woblery z Bielska Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Janusz biorą Tylko czy wypuszczą?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Raczej nie.Wystarczy spojrzeć na świat z właściwej perspektywy.Zachwycić się.Wędkarstwo jest takie piękne... a ja się zastanawiam jak rozkręcić wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 No właśnie, ktoś wcześniej stwierdził że to Czeszka jest, ale po czym to poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Po zamiłowaniu do....knedlików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Knedliki ma piękne..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Magic (w wersji białej - Gandalf), to wciąż najbardziej wszechstronny zestaw w mojej ofercie. Ale Robale dzielnie ścigają powyższy zestaw. Na dziś, pomijając zestaw "standardowy", czyli:Okonie, Bolenie, Jazie, Klenie, Pstrągi i Szczupaki, Robale mają "na koncie" (wieści potwierdzone zdjęciami) Kiełbia i Leszcza. Magic'i - Sandacze, Suma i Brzanę. No i Diabła z norweskiego fiordu Ciekawe, jaką jeszcze "dziwną" rybkę złowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Chyba nie dziwisz się, że kiełbie i leszcze na robaki biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Chyba nie dziwisz się, że kiełbie i leszcze na robaki biorą? Zdziwię się tylko, jak wędkarze dołożą koszyczki zanętowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Po co koszyczki? Jeśli bez tego biorą.Dodatkowo jaka oszczędność - robak wielokrotnego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Wędkarstwo jest takie piękne...O żesz ... ależ bym z tą dziewuchą dżerkował .Janusz załatw na kolejny zlocik na żywieckim taką obstawę do łodzi, to przyjadę choćbym pracę miał rzucić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 O żesz ... ależ bym z tą dziewuchą dżerkował .Janusz załatw na kolejny zlocik na żywieckim taką obstawę do łodzi, to przyjadę choćbym pracę miał rzucić .Cóż...Wybacz drogi Zwierzu, ale "miodek" jest tylko dla stałych bywalców. Od dziesiątego memoriału wzwyż. Trza jeździć, panie, coby zasłużyć A jurnych góralek ci u nas pod dostatkiem.Niestety, podobna ilość jurnych górali z ciupasami.Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Widać nie tylko wędką można nad Żywieckim wojować , fajne strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Widać nie tylko wędką można nad Żywieckim wojować , fajne stronyFajne.Zawsze są widoki na duże ryby. A jak ryby nie biorą, to są widoki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Klimat jest woda , góry to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Narobiło się 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Jest słońce, mogłem zrobić lepsze zdjęcia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Janusz, co tu pisać, ech... Czeszkę masz ładniejszą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Janusz, co tu pisać, ech... Czeszkę masz ładniejszą Cóż...To nie jest wątek o Czeszkach...Czasem myślę - niestety 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Co jak co, ale strzeble to Ty masz "obcykane" do perfekcji słonecznice i kiełbie zresztą też a i okonki, nie można zapomnieć o okonkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Co jak co, ale strzeble to Ty masz "obcykane" do perfekcji słonecznice i kiełbie zresztą też a i okonki, nie można zapomnieć o okonkach Zapomniałeś... Że o "Robalach" nie wspomnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Wyłowione z poczty: "Ogółem z 30 złowionych kleni wczoraj-robal wykręcił 11 sztuk,ale bolenia jakiego sprowokował do ataku to ja sobie nawet nie wyśniłem-ryba popłynęła pod przeciwny brzeg wyciągając około 150 m żyłki i się wypięła-miała ponad 90 cm, a może nawet większa niż aktualny rekord..." Serdeczne gratulacje Wojciechu! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Cichaczem zrobiłem jerka. 4 cm. 2,8 grama. Zrobiłem go z myślą o wodach 2 do 4 metry, do wolnego opadu. Taka alternatywa dla lekko zbrojonych gumek do drop shot'a. Okazało się, że można łowić i na ośmiu metrach. Tylko czekanie na opad - masakra Będę musiał pomyśleć nad cięższą wersją 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Robiłem kiedyś takie wobki do opadu.Normalna baryłka jak większy kleniówka,mocno dociążona prawie po całej długości przy 4cm ok.8g.Oczko z przodu nie w łebku bo przy takim rozwiązaniuu raczej lusterkował nie będzie.Na Krukach działały w opadzie nieziemsko i były bardzo skuteczne na garbusy.Jeszcze jeden plus był taki że jak biły to wszystkie pow.30cm.Małe się tym nie za bardzo interesowały.Spróbuj takiego zdziałać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Tego jerka zrobiłem z myślą o łowieniu z łodzi. Lekki, nie miał lusterkować, tylko bardzo wolno opadać zachowując poziomą pozycję. Cały ruch nadawany nadgarstkiem. Zrobię cięższą wersję, zarówno z przednim zaczepem, jak i wertykalną, do prób w rzece. Może z hakiem, zamiast kotwicy. Łowienie jak nimfą. To może być niezła zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi