Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Magic (w wersji białej - Gandalf), to wciąż najbardziej wszechstronny zestaw w mojej ofercie. 

post-52580-0-44396400-1404931528_thumb.jpg

Ale Robale dzielnie ścigają powyższy zestaw. Na dziś, pomijając zestaw "standardowy", czyli:Okonie, Bolenie, Jazie, Klenie, Pstrągi i Szczupaki, Robale mają "na koncie" (wieści potwierdzone zdjęciami) Kiełbia i Leszcza. Magic'i - Sandacze, Suma i Brzanę. No i Diabła z norweskiego fiordu :D

Ciekawe, jaką jeszcze "dziwną" rybkę złowią ;)

O żesz ... ależ bym z tą dziewuchą dżerkował :).

Janusz załatw na kolejny zlocik na żywieckim taką obstawę do łodzi, to przyjadę choćbym pracę miał rzucić :D.

Cóż...

Wybacz drogi Zwierzu, ale "miodek" jest tylko dla stałych bywalców. 

Od dziesiątego memoriału wzwyż. 

Trza jeździć, panie, coby zasłużyć :rolleyes:

A jurnych góralek ci u nas pod dostatkiem.

Niestety, podobna ilość jurnych górali z ciupasami.

Hej.

Wyłowione z poczty:

"Ogółem z 30 złowionych kleni wczoraj-robal wykręcił 11 sztuk,ale bolenia jakiego sprowokował do ataku to ja sobie nawet nie wyśniłem-ryba popłynęła pod przeciwny brzeg wyciągając około 150 m żyłki i się wypięła-miała ponad 90 cm, a może nawet większa niż aktualny rekord..."

Serdeczne gratulacje Wojciechu! :D​ 

10406546_1436491736625410_22878044294216

• Like 6

Cichaczem zrobiłem jerka. 

4 cm. 2,8 grama. Zrobiłem go z myślą o wodach 2 do 4 metry, do wolnego opadu. Taka alternatywa dla lekko zbrojonych gumek do drop shot'a. 

Okazało się, że można łowić i na ośmiu metrach. Tylko czekanie na opad - masakra :D Będę musiał pomyśleć nad cięższą wersją ;)

post-52580-0-48762400-1405378933_thumb.jpg

post-52580-0-75476900-1405378949_thumb.jpg

• Like 10

Robiłem kiedyś takie wobki do opadu.Normalna baryłka jak większy kleniówka,mocno dociążona prawie po całej długości przy 4cm ok.8g.Oczko z przodu nie w łebku bo przy takim rozwiązaniuu raczej lusterkował nie będzie.Na Krukach działały w opadzie nieziemsko i były bardzo skuteczne na garbusy.Jeszcze jeden plus był taki że jak biły to wszystkie pow.30cm.Małe się tym nie za bardzo interesowały.Spróbuj takiego zdziałać. 

• Like 1

Tego jerka zrobiłem z myślą o łowieniu z łodzi. Lekki, nie miał lusterkować, tylko bardzo wolno opadać zachowując poziomą pozycję. Cały ruch nadawany nadgarstkiem. Zrobię cięższą wersję, zarówno z przednim zaczepem, jak i wertykalną, do prób w rzece. Może z hakiem, zamiast kotwicy. Łowienie jak nimfą. To może być niezła zabawa B)