś myślałem czyli główka bliżej środka i przedłużka lub bez niej na zasadzie takiej, że na tyle popka wyciąć szczelinę, wyfrezować odpowiedniej średnicy otwór pod główkę, wkomponować to dokładnie w korpus, zalać np. żywicą a oczko zrobić np. na wkręta. To moje wydziwianie z główką wzięło się tylko stąd, że nie znam się zbytnio na pojedynczych hakach i nawet nie wiem za bardzo jakie są rodzaje, kształty, grubości itp. itd. Wiadomo, że roboty z wpasowaniem jiga trochę by było ale taki już żywot dłubacza .A co do Twojej holo-słonecznicy to będzie miała branie na bank.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zadanie - wobler Boleniowy 6 i 8 cm.Pływający lub na granicy pływalności.Pracujący "boleniowo" bez ściągania już w najmniejszym prądzie.Czy zadanie wykonane poprawnie, niech osądzi nowy właściciel. Najlepiej zamieszczając w wątku zdjęcie poważnej rapy, lub (w krótkich, żołnierskich słowach) zrybkę, czemu niełowne woblery mu wysyłam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Okoń w 3 wymiarach. Taka ciekawostka, prawie wszystkie pojechały za granice. W różnych kierunkach. Źle im tu było, czy co? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 No, te okonki to nawet niektóre osiodłane poszły w świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Gdzieś słyszałem, że "prawie" - czyni wielką różnicę. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Okoń w 3 wymiarach. Taka ciekawostka, prawie wszystkie pojechały za granice. W różnych kierunkach. Źle im tu było, czy co? jerk.JPGZa bardzo zdzierasz Januszu Tylko zagramanicznych na nie stać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Za bardzo zdzierasz Januszu Tylko zagramanicznych na nie stać A i pewnie trza było płacić w jakich euro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 A i pewnie trza było płacić w jakich euro Patrząc na jakość wykonania, to prędzej w jenach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ceny więcej niż przystępne. A że woblery wyjechały za granice - zadziałał marketing szeptany. I bardzo dobrze Dziś testowałem na Żywieckim okonia 7,5 w wersji jerk. Woda o niskiej przejrzystości, niewiele widziałem Ale to co zobaczyłem, zaciekawiło mnie. Może kiedyś zrobię jeszcze jakieś inne jerki? Sprawdziłem też reakcję ryb na "Słonecznice" w wersji holo. Szczupaki i okonie, pomimo niskiej przejrzystości wody, a może właśnie dzięki temu, bardzo dobrze reagowały. Rozmiary "zawodnicze", ale świetny przelicznik - boczny trok przegrywał w ilości złowionych ryb z woblerem. Rzadki wypadek! Wojtoryba nagrał krótki filmik z holu szczupaczka na słonecznicę. Pewnie jeśli wrzuci na Youtube, to wklei link. Pobawiłem się też z sandaczówkami 7 cm. Odchudziłem je. Straciły na lotności, zyskały na pracy. Jest drobniejsza, więcej lusterka, tak jak lubię. I znów nie nagrałem pracy przynęt, wiatr zmącił wodę i nic nie widać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ceny więcej niż przystępne. A że woblery wyjechały za granice - zadziałał marketing szeptany. I bardzo dobrze Dziś testowałem na Żywieckim okonia 7,5 w wersji jerk. Woda o niskiej przejrzystości, niewiele widziałem Ale to co zobaczyłem, zaciekawiło mnie. Może kiedyś zrobię jeszcze jakieś inne jerki? Sprawdziłem też reakcję ryb na "Słonecznice" w wersji holo. Szczupaki i okonie, pomimo niskiej przejrzystości wody, a może właśnie dzięki temu, bardzo dobrze reagowały. Rozmiary "zawodnicze", ale świetny przelicznik - boczny trok przegrywał w ilości złowionych ryb z woblerem. Rzadki wypadek! Wojtoryba nagrał krótki filmik z holu szczupaczka na słonecznicę. Pewnie jeśli wrzuci na Youtube, to wklei link. Pobawiłem się też z sandaczówkami 7 cm. Odchudziłem je. Straciły na lotności, zyskały na pracy. Jest drobniejsza, więcej lusterka, tak jak lubię. I znów nie nagrałem pracy przynęt, wiatr zmącił wodę i nic nie widać sandacz wąski.JPGsndacz wąski 2.JPGPiękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi