Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Jasiu jak Ci się taka pogoda-falka ,to przyjedż do Płocka to Cię powożę łajbą .

U nas taka pogoda od kilku dni ,strach z portu wypływać .Falka oczywiście większa niż u Ciebie na foto :blink: :D

Edit...

Bym zapomniał ..., ostatnie woby które mi wysłałeś B) :wub: lipa :o

Miały je łykać bolki ,a biorą szczupaczki .

Oddawaj kasę ;) ,może i łowne ,ale ryby nie takie miały brać :P .

Fotkę robiłem jak wiatr ustał i ja też mogłem ustać  :D

Co do woblerów, to nie żadna lipa, tylko solidna balsa ;)  :D

Ostrzegałem, że rzucanie nimi do wody, w której pływają kaczodziobe jest na Twoją wyłączną odpowiedzialność. Ja zwykle zakładam stalkę i głośno pokrzykuję "A sio!" 

Gwoli prawdy jednak, nie zawsze pomaga i mi też biorą... Sorry, taki klimat.

Ceny więcej niż przystępne. A że woblery wyjechały za granice - zadziałał marketing szeptany. I bardzo dobrze  :D

Witam:)

Nie wiem czy konkurs z wyłapywaniem błędów jest nadal aktualny, ale znalazłem dwa błędy w jednym zdaniu.

Nie zaczynamy zdania od "A" i przed "że" dajemy przecinek:)

Przy okazji dodam, że woblery super! Istny wzór do naśladowania:)

Konkurs "ortograficzny" jest zakończony. Od dłuższego czasu :)

Co do "błędów", wg "Poradni językowej PWN", zdanie może zaczynać się od "A", jeśli nawiązuje do wcześniejszego tekstu. Podobnie z przecinkiem przed "że". Są wyjątki B)

Pozdrawiam Łukaszu.

Jeśli koniecznie chcesz ciągnąć temat ortografii, to zapraszam na priv. W wątku odpuść.

Czyj to wobek? Ładnie zrobiony :)...

Żarcik?

:)

Jeśli chcesz zobaczyć, jak ten (i podobne) woblery powstawały, zapraszam do obejrzenia fotorelacji.

Od tej strony, oraz na kolejnych:

http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/page-83

Dziś cały dzień na wodzie.

Szukanie ryb.

Szukanie przynęt, sposobów podania...

Taki trochę trening przed jutrzejszymi zawodami koła. Gdy znudziło mi się szukanie paprochowych sposobów na okonie, założyłem woblery. I znów Słonecznica oklejona folią holograficzną okazała się bardzo skuteczna... Trzeba będzie zrobić więcej modeli w tym zdobieniu. Mają moc :)

Gdy postanowiłem połowić bolenie, kolejny raz okazało się, że ryby mają własne plany. Najpierw szczupaczek (za mały na forumowe minimum ;)), a później okoń 37 cm. 

post-52580-0-95357600-1403985184_thumb.jpgpost-52580-0-46244000-1403985207_thumb.jpg

To był piękny dzień :)

• Like 7

Fajny okonek ,foto w wodzie super ...

Ja dziś z braciakiem trochę na bolkach ,pogoda masakra ,ale rybki fajne .

Zapomniałbym ..., znowu szczupaczek się uwiesił na Twojego wobusia ,normalnie prześladują mnie czy jak...

Porysowały mi tego wobka już bardzo ...

Będziesz robił następnego ...

• Like 1

Fajny okonek ,foto w wodzie super ...

Ja dziś z braciakiem trochę na bolkach ,pogoda masakra ,ale rybki fajne .

Zapomniałbym ..., znowu szczupaczek się uwiesił na Twojego wobusia ,normalnie prześladują mnie czy jak...

Reklamacja na lakier ??? :D
  • Like 1

Wolfram rysują, skubańce :D

Każdy "pogryziony" wymieniam na nówkę.

O ile komuś "wobler z historią wymalowaną na lakierze" przeszkadza ;)  :D

(...)

Prześlij foto, o którego chodzi. Dostanie 6 warstw żywicy. Niech wtedy kąsają, Suarez'y jedne ;)

Janusz testowalem to co od Ciebie dostałem. Jest dobrze ... :) a nawet bardzo dobrze... jeszcze coś jaśniejsze by się przydało ....

Kolor to zwykle kwestia zamówienia. Gdy bierze się nieliczne zapasy magazynowe, to wtedy możliwości wyboru są ograniczone B)

• Like 1

Pragnę przypomnieć wszystkim chętnym, że w dniu 20.07 (niedziela) organizuję wędkarskie spotkanie - Memoriał mojego taty. 

Miejsce - Jezioro Żywieckie. Zbiórka - "Rybak", godz. 7,00

Zasady - łowimy z łodzi okonie, każdy będzie miał miarkę, na której zrobi zdjęcie największego okonia. Oczywiście można zrobić więcej zdjęć :)

Koszty - 30 zł (plus ewentualne wynajęcie łodzi na miejscu). W ramach opłaty każdy startujący otrzyma wobler Okoń z limitowanej serii wraz z dedykacją, obiad w pensjonacie "Rybak", a zwycięzca również pamiątkową statuetkę.

W związku z koniecznością zabezpieczenia odpowiedniej ilości łodzi oraz przygotowania woblerów dla wszystkich chętnych informuję, iż do dnia 06 lipca muszę zamknąć listę startową. Chętnych proszę więc o kontakt na "priv". 

Istnieje (ograniczona) ilość silników do wynajęcia wraz z łodziami. Strefa ciszy, więc w grę wchodzą tylko elektryki. Dla chętnych posiadam dwa miejsca noclegowe (na miejscu) na noc z soboty na niedzielę.

Zapraszam :)

• Like 1

Dziś cały dzień na wodzie.

Szukanie ryb.

Szukanie przynęt, sposobów podania...

Taki trochę trening przed jutrzejszymi zawodami koła. Gdy znudziło mi się szukanie paprochowych sposobów na okonie, założyłem woblery. I znów Słonecznica oklejona folią holograficzną okazała się bardzo skuteczna... Trzeba będzie zrobić więcej modeli w tym zdobieniu. Mają moc :)

Gdy postanowiłem połowić bolenie, kolejny raz okazało się, że ryby mają własne plany. Najpierw szczupaczek (za mały na forumowe minimum ;)), a później okoń 37 cm. 

attachicon.gif3.JPGattachicon.gif4.JPG

To był piękny dzień :)

Gratulacje, piękny okoń :-)